Etrafındaki herkes kızlar küçüklükten ev işi öğrensin kafasında ama erkek çocuklarına bunu söyleyen yok. Her bireye böyle şeyler öğretilmeli. Kız erkek ne fark eder.
Kızına ev işi öğretip oğluna öğretmeyen anneler doğru mu yapıyor?
Ben yanlış yaptıklarını düşünüyorum ya sonra erkek büyüdüğünde tüm işi kadın yapar kafasına giriyor. Buna ne gerek var ki? Şimdi çalışan kadınların sayısı çok daha fazla eskiye göre. Her ili tarafta elinden geleni, vakti olduğu kadar yapmalı ev işleri konusunda.
Yanlış yapıyor tabi ki de. Kız erkek farketmez, her çocuğun sorumluluk alması için erken yaşta ev işleri öğretilmeli. Sonra ilerde erkekler mağdur oluyorlar, hiçbir işten anlamadıkları için. Erkek zatene evlenir karısı yapar kafasıyla bakılıyor. Temizlik kadın işi değildir. Erkek de kadın da bunu küçüklükten öğrenmeli. Diyelim çalışan bir kadınla evlendi o zaman ne olacak?
Evet. Cinsiyet eşitliği sadece haklarda, sorumluluklarda kadınlar erkeklerin arkasına saklanıyor. Erkek çocuğuna ev işi öğreten kadınlar, kızlarına da düğün, eşya, evlilik, gelinlik, altın, borç, fatura masraflarını ödemeyi öğretsin. İşsiz diye terk ettiği kocasının malına çökmemeyi ve adamcağıza nafaka ödemeyi öğretsin.😎
ne alaca yahu. kız çocuklarını okutup kendi ayaklarını üzerinde durması için ellimizden geleni yapmalıyız. kendi kazanıp faturalarını da kendi ödeyen bir çok kadın var. buna rağmen evde de kendi temizliklerini kendileri yapıyorlar. erkekler de öyle olmalı. nafakayla ne alakası var konunu?
Hayır. Benim ev işleri ile aram iyi, her erkek her kadın kadar ev işi öğrenebilir. Öğrenmeli de. Hayat bu. Ev işinin cinsiyeti olmaz. Yeter ki anne babalar olarak temelini verin.
biraz cinsel kimliği oturduktan sonra odasını toplamadan başlayıp bazı şeylere yardım etmesi sağlanmalı ki evde kilitli kalsa dolap doluyken açlıktan ölecek yumurta bile kıramayan bi evlat yetişmesin.
çalışan kendi ayakları üzerinde duran bir kadın evlenince neden sorun yaşasın? temizlik kadın işi değildir. hem çalışacak, hem temizlik yapacak hem çocuk doğuracak.