Yeni evleneceklerin yakın zamanda karşılaşacağı veya karşılaştığı, evlenme düşüncesi olanların ise aklının bir köşesinde yer etmiş olan ev işleri, kayınvalideler tarafından çok önemsenen bir mevzu. Peki sizce her gelin adayı temizlikten ütüsüne her ev işini iyi şekilde bilmeli mi?
Eğer aklı başıında biriyse gelin olmasına da gerek yok kesinlikle kendi batırdığını temizlemeyi bilmeli. Aksi takdirde insan yetişmiş kendine yeten biri değildir demektir. Evlilik olayına gelirsek dünyaya yeni bireyler getirecek ve çocuğun temizliğinden sorumlu birinci insan olacaksın. Temizlik yapmayı bilmiyen bir insan anne olmamalı çünkü iyi ve sağlıklı bir çocuk yetiştirmesi çok zor. O çocuğun kıyafeti, altı batacak, temizlik yapmayı bilmiyorum diye tüm gün kocasını bekleyen bir anne. Yazık o çocuğa
Yani hem gelin hem de damat bilmeli bence. :D Özellikle de çalışıyorlarsa. Normalde anneleri her şeylerini yapıyorken bir anda kendi evlerine çıkıyorlar. Genelde erkekler işleri kadınların yapmalarını bekler ama hiç beklemesinler. Eşinizde çalışıyorsa temizliği ortaklaşa yapmalısınız. Hem çalış hem temizlik yap, bütün yük kadınlara yüklenmez.
Yani her gelin adayı bilmeli demek biraz cinsiyetçi oluyor, o yüzden evlenecek herkes bilmeli diyelim. Anne evinde bir eli yağda bir eli balda olan gençlerimiz kendi evlerine çıkınca bocalıyorlar. Bunu yaşamamak için de temizlik konusunda bilgili olmalarından fayda var. Herkes hayatını idame ettirecek kadar ev işi bilmeli.
Bence kesinlikle hayır, öyle bir zorunluluk olmamalı. Tabii ki idare edecek kadar bilmeli ama bu sadece kadınların bilmesi gereken bir şey değil. Bence herkes temizliği idare edebilecek kadar bilmeli. Ancak her ev işinde çok iyi olmalı, üstün becerikli olmalı diye bir şey yok.