Evde bakılabilecek fazla ilgi istemeyen bakımı kolay çiçek önerebilir misiniz?
Sukulent diyebilirim bakımı kolay bir bitkidir. Yarı aydınlık yarı karanlık ortamlarda, direk güneş ışığı almayacağı bir konumda bakılmalıdır. Sukulent için çok sıcak hava değil çok soğuk hava risklidir, aynı zamanda az sulamak değil fazla sulamak bitkiyi öldürebilir
Bir tane çiçek var gerçek anlamda tuvalet gibi kokuyor ama görüntüsü çok güzel, burnunu içine sokmadıkça kokusunu alamıyorsun merak etme. Stapelia, leş kaktüsü olarak geçiyormuş. Bizde var. Ancak çok kısa bir süre için açıyor.
Eig için teşekkürler kakashi san
Rica ederim
Cevap
8Cevap
Sukulent ve kaktüs çeşitleri oldukça iyi olur gadası. Hem küçük olmaları hemde yer kaplamıyor olmaları güzel oluyor. Ben balkona kitaplık koymasam birçok çiçek alırdım.
sukulent yani kaktüs, sardunya da iyi. menekşe çok güzel ama ben çok çürüttüm. sukulent bu konuda ideal bence
Elimde oldukça fazla sukulent var daha farklı şeyler istiyorum
sardunya güzel o zaman :) ona bakması kolay diğer ciceklere gore. orkide mesela cok güzel ama cok narin bir cicek, sardunya var bende hem goruntusu güzel hem bakımı kolay. www.uplifers.com/.../
valla acıkcası ben de cicek arıyorum , ama ben kokusu güzel bir cicek istiyorum
Ailecek çiçek hastasıyız valla hem köyde hem de sehirdeki evimizde onlarca çiçek var
Kesinlikle öyle. Mesela sadece gül olarak 6 arklı gül ağacımız var. Biri pembe biri kırmızı biri beyaz biri siyag gül diğer ikisi renkli renkli açıyor
evet çok güzel. aynen o iki çiçekte çok güzel kokuyor
Kaktüs... Dün akşam bütün dikenleri elime battı 🤦♀️
Ayyy kıyamam sana ablam 😊. Bende 30 a yakin var
Yediveren gülü. Yılda 7 kez açar günde 1 kere su versen bile yetiyor ve çok hızlı büyüyor tipi de çok güzell
Orkide öneririm ama takip edilmesi lazım , kökleri gri olunca su verilmesi lazım gibi
Her canlının bakıma ve ilgiye ihtiyaçı vardır öyle bi çiçek yok sanırım
Alovera, sculent, kılıç çiçeği ( eve bolca oksijende veririr) menekşe ( sularken yapraklarına su değdirmeyin ) orkide ( haftada birkez topragına 2 buz koyun )
Kaktüs sana iyi gider
Bulursanız bana da anlatın 😂
kılıç çiçeği 😀
Oo var zaten :D
o halde kaktüs 😀
30 çeşit :D
o zaman menekşe 🙄
Hmm bak o olabilir aynen
çok seviyorum ben mor menekşe bende de var :)
aloevera
Kaktüs
Kaktüs
kaktüs ya da sukulent
Kaktüs al sozhsx
Guzmanya
Kaktüs
Çingene şalvarı
Kaktüs
Kaktüs
Merhabalar,
Evde pencere kenarında veya balkonunuzda yetiştirebileceğiniz bir çok çiçek vardır. Bunların kimisi hoş kokusuyla ve görüntüsüyle evleri renklendirebilir. Bu nedenle evde pencere kenarında veya balkonunuzda sıklıkla tercih edebileceğiniz bir kaç çiçek önereceğim.
Begonya
Yaz döneminde çiçek açan begonyalar. Sarı, kırmızı, pembe, beyaz ve turuncu gibi güzel renklere sahiptir. Ayrıca kalp şeklini andıran yapraklarıyla begonyalar son zamanlarda bir çok kişi tercih etmektedir.
Küpe Çiçeği
Yunan mitolojisindeki aşk tanrıçası Afrodit’in babası Zeus, kızının küpesini çiçeğe dönüştürmüştür. O günden beri küpe çiçeği aşkı anlatır. Bakımı oldukça kolaydır.
Cam Güzeli Çiçeği
Cam güzeli çiçeği adından da anlaşılacağı gibi cam kenarında yetişen canlı renkleriyle göze hitap eden çiçekler arasında yer alıyor.
Bitki Ve Çiçek Bakım Uzmanı Eylül Emira Doğan
Begonya bizde var diğer bahsettiğini çiçeklere bakınayım.