Merhabalar.
Taşınmayı düşünüyorum, konum itibariyle çok uygun bir daire var. Ama sobalı... Ben soba yakmaktan, kömürünü depolamaktan, temizlemekten anlamam. Ayrıca gazdan zehirlenirim diye korkarım. Elektrikli ısıtıcı çalıştırabilirim ama onu da gece açık bırakıp uyumaktan korkuyorum, ya yangın çıkarsa diye.. Sahiden, sobalı evde nasıl yaşanıyor?
Taşınmayı düşünüyorum, konum itibariyle çok uygun bir daire var. Ama sobalı... Ben soba yakmaktan, kömürünü depolamaktan, temizlemekten anlamam. Ayrıca gazdan zehirlenirim diye korkarım. Elektrikli ısıtıcı çalıştırabilirim ama onu da gece açık bırakıp uyumaktan korkuyorum, ya yangın çıkarsa diye.. Sahiden, sobalı evde nasıl yaşanıyor?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Pelet sobası alın hem zehirlemez hem az yakar çok kaçar
Knk pelet sobasını arattım Google'dan ama evin içinde zaten soba sistemi var, bunu oraya ekleyemeyiz artık diye tahmin ediyorum. Yani evin kendi soba sistemini söküp bunu takamayız gibime geliyor.
Takılır pelet in kalorifer sistemi bile kurulabiliyor müstakil olarak doğal gaz sistemine gerek yok ekonomiktir ve deli gibi ısıtır toz kül yok ortalığı batırmaz kovası var çeker dökersin yerine koyarsın geri yanar uzun uzun.
Bahsettiğim dairede bu yönde bir değişiklik yapmaya müsaade edilmeyebilir. :/ Maalesef.
onda bişey yok emin olabilirsin bacası var duman çıkmıyor bile.
Pelet sobayı aklıma yazdım, ailemle paylaşayım bir bakalım, onlar daha iyi biliyordur, oluru vardır umarım.
Sobalı ev nostaljiktir , ısınmanın en güzel halidir ama dediğin gibi gerçekten zor.
Peki elektrikli ısıtıcıyı yangın tehlikesi geçirmeden kullanmam mümkün mü geceleri?
Elektrikli ısıtıcıların tamamına yakınında devrilme emniyeti var. Eğer kablolarında deformasyon yoksa yangın tehlikesi olmaz.
Elektrikli ısıtıcıyı koyduğun yerin 1 metre çevresi tamamen boş olsun
Devirmem zaten. Ama yine de sıkıntı. Bir şekilde tutuşucak bişiler bulur diye korkuyorum.
Elektrikli petekler var. Dilersen onları deneyebilirsin.
www.hepsiburada.com/yagli-radyator-c-80081037
İlk defa senden duyuyorum motor yanar diye
@Berrğodan Motor yanar derken :)
Nerede öyle bir şey yazdık?
Kendi yorumum altina gorus atacagima seninkine atmisim😅
@Berrğodan Tamam gördüm knk, senin yorumun altına yazıcam şimdi.
Laaan gizli üyeee bu neee bu çok güzeeel. Cidden ilk defa gördüm. Bunun avantajları neler sence, elektrikli ısıtıcıya nazaran?
İçinde su yerine yağ var. Isıtıcıyı çalıştırdığında yağ petekte dönmeye başlar ve çevresini kalorifer gibi ısıtır.
Peteği kapattığında hala içinde ki yağ sıcak olduğu için bir süre daha etrafa ısı yaymaya devam eder.
Tüm elektrikli ısıtıcılar gibi biraz maliyetli olacaktır. Otalama 2000w lık bir ısıtıcı saatte 2 lira elektrik harcar. Günde 10 saat çalıştırırsan 20 lira, ayda 600 lira elektrik faturası demektir bu
İmkanı olmayan mecbur yaşıyor
Kolay değil tabiki
Tabii ki, imkanı olmayana zaten sözüm yok. Benim anne babam da sonuçta zamanında köyde sobalı evlerde büyümüşler. Ama şimdi onlar bile kaloriferin rahatlığına alıştı. Zaten bu edvde birlikte kalacağız belki de, babam çok gaza geldi, olsun elektrikli soba yakarsın, bişi olmaz diyor ama bence önce kendisi rahatsız olacak. Acaba geceleri dönüşümlü nöbet mi tutsak ki ısıtıcının başında askjdbaksjdbaskjd
Günaydın sen yinede dikakt et lütfen
En son galiba öğrenciyken sobalı evdeydim, zevklidir çokta zorlamaz insanı. 2-3 kova alarak hazırda tutarak zorlanmazsın
Ya şöyle, ben zorlanmaktan değil de ölmekten korkuyorum galiba sakjdbaksjdb. Bir şekilde alışılır tabii ki sobaya da. Ama işte sobanın gaz zehirlenmesinden, elektrikli ısıtıcının da yangın çıkarmasından korkuyorum.
Bacan temizse, ve sobayı bunaltmazsan zehirlenme gibi bi durumun olmaz. Bilinçli yapmak gerek, biraz araştırırsan sorun kalmayacaktır
Bilemedim ki ya.. Annem babam da koca koca insanlar, zamanında çok soba yakmışlar ama onlar bile biz uğraşamayabiliriz sobayla falan diyorlar. O yüzden pek güvenemiyorum kendime.
iyi düşün taşın derim :)
Nedir bu ogrencilerin cektigi arkadas
Yaa konumu bi harika evin. Ama işte hiç alışık olmadığım şeyler. Düşünsene elektrikli ısıtıcıyı açıyosun ve gece sen uyurken ev tutuşuyo. Çok korkarım öyle şeylerdenn.
Nerde bu ev yani hanhi sehirde
Nalet olsun ki İstanbul'un göbeğinde, en merkezî yerde asjdbaksdj
Ev sahibi ahmakmi neden dogalgaz cektirmemis
Şey daha önce bu detayı vermemiştim ama hadi paylaşayım: Bahsettiğim yer lojman. Millet lojman olmasına takılıp sorumdan bağımsız şeyler hakkında yorum yapmasın diye paylaşma gereği görmedim. Ben öğrenci evine çıkmicam aslında. Ailemle birlikte, hem onların iş yerine, hem benim okula yakın bir yere çıkıcam. Çıkıcaktım, cesaret edebilsem...
Anladim sonuc olarak tekmi kalacaksin
Anne babanla kalacan pardon
Eski kislar soguklar kalmadi ve kis dedigin 3 ay zaten duvara bir ufo asarsaniz hic bir sorun olmaz bu sene idare edin daha iyi bir ev bulunca cikarsiniz
Yok, ailem de kalacak.
Ya şöyle... Daha iyi bir ev bulup çıkmak istemiyom çünkü konumu bir harika. Yüksek lisansımı aynı üniversitede yapmak istiyorum, çalışmayı düşündüğüm yer de keza yakında, yani en az bi 4 sene (ucu açık, çok daha fazla olabilir) kalmayı planlıyorum. Görev tahsisli lojman, yani satışa çıkarılmazsa 15 yıla yakın kalma hakkımız var.
Duvara ufo asarız, elektrikli ısıtıcı da alırız, onlar problem değil. Sadece gece uyurken açık tutmak benim için problem. Korkuyorum.
Ozaman klima taktirin yazin soguk kisin da sicakta calistirirsiniz
Klima olmaz, günde 10 saat çalışmaya dayanamaz. Yanar motoru.
Yanıyor ya motoru, gece ısınmaya elverişli değil. Çok gördüm ben böyle yanıp arızalanan. Senin yanlışlıkla altına yorum yaptığın gizli üye bi link atmış bak, elektrikli radyatör gibi bişi, hiç gördün mü onlardan, güzel olur sanki...
Radyatör kulanisli ve temiz bencede onu kullan
Yaaa biraz araştırdım çok iyiiii hem baş ağrısı yapmıyormuş ışın yaymadığı için, hem havayı kurutmuyormuş, hem daha az elektrik yakıyormuş, hani "yağlı radyatör" deniyor ya, içindeki yağı falan değiştirmek de gerekmiyormuş.
Yalnız tek sıkıntı, küçük alan ısıtıyormuş. Bişi dicem, ben soba görmedim pek, acaba zaten sobalar da mı küçük alan ısıtıyor? Elektrikli ısıtıcılar da zaten bulunduğu odayı ısıtıyor.
Ayni hesaba geliyor soba seni verem eder komurdur dumandir gecede yakamassin tehlikeli bu arkadasin dedigi petegi al daha mantikli oda kucukse bitane buyukse iki tane al temiz uzerinde elbise bile kurutursun
Bu devirde en uğraşılmayacak şeylerden biri...
yok mu bir hal çaresi? Evin konumu çooook iyi yaa. Sobayı unut zaten, onu yakmakla uğraşmam ama ölüm tehlikesi yaşamadan ısınmanın bir yolu bulunamaz mı?
En fazla elektrikli ısıtıcı alırsın ama o da faturayı şişirir.
Doğal gaz faturası olmicak ama işte sonuçta. Ya korkuyorum, elektrikli soba gece yatarken açık bırakılmaz kii
odun kömür falan boş iş yaşanmaz orada
Elektrikli ısıtıcı gibi bir seçenek var ama yangın çıkarsa diye korkuyom :(
evet deneme bile
Yaşanmaz orada
Isınmayı bir halledebilsem... Korkuyorum ya, gece telefonu bile şarjda bırakmıyorum ben ya kontak atarsa diye.. Elektrikli ısıtıcıyı nasıl açık bırakayım..
İcere girer yasasin
Knk bari yazarken harflere tam bassaydın, o kadar mı acelen var..
Sevmiyorum
Peki soruma dair bir görüşün/yorumun var mı? Bana yol göstermek ister misin?
Bak güzellim kömür depolamak kolay iş soba yakmakta sadece altını temizleyen o kadar
Canım ona zamanla alışırım, ben de aşşırı zorlanacağımı sanmıyorum. Ama benim derdim başka. Hep akşam haberlerinde "sobadan çıkan gazdan zehirlenerek öldü" diye haberler izliyoruz. :(
Onun içinde akşamların yakmazsin
Borularını yeni alırsın promblem olmaz
Şey akşamları yakmayınca nasıl ısınıcam? :S
İşte 6 7 gibi yakarsınız güzel sonra evin sıcaklığı gitmez
Öyle mi oluyor ki? Mesela elektrikli sobayı bi kapattın mı hemen, sanki hiç çalıştırılmamış gibi soğuyor oda. Soba da öyle olmaz mı?
Kömür hemen sogumaz zaten erken yatıyorsan sana yeter birde küçük odaya kurarsan çabuk ısınır
Aileme söyleyeceğim bakalım onlar da hak verirse, bir düşünebilirim. Belki de gece yakmaya gerek kalmaz dediğin gibi, kat kat yorgan altına girerim.
Evet öyle kaçta uyuyon tekmi yasacaksin
Ailemle kalıcam. 12'de uyuyorum.
Hmm neden değiştirmek istiyonuz
Benim ünime, çalışacağım yere, annemin iş yerine yakın.
Hmm sen ne okuyorsun ki