Maddi durumumuz gereği okul bahçesinde fakir düğünü yapacağız ve eşyaların hepsini sıfır alamicaz böyle evlilik olur mu?
Sıkıntıdan uyuyamıyorum!
Sıkıntıdan uyuyamıyorum!
İkinci el insan alma da varsın ikinci el eşya al bence sıkıntı etmeye değmez konular dünya malı dünyada kalır Allah geçim versin anlayış versin çiftlere enson model eşyan olsada geçimsizlik oldu mu o eşya seni mutlu etmez seni insan evladı olan insan mutlu eder👍🏼😊
ver gazı
Gaz verme değildi hayatın gercekleri yaşa ve gör diyeyim ve ben kacar kal sağlıcakla bye😏
fakir düğünü neden diyorsunuz.. birde eşyalarmış düğünmüş hiç önemli değil. önemli olan mutlu güzel yuva kurabilmek. düğün hiç yapmayın nikah yapın sadece. eşyalarıda ona göre alırsınız temel ihtiyaçlar olsun gerisi olur zamanla sıfır almakta şart değil.. güzel evliliğin mutlu yuvanın sırrı eşyaların yeniliği güzelliği ve teknolojisi ile ölçülmez. sıkıntı duymak yerine mutlu ol.
Olur neden olmasın çok güzel 2. el eşyalar var kullanılmamış gibi
Olmaz
neden
Cevap
41Cevap
Öncelikle tebrik ederim.
Fakir düğünü diye kendinizi aşağılamayın.
Herkes saraylarda evlenecek diye düşünmeyin.
Önemli olan mutlu olmaktır, nerede ve ne şartlarda evlendiğiniz değil.
2. el eşya da olur, 3. el eşya da olur.
Bu ayıp veya ayıplanacak bir şey değil.
2. el eşya kullanımı yurtdışında çok yaygın, ülkemizde ki bakış açısından tamamen uzak.
İşinizin görüldüğüne bakın, karı koca birbirinizi çok sevin, birbirinizi üzmeyin yeter.
Merhaba,
Olur neden olmasın, siz sıkıntı etmedikten sonra başkalarının sıkıntısı size sıkıntı olmasın.
İki üç beş fark etmez kimse eşyalarıyla doğup ölmüyor, kendi emeğimizle bir yerlere geliriz.
Evlendikten sonra durumunuz iyi olur daha iyilerini alırsınız yani marka veya el takıntınız olmasın; siz birbirinizden memnunsanız gerisinin gerçekten önemi yok.
Her şeyi kendi emeğinizle yapın; daha değerli ve uzun ömürlü olur.
Hayırlı olsun:)
Esen kalınız...🍃
24.07.21/22:48
Canım ben çocuğumun odasını ikinci el aldım evdeki bir cok eşyamda ikinci el. Avrupa’da buna hiç garip bakmazlar daha cok moda gibi birşey ikinci el eşyalar. Bence ikinci el eşyaları hiç dert etme.
Ben tek yaşadığım için benim imkanlarım kısıtlı ve evime en doğru bu şekilde baka biliyorum çokta şık düzgün eşyalar bulunuyor ikinci el ben evimi cok seviyorum.
Mutluluklar dilerim
Evi kuran pahalı eşyalar değil ailedir. Gereksiz yere sadece oturmak için alınan koltuklara, yemek takımlarına harcanan para çok saçma ve gereksiz. Bu süreci minimum masrafla atlatmak en mantıklısı bence.
en güzelini yapıyorsunuz hiç canınızı sıkmayın. Mutluluklar ☺️
Olur niye olmasın ki bizim durumumuz iyi ama düğün yapmadık evdeki eşyaların çoğu da eşimin bekar evinde kullandığı eşyalar ben de alsam benzerini alırdım zaten niye yenisine bı daha para verelim ki diyip eşya aldırmadım nerdeyse hiç siz de ikinci el alıverin boşver
misafirler gülmedimi size
Neden gülsün ki ne alakası var eşim zaten güzel almıştı her şeyi ve arkamdan gülmüş olsalar da umrumda değil açıkçası benim için eşya vs önemli değil bunu önemseyen insanların da düşüncesi önemli değil hayata aynı açıdan bakmıyoruz çünkü onlarla
Sıfır alsan da belli bir süre ömrü var zaten eşyanın o yüzden canını sıkma durumları düzeltince alırsınız.
rezil olcaz
Olur elbette, neden olmasın? Mobilyası, beyaz eşyası iyi durumda olduktan sonra alınır, evi yuva yapacak olan eşyalar değil, siz olacaksınız eşinle birlikte. Çok güzel bebek kıyafetleri bile ikinci elde satılıyor, çünkü en fazla 1-2 ay kullanılıyor. Hiiiiiç dert etme eşyaları, varsın kullanılmış olsun, ne çıkar? Hem paranız cebinizde kalır, hem ikinci el eşyaları tekrar kullanarak geri dönüşüm ekonomisine katkı yapmış olursunuz. Sakın üzülme.
bence o düğünü de boşverin, sade bir nikah en güzeli. Eşyaları da ihtiyacınız kadar alın ikinci el olması hiç de ayıplanacak bir şey değil. Gayet doğal. Gönüller bir olsun, gerçekten. Sevgilinin yüzüne baktığında bu telaşlarını unutabiliyorsan doğru bir şey yapıyorsundur.
Neden olmasın sizin o evden beraber mutlu olmanız mı önemli? Yoksa lüx pahalı eşyalar içinde tek başına yaşamanız mı? Evlilik eşyadan ya da düğünden midir? aşırı saçma fikirler içindesin. Kararını bir kez daha gözden geçir çünkü senin derdin -eş değil eşya.
Fakir düğünü nedir arkadaş. Önce kendine saygısı olur insanın. İki gönül bir olduktan sonra mekan, eşya, çevre baskısı ve maddi durum idare edilir.
Benim annemle babam evlendiklerinde sadece bi çekyatla bide halıları varmış. Ama çalıştılar kazandılar durumları düzeldi. Şimdi emekli öğretmenler. Ev boş olsa bile olur yeterki aranızda maddi konularda sorun olmasın. Yani ilerle maddiyatımız az diye kavga felan etmeyin.
Neden olmasın biz de evimize aldık 2. El (bekarım baba evinden bahsediyorum) 1800 e 2 koltuk aldık fakat yeni gibi içi dışı her yeri yeni öğrenci evinden alınmış 2. Elden aldık deyince herkes şaşırıyor düzgün eşya bulabilirseniz neden olmasın
Ya gönüller bir değil mi? Eşya dediğin nedir? Bunu sıkıntı yapacak ne var? Eşya için mi evleniyorsunuz? Allah'ın izniyle çalışırsınız yenisini alırsınız ileride yuva kuruyorsunuz yuva... Bunu bile yapamyanlar var..
Olur tabi
Hem fakir düğünü ne ya
Siz birbirinizi sevin herşey olur
Mutluluklar
Olur neden olmasın hiç dert etme böyle şeyleri.. Afrika'da insanların oturacak minderleri yok.. Düze çıkınca sıfırıni alırsınız.. Eşya ne ki sevgi, saygı olduktan sonra aranızda her şey tolere edilir.
Bence evlilik için acele etmeyin. Önünüzde zaman çok çalışın en güzel eşyaları alın düğün şart değil ki?
yaşımız geldi ben 27 o 33
Olsun yaa :/ düğün inan boş nikah kıyın direkt güzel eşyalar alın bence
düğün okul bahçesinde zaten ucuz
Olur neden olmasın. Düğüne de gerek yok nikah yapılabilir. Kendinizi hiç sıkıntıya sokmayın siz mutluysanız kimseye laf söylemek düşmez.
İki gönül bir olunca samanlık seyran olur derler seviyorsan eşyaya yeni eski diye takılma Allah aile bereketi nasip eder ileride ne güzellerini alırsın iz
Elbette olabilir. Bunda sıkıntı edecek bir şey yok. İkinci el, çok temiz ürünler bulabilirsiniz. Evlilik, her şeyin yeni olması demek değildir. Zamanla durumunuz iyileşir ve yenilersiniz. Hayırlı olsun 🌺
niye sıkıntı yapıyorsun ki, sen sıfır eşya düğün salonunda düğünün için im evleniyorsun
1 defa evlenion
biliyorum, bir kere doğuyorsun, 1 kere ölüyorsun :)
sen evli misin
boşandım
akıl verene bak
Boşanmış olmamla eşyanın alakası neki? Akıl vermedim soruna cevap verdim
Bence düğün de yapmayın ne gerek var ki? Milleti eğlendirmek için bir ton masraf sadece
okul düğünü
Bahçede düğün olurda iki el eşya olmaz yeni evli çiftin evine laf ederler
sıfır mı olmalı hepsi
Evet ama maddi durumunuz yoksa hepsi sıfır olmayabilir
Neden olmasın. Ekonomi malum. Elinizde oldukça her odayı yenilersiniz. Sıra sıra. Allah mutlulunuzu daim etsin, ağzımızın tadı olsun kâfi
Olur yeter ki mutlu olun ileri de para bol olunca alırsınız merak etmeyin maddiyata takılmayın
Hiçte dert etme olur neden olmasın Rabbim ömür boyu mutluluklar nasip etsin inşAllah 🙏🙄
Düğündü gelinlikti onlara harvama yapıcağınıza gisin gezin ne biliyim birlikte yaşayın Düğüne boşa masraf yapmayın bence
Fakirseniz elbette şartlara uygun evleneceksiniz. Çocuk musun sen de ekonomik şartlarınizi bilmiyorsun?
Ahlaklı ve sevdiğim bir adamla evleniyorum. Evimizin bazı eşyaları ikinci el olacak ve kır düğünü yapacağız. Ailelerimiz biraz karşı çıktılar evlenmemize ama ben inanıyorumki gelecekte evliliğimiz daha sağlam olacak yazsaydınız HEMEN EVLENİN derdim. AMA MALESEF siz yaşınız geçtiği için evlenmek istediğinizi, fakir düğünü olacağını ve geceleri bu yüzden uyuyamadığını yazmışsınız. KESİNLIKLE EVLENMEYİN. Aksi halde kuracağınız evlilikte ne siz ne eşiniz nede çocuklarınız uyuyamaz.
Beyaz esyaları sıfır almanizı oneririm geri kalanı ikinci el almanız çokta problem yaratacagini dusunmuyorum ^^ mutlu olursunuz insallah
Fakir misiniz la, iban gönderde üç beş bişe atayım. Ben suriyeli olduğum için zenginim. Erdoğan bize para veriyo her ay.
Olmaz elalem ne der bi akraban oturmaya gelse bakıcak koltuk eski masa kırık böyle işmi olur bence vazgeç
Zamanla yenilerini alirsiniz sonucta esyalarla evlenmiceksin.
Bilemedim şimdi.. Ayağını yorganına göre uzatmak gerek. Zamanla yenilenir
olur ama çocuk dünyaya getirecekseniz bunu göz önünde bulundurun, çocuğunuz kötü hayat sürmesin
Bütün temelleri sağlam olsun yer yatağında bile yatılır.
gönülden geçen sıfır imkanlar ikinci el yapacak birşey yok heves yerine mantığınızı kullanıyorsunuz
Olur, daah iyi yavaş yavaş kendi emeğimizle ev kurarsınız.
İnsan sevdiğiyle mutlu olsun yeterki. Tek göz kulübe bile saray gelir böylesine.
Yasin gelmesi ne alaka önemli olan huzurlu bir şey baskı altında karar vermen yanlış olabilir bu arada eşya gelip geçici tabi son karar hep senindir
birincisi maddi durumun yoksa zaten neyine evleniyorsunuz pardonda? 2 senede boşanmak içinmi? her gelin ya da damat sıfır eşya ister. maddi durumu neyse düzelrtip düzgün birfşey alsın o zaman
Olur niye olmasınmış hem ne demişler iki gönül bir olunca ikinci el sıfır olur :)
2 el olmaz ama en uygununu alabilirsiniz, düğüne zaten gerek yok, okul olsa da, bir nikah yeter
neden olmaz
Olmamalı yani, ikinci evliliğin olsa neyse, yine para vereceksin sanki bedava mı ikinci el de, en uygun fiyatlı hatta düğün paketleri oluyor, eşin çalışıyorsq taksitle ödenir en uygunu al ama ikici eli kemdine yakıştırma. Zaten düğünde toplananla birazı ödenir
Ee o zaman hemen simdi evlenmeyin ne acele ediyorsunuz
yaşımız geldi
Niye olmasın. Paçoz paracı kızlardanmısın. Yeterki seveyim ahırda yatarım
Bu duyguyu hiç tadamayanlar var. Biraz şükretmeyi bilmelisin bence
Birbirinizi sevdikten sonra bunlar aşılır
2. Elin kalitelerinini bulduğunuz sürece neden olmasın ki ekonomi berbat bu dönemde evlenmek kolay değil
size baglı mutluysanız neden olmasın, evi esyalar guzellestirmez
Niye olmasın illa sıfır almak şart mı
Sen daha yolun başında bunları dert edeceksen hiç evlenme bacım
Az biraz ekleyip sıfır alın derim fazla lüks olması gerekmez
Olur neden olmasın
Kalpler bir olsun yeter
boş yapma
Evkenme o zaman, işin sonu kötü görünüyor
nasıl
Maddiyat evliliği bitirir
Ezikcemi evleneceksin olmaz ve
Olır tabi seviyorsan. Aetık düğün yapmak kolay mı
Sevgi saygı olduktan sonra olmayacak bisey yok..
Olur niye olmasın elinden gelenle mutlu olmaya bak
Eşya ile evlenmeyeceksen olur
off be dayı
Ne oldu doğru söyledim ayağını yorganına göre uzat
Kocan olacak kişi iyi biriyse boşver düğünü
Olur beden olmasın
ciddi konuş
Zaten ciddiyim ya üff
Önemli olan sevdiğin insanla evlenmen
Düğün olmasa da olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?