Asıl nedeni kültür örf adet gelenek falan filan yani ama şahsen eski yöntemlere kapalıyım, yok çeyiz şu bu, bir nikah yeter yine gelinlik giyilir, aile içinde oynanılır, eve girilir. Yok düğün takı falan uğraşamam. Kriterleri uyan evlensin. 😂😇🙃🙂 İki çocuk bile çok artık. Bir bile düşündürücü.
Uğraşmak istemiyorlar en azından boş çeyizlerle dolu bir şeyler olsa amennada gereksizce örtülerle dantellerle felan uğraşmayı kim ister ki ha tabak çatal ev aletleri teknolojik aletler felan iyi oluyorda bazı çoğu şeylerse hem abartı hemde bence gereksiz
Yıllarca bekleyen modası ve teknolojisi geçmiş şeyleri neden alsınlar? Kim yıllarca beklemiş küf ookan havluda yüzünü silmek ister? Onun yerine çeyiz parasını altına çevir kenara at, zamanı gelince toplu al.
Aslında ceyiz evlenince kullanilacak olan esyalardir bu tencere takimida olabilir veta fincan takimi falan ama eskilerde gösteriş icin yaptigi icin yeni gelinlerin ceyizleri sacma sapan hele şu tv programlarini demiyorum bile aksine evlenince kullanirim diye kenarda sakladigimiz seyler olsa yapılır ben yapıyorum unlu markalarin urunlerini aliyorum ilerde daha pahali oluyor ve şık şeyler seçiyorum modasi gecmiycek
Gereksiz geliyor çünkü ömür boyu kullanilmayan dantelmiş, lifmiş gibi şeylere gereksiz para gömmeye gerek yok. Gerekli olan esyalari alır çıkarsın. Bunun su anki ekonomiyle falan alakasi da yok her türlü gereksiz.
Bu devrin gelinleri kaynanaları görümceleri 360 derece değişti artık herkes kendi hayatında herkes birbiriyle soğuk ve mesafeli ama bence böylesi daha iyi kimse kimsenin derdini çekmiyor boşverin çeyizi be kızlar keyfinize bakın
Z kuşağı olarak söylüyorum şu an bu devirde bırak çeyiz dizmeyi evlilik bile saçma 🤦♂️
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
En gereksiz şeylerden birisi, boşu boşuna kalabalıktan başka birşey değil Şahsen evime çok kısıtlı eşya almayı düşünüyorum öyle gereksiz şeyler evimde yer kaplasın istemiyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Aslında en başından beri gereksiz olduğunu düşünürüm. Boşa masraf ve uğraş. Yeni nesil de böyle düşünüyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Z kuşağına herşey gereksiz geliyor. Onlara göre hazırı dururken el işine ne gerek var?
Çeyiz, onca senedir evlenmeyi düşünüyorum ve bunun için millete gösteriş olsun diye çeyiz biriktiriyorum demek bana göre. Gereksiz, bide çeyizine her şeyini koyanlar var.
Bana ne dense gereksiz gelmiyor en azından anneme anneaneme bebek patiği veya yazma oyası gibi hani hatıra olur diye onların el emekleriyle yaptıkları birkaç bişey istiyorum ilerde