Benim şahsi fikrim şöyle. Erkek bence eve gelince en azından yapılacak işlere yardım edebilir. Belki akşam gelindiği için pek iş yoktur varsa mutlaka yardım etmeli evde ama en azından hafta sonu daha erken bitiyor ya da bazen tatil oluyor bugünler için perde asma yıkama, yemekler vs. temizlik hafta sonu olan şeyleri yapabilir.
Sanırım ortada büyük bir yanılgı var şu yönde; 》Erkek ev işlerinde kadına yardım etmeli 》Erkek çocuk bakımında yardım etmeli
Ev yalnızca kadının değil; kadın çalışmıyor dememeliyiz. Erkek dışarıda çalışıyorsa kadın da evde çalışıyor. Bununla ilgili anlamlı bir görsel var:
😄Bunun için görev dağılımı %50 bile değilken erkeğin "eşime yardım etmeli miyim.." düşüncesi biraz üzücü...
Yani beyler eşinize yardım etmiş olmuyorsunuz bir nevi sorumluluğunuzdur. Mesela erkek eve gelirken güleryüz bekler di mi? E kadın da öyle; (sorumuluğunu yerine getirmeyenler hariç) sabahtan akşama kadar evle çocukla ilgilenen biri güleryüze anlayışa ihtiyaç duyamaz mı? Gelirken "özledim" diyebilmek zor değilken çoğu "yemek hazır mı?" diyor😅 Veya kadın "hoş geldin, günün nasıl geçti?" diyebilecekken "çok yoruldum, çocuk durmadı vs" diye giriş yapıyor. Sorunların temelinde düşüncesizlik yatıyor.
Kadının bu beklentisinin olmasının sebebi az da olsa karşılanmamasıdır. Kadının ihtiyacı yok ki maşAllah her şeyin üstesinden gelebiliriz bence, Sadece erkekten görmek ister, istediğini alınca akıllıysa zaten dur diyebilir, adamı kullananlar da var öyle olunca dengeyi sağlayın zaten hep gidin demiyorum.
Çocuk konusuna da değineyim; Adam gece kalkıp çocuğa bakıyorsa yeri gelince altını değiştiriyorsa onunla ilgilenip vakit geçiriyorsa eşine yardımcı olmuyor, babalık görevini yerine getiriyordur.
Erkeğin tek sorumluluğu dışarıda çalışmak değildir; çalışmak, evin maddi yükümlülüğünü almak kolay değil tabii ki bu durumda kadın yine manevi desteği esirgememelidir. Asıl sorumluluklar bunlardır. Temelde nasıl mutlu olabileceksek adil olabileceksek öyle yapalım düşüncesi olmalıdır. (Yorumum yanlış anlaşılmasın taraf tutmak değil, yazdıklarımı eşiniz değil de anne babanız üzerinden değerlendirirseniz daha objektif olabileceksinizdir.) Yanlış kabullerin değiştirilebilmesi ümidiyle...
Bu arada karikatürler fazla abartılı; kadın bu kadarını beklemez kadının istediği duygudur, destektir. Aynı zamanda erkeğin beklentisi anlayış ve destektir.
O adamın eşi düzenleri öyle olabilir. Takılacak yer aramak... Black abii şvlş Ayrıca her gün tabii ki çamaşır yıkanmaz adamın ek işleri de olması gerekir öyle 😄 Ben görseli sizin dediğinizi anlatmak için koydum kadın çalışmıyor değil, evde çalışıyor. Evli değilim ama ben de evde çalışıyorum zaten çocuk aman Allah' ım ya gördünüz mü? 😅
Kadına evde çalışmıyor demedim ki (bu arada evde çalışmayan; erkek kadına ev işlerinde yardım etmeli mi dedim?🙂
Ayrıca, çocuk her evlilikte veya evlenince hemen olan bir şey değildir 🙂
Yani, bu durumda senin anlattığın ev işlerinden günlük yapılan sadece yemek ve rutin temizlik kalıyor ki, temizliği de her gün yapmayan kadınlar tanıyorum 🙂
Bir de, erkeğin her gün işlerinde neler yaşadığını, kimlerle uğraştığını, neler yaşadığını çalışmayan kadın pek anlayamıyor ve erkeğin her gün işe gitmesi kadınlar tarafından küçümseniyor 🙂
Erkek çalışıyor, kadın çalışmıyor demek dışarıda bir mesleği yok anlamına geliyor. Bilmiyorum ben tarafsız bir yorum yaptım istisnalar kaideyi bozmaz. Yardım etmek zorunda değil kimse kişinin düşüncesine bağlıdır.:)
Yok yok, görüşünden oldukça güzel ve ciddiye alarak açıklamışsın detaylı bir şekilde, tenk you 🙂 Herkesin görüş, yorum ve düşüncesine saygı duyarım, bilirsin 🙂
Ben ev işi yaparken karşımda yaylanarak oturan birini istemem çünkü saygısızlıkmış gibi görünür gözüme. Dışarı çıksın ya da bi işe ucundan yardım etsin. Kaldı ki zaten ben ev işlerini yaparken o hiçbir şey yapmıyor keyfine bakıyorsa sıkıntı. Ama işten yorgun argın dönmüş kalkıp da ona kalk gıı bulaşıkları yıka demem. O kadar da vicdansız değilim 😅
Bizim evde çocukken annemler temizliğe başlayacağı zaman babamlar bizi parka götürürdü. Yani babamlsr çocuklarla annemler de ev işleri ile ilgilenirdi. Bu şekilde olmasını isterim, eğer çalışmayacak isem..
Tabi ki yeri geldiği zaman etmeli hatta keyif alarak beraber de yapmalı iki insan birbirine üstünlük kurmak yerine el üstünde tutmalı yeri gelecek erkek temizlik yapacak kadın çalışacak ev iki kişiye aitse isteyen istediğini yapabilir
Ortak kullanım alanlarının işleri tabii ki bölünmeli. Her ikisi de insan. İkisinin de işe gittiğini hesaba katarsak da nasıl maaşlar ortak kullanılıyorsa ev işleride ortak yapılmalı.
Merhamete bakar bu isler. Kadin hastadir yorgun dusmustur cocuk vardir erkek yardim eder. Ama tum gun evde yat muge anli izle koca gelmeye yakin temizlige yemege basla sonra yardim et de. Yok oyle is.
Eğer kadın da bir işte çalışıyorsa yarı yarıya bölüşmek daha doğru olur ama kadın çalışmıyorsa akşama kadar oturmak yerine yorgun gelecek eşini daha fazla yormamak için bir zahmet kendisi yapsın.
Yani aslında kadınların istediği çok birşey değil. Adamlar yayıntı yapmasa baya mutlu olurlar. Çıkarttıkları kıyafetler ortada olmasa. Yediği tabağı kaldırıp lavaboya koysa bile kadınların hoşuna gider.