Anneler canım anneler dantel kullanmaktan bir türlu vazgeçmiyorlar benim annemde bunlara dahil. Seviyorum ama ben kullanmıyorum Şimdiki mobilyalara danteli yakıştırmıyorum spor klasik şıklığını öldürüyor bana göre.
Ben çok çok küçükken kullanıyordu ancak şimdi kullanmıyoruz hatta evdeki eşyalar bile fazlalık geliyor gözümüze. Dantel evi daha kalabalık gösteriyor. Oturma odasında oturacağımız koltuktan izleyeceğimiz televizyondan ve yemek yiyeceğimiz yemek masasından başka hiçbir şey yok hatta yazın halı bile kullanmıyoruz. Bazen ortaya küçük bir modern kilim atarız o kadar.
Evimizde ne yazık ki dantel var evde olmasının nedeni de annemin dantel hayranlığı diyelim. 😅
Ben sadelikten yanayım daha çok, evde şatafata süse püse bence hiç gerek yok durduğu yerlerdeki görüntülerini ben de sevmiyorum fakat annemi kıramadığım için kalıyor. (Sırf gönlü olsun)
İşin en dram kısmıda annemin çeyizime sakladığı danteller "ilerde kullanırsın" diyor fakat pek sanmıyorum gibi sandıkta duracağı kesin hepsinin🙄
Artık annem de kullanmıyor, bir tanecik havlu var sadece ucunda dantel işlemesi olan, onu da imha etme planlarım var, henüz üzerinde çalışıyorum, muhtemelen annem çamaşır suyu kullanırken elimden kayacak o havlu, mahvolacak zavallı.
Annem, 1 ay önce salondaki sehpaya dantel örtü koydu; ama 5 yıllık binamda bunu garip karşıladım. Annemin yerinde olsam, minimum 25 yıllık binada yapardım. Dantel modasını eski evlerde daha çok yakıştırıyorum.