Rahatsızlık için kusura bakmayın🙏 Seçenlere ve beğenenlere teşekkür ediyorum💛
Ev işlerinde eşine yardım eden erkek, light erkek midir?
Rahatsızlık için kusura bakmayın🙏 Seçenlere ve beğenenlere teşekkür ediyorum💛

Ya bu light erkek mevzusu ne kadar saçma. Bir kere bir erkeğin eşine yardım etmesine denebilecek tek şey takdir gıpta. Hatta garipsenmesi takdir edilmesi de gerekmiyor bir evde beraber yaşayan bireyler huzur içinde yaşamak adına kendi sorumluluklarını bilmeli ve iş paylaşımı yapılmalı. Çünkü ev işi kadının işidir diye bir kaide yok kadın erkek ne farkeder ev işi evde yaşayan herkesin sorumluluğundadır. Bunun toplumumuzdaki oğlan oturur kız hizmet eder açılı bağnaz görüşünün meyveleri olarak görebiliriz light erkek tabirini..
Ben yardım ediyorum yeri geldi bazen ben tek yapıyorum bazen o tek ama genelde yemeği ben yapıyorum ev işlerini o yapıyo (temizlik falan) ama çok yorgunsa ben yapıyorum kavgaliysak ben yapıyorum kavgaliyken sadece koltukta uzanır her işi bana yiğar neyse Onun dışında o işleri o yapar alışverişi ben yapıyorum (çok harcıyo gereksiz fazla harcar) kıyafet alışverişini bilmiyom kendi parasıyla alıyo galiba banada aliyo o iş onun başka fatura takibi bende bitki sulamayi ben yapıyorum iguanayi besleme işi de bende bakımı bende ( bakımı zor bu arada kolay sanmayın önermem ) gezi yerlerini araştırma bulma falan bende tatil falan yeri bulma bende (ikimiz ödüyoruz parasını) araba ya kiraliyoruz ya da babamin arabayla gidiyoruz bu kadar işte bence layt erkek değildir ben kadife çiçeğime yardım ediyorum bunda ters görülecek bir durum yok ikimizde çalışıyoruz
Bütün işi ona yiğsam buna insan katlanamaz çok yorulur birbirimize yardım ediyoruz
adamsın
Çok abartırsa light erkektir çünkü toplumda sorumluluk kadınların üzerinde ama erkek kendi arkasını toplamalı gerektiği yerde örneğin eşin yorgun olur hamile olur hasta olur o zamanlarda yardım edersin böyle şeylerde light erkek değil eşini seven değer veren erkektir
Bir kimsenin karısına evde yardım etmesi, Allah’ın gazabını kaldırır. Hayırlarını ve derecesini artırır. Evinde hizmet görüp, bundan utanmayan kimsenin adı şehitler defterine kaydedilir. Gece ve gündüz Cenab-ı Hak ona şehit sevabı ihsan eder..."Hz. Ali (ra)’ye dayandırılan bir habere göre Peygamberimiz (asm) özetle şöyle buyurdu:Ya Ali! Bir kimse evinde eşine (ev işlerinde) yardımcı olursa, onun bedeninde bulunan her bir kılına mukabil- geceyi ihya eden, gündüzü oruçla geçiren bir kimsenin bir yıllık ibadetinin sevabı verilir. Eyyub ve Davud peygamberlerin sevabı kadar sevap verilir. Allah onun ismini şehitler divanında kaydeder. Hizmet ettiği her bir gün ve geceye karşılık bin şehit sevabı verilir.
Sitede senin gibi insanların olmasına çok seviniyorum🥰
Allah bizi ayırmasın ablasının goncsi❤️❤️❤️
Amin amin🥺❤
Cevap
117Cevap
Yaşadığı ortamı temizlemek kadına değil insana mahsus bir davranıştır. Ayrıca bence herkesin kendini doyurabilecek kadar yemek yapmayı bilmesi gerek. İki insan hayatını birleştirdiklerinde, sorumluluklarıda paylaşmaları gerekir. Eşi yemek yaparken yemek yapmaktan anlamayan biri olsanızda masayı kurmanız, yemek bittikten sonra masayı toplamaya ve bulaşıkları yıkamaya yardım etmeniz erkekliğinizden bir şey eksiltmez, insanlığınızı arttırır 😉
Bence kılıbık vs. değildir. Eşine değer veren her erkeğin yapacağını düşünüyorum ben. Evleneceğim kişi benim için çok özel ve değerli biridir, ben kesinlikle yardım ederim.
Köle almıyoruz eş alıyoruz.
Senden 1421877 tane falan olsun😅
Bir kimsenin karısına evde yardım etmesi, Allah’ın gazabını kaldırır. Hayırlarını ve derecesini artırır. Evinde hizmet görüp, bundan utanmayan kimsenin adı şehitler defterine kaydedilir. Gece ve gündüz Cenab-ı Hak ona şehit sevabı ihsan eder..."Hz. Ali (ra)’ye dayandırılan bir habere göre Peygamberimiz (asm) özetle şöyle buyurdu:Ya Ali! Bir kimse evinde eşine (ev işlerinde) yardımcı olursa, onun bedeninde bulunan her bir kılına mukabil- geceyi ihya eden, gündüzü oruçla geçiren bir kimsenin bir yıllık ibadetinin sevabı verilir. Eyyub ve Davud peygamberlerin sevabı kadar sevap verilir. Allah onun ismini şehitler divanında kaydeder. Hizmet ettiği her bir gün ve geceye karşılık bin şehit sevabı verilir.
Öncelikle eşine yardım etmek terimini ortadan kaldırmak gerek. Ev işleri sadece kadının görevi değildir, erkek ev işi yapınca kadına yardım etmiş olmuyor. İnsan olarak hepimiz bu işleri zaten yapmalıyız. Bir insan yediği içtiği kabı yıkamaktan acizse cinsiyet farketmeksizin bir işe yaramaz.
Herkes;
Kendi arkasını toplamayı,
Gerektiğinde ya da kalp ne zaman isterse birbirlerine yardım etmeyi,
Kadının işinin ev olmadığını,
Erkeğin işinin hödüklük olmadığını,
Çocuğa ilgi göstermeyi herkesin yapması gerektiğini,
Yemek işini paylaşmayı,
Gibi gibi her türlü işin ortak sorumluluk olduğunu,
bilecek :)
Ev işlerinde eşine yardım eden erkek, adam gibi adam erkektir.
Bence gerçekten seven erkek kendisi yatarken karısının yemek hazırlayıp bulaşık yıkayıp bir de üstüne çay falan yapmasına izin vermez bence.
Ben şu an bile sevgilim kalksın ben tembellik yaparken bana çay getirsin içimden bir parça gider. "Nolur yorulma" diyorum "Sana ne?" Diyor.
O yüzden bir bu konuda anlaşamıyoruz.
Yardım etmeme şansı yok ki eve geliş saatim 5 buçuk falan zaten yorgun argın eve geliyorum o saatten sonra ben hangi birine yetişebilirim ki temizlik mi yemek mi ilerde çocuğumuz olursa çocuk mu? Çalışmayan kadın olsa tamam çalışan kişi çok fazla ev işi yüküne girmese de olur ama çalışan kadının eşi olarak erkek mecbur yardım etmek zorunda kalıyor bence
Günümüzde çok yanlış bir anlayış sistemi var erkek dediğin işine gider kadın ise ev işlerini yapmakla yükümlü. Maalesef bu cahilliği hâlâ insanlarımız atlatamadı. Ama bence olması gereken erkek işinede gitmeli evdeki işlere yardım da etmeli. Olması gereken bu o yüzden yapıyor diye light olması söz konusu olamayacağının düşüncesindeyim.
Olması gerektiği gibi olan, centilmen ve erkek gibi erkektir.
Hayatın müşterek olduğundan bi’ haber olan ve kadını hizmetçi gibi gören ataerkil zihniyetli çomarlara göre bu light erkeklikse eğer, kendilerininki de erkeklik değil mağara adamlığıdır.
Modern olun ayılar.
Yooo light filan değildir. Ev ortak kullanılıyor. Tabiki yardım edilmeli. Tek başına yaşasa yine yapmak zorunda.
Eskiden kadınlar çalışmadığı için onlar temizliği yapardı bir nevi dengelenirdi. Ama şimdi kadın erkek her ikiside çalışıyor. Bir zahmet temizliğide beraber yapsınlar.
Bence değildir hatta adamdır tabi dozunu da ayarlamak lazım keyif alarak yapardım ben eşim olsaydı şahsen. Yani mutfakta beraber yemek ve başka şeyler yapmak bence hoş. Evin her yerinde ufak yardımlar güzel olucaktır ve beraber daha çok zamanınız olacak. Tabi eşinizi seviyorsanız gerçekten. Yani işleri hızlıca yapıp oturup ışıkları kapatım film izlemek bence 10 10 luk bir gece aktivitesi. ya da işleri yapıp beraber dışarı çıkmak gezmek eğlenmek. Hatta işleri bırakıp çocuk yapmak 😅
Eşine ev işlerinde ve yardıma ihtiyaç duyduğu diğer bazı bir takım işlerinde eşine yardım eden erkek light ya da kılıbık değil, kalbi ılık erkektir, yüreği şefkat dolu, sevgi dolu erkektir 🙂
Taktire değer bir soru sormuşsun tebrik ederim
Cevabınız için ben teşekkür ederim
Rica ederim mersi hiç önemli değil
Görsel pek yardım gibi olmamış ama olsun. Erkek dediğin ev ve iş hayatinda tamamen kendine yetebilendir. Eşe yardım diye değil ortak kullanım alanına saygıdan ötürü gerekli işi yerine getirmelidir.
Hıı sen öyle görüyorsun ben bakınca yardım görüyorum😄😏
Evlilik köle almak değil. Hayat müşterek bı işin ucundan tutmak gerekir he kimi gerçekten yapamaz yaptığı daha berbat eder olanı😅 ondada o işi yapanın gönlünü hoş tutmak gerekir. Hayat kimin eline bakacağın yarın belli olmaz herşey den önce de birbirine eş eş değer oluyorsun
Ev işlerinde hatunuyla iş bölümü yapan erkek dünyanın en has adamıdır.
Hatun yazmıştım ne güzel soru 2xper seçilince düzeltmişler😿
☹😭😭😭😭
“Aslan yattığı yerden belli olur”cümlesine inanamayın aslanlar tembeldir, ormanda yattığı yeri. ok götürür, hayvanat bahçesinde yattığı yeri bakıcısı temizler
Gelelim konuya:yardım etmeyen erkek erkek değildir adam değildir insan hiç değildir
Bu konunun buraya gelmesi bile saçma. Ev işi sadece kadına ait değil ki, erkek tek yaşadığında sihirle mi halledecek işini? Bu bir sorumluluk, eşini düşünen ve cahil olmayan her erkek eşine yardım eder.
Hayatına ortak alıyorsan, evde de ortaklaşa hareket etmelisin...
Kesinlikle⚡🌙
🌙⚡
Bir kadının vücudunu kullanarak otomobil satmak hiç etik değil
O başka soruydu😅
Elbette hayır yardim etmek yardimlasmak bunlar güzel şeyler insan eşine annesine ev işleri konusunda yardım etmeli bu evde hoş sohbet olmasi için gerekli kadını biktirmak olmaz o kadin kendine vakit ayirmali evine hizmetçi almıyorsun
Yardım ettim üzerine bir de aldatıldım
Tekrar evlenirsem yaparsam ne olayım
Aga bee🚬
İnsan psikolojisi farklıdır
Elde edeceği bir şey kalmayınca farklı şeyler arar
Erkek için de aynıdır, kadın için de
Karakterleri zayıf olunca, kaçınılmaz son bu
Aşırıya kaçmadan kılıbık olmadan yardım etmek harika birşey bence ama erkek erkekliğini kadın da kadınlığını bilmeli ben de anneme yardım ederim evi süpürürüm mesela bunu içimden geldiği için yaparım açıkçası
Ameller niyetlere göredir 😀 Eşine olan sevgisinden dolayı ona yardım etmek maksadıyla içinden gelerek yapıyorsa light değildir. Yok eğer içinden gelmiyor da korkudan yapıyorsa o zaman başka 😁
Eşine yardım etmeyendir, çünkü ev işleri kadının zaruri görevi değil iki tarafın da iş bölümünde üstüne düsen görevi yapıp halletigi sıradan sorumluluklardır, payına düşeni yapıyordur sadece.
Evli değilim. Ama evlendiğimde yapabileceğim günlük işlerde yardım ederim. Hayat ortak. Yardım eden erkek light değil, yardımsever ve cana yakındır bence
Sorumluluk sahibi erkektir.. ev işlerini sadece kadın yapar diye bir kural yok, o ev ailenindir ve her bir aile ferdi o evin temizliği ve işlerinden sorumludur.
Hatununa yardım eden erkekler hem yüklerini hafifletip yardım etmeyi sevdigini hemde deger verip her yönden onla vakit geçirmeyi sevdiginin bi göstergesidir.
Layt yazmışsın, hayallerime tayt giymiş erkek geldi. Ev işi yaparken, tayt giyen erkek miii? Üff böyle hayal olmaz olsun.
Şeyy ben de layt da yok erkek de yok.
tayt giyen erkek fantezisi ağzının suyu aktı
Böyle soruların hala soruluyor olması beni derinden yaraladı, beynim burnumdan akmaya başlıyor agh durduramıyorum
Hayat müşterektir ya. Salatayı yapıp masaya tabak koymak ya da yemekten sonra kaldırmak zor bişey mi bi erkek için. Tabii ki bunu her erkek yapmalı eğer eşine değer verip saygı duyuyorsa.
Hayır değildir.. Sevdiği kadının yükünü hafifletmek için uğraşan erkektir.. Ev işlerinde yardımcı olursa muhtemelen nikahlı karısının da ona ayırabileceği zamanda artış meydana gelir 😉😊
Evli değilim fakat elimden geleni yapardım. Yemek yapmayı hiç beceremediğim içi.(Basit şeyler dışında) geri kalan şeylere hayır demem. Çok perde takıp, ütü yapmışlığımız var 😂
Mutfak işleri bende çok güzel yemek, kek, tatlı yapıyorum karım da temizlik yapar harika olur ama elbetde eşimde çalışacak çalışmayan eş istemem çalışsın ev işlerinin yarısını yaparım
Her kadının ve erkeğin ev işini bilmesi gerekir. Çünkü iki cinsiyetin de yaşamını devam ettirebilmesi için buna gerek vardır. Erkeklerin de kızların da yetiştirilirken bunları ailesi tarafından öğrenmesi gerekir. Bazı kesimler bunu normal bulur, bazıları veli nimet sanar, bazılarına göre kılıbıklıktır. Normal olanı abartmamak ve uygulamak ne zaman dünyaya nasip olacak acaba 🤙🏻
Hayat müsterek kadin yemek yaparken o salata yapsin sofrayi kaldirmaya yardım etsin mal gibi telefona bakip onune gelen yemegi haram zikkim etmesin kadina okuz olmasin yani
Eşim tıpkı, benim ona olduğum gibi, o da bana bir emanettir. Zaten evimde ev işlerimi kendim yapıyorum. Böyle şeyleri ne light' lık, ne adamlık diye nitelemem. Olsa olsa '' insanlık '' derim.
Eski kalıpları kırmak gerek. Eskiden koca oturur kadın iş yapar derlerdi. Şimdi hayatı paylaşan iki insan birbirine kesinlikle yardım etmeli.
Hayat müşterektir. Çiftler el birliği ile daha kısa sürede işleri bitirip, birbirilerine daha fazla zaman ayırabilirler ;)
Çalışıyorsa ben yaparım, ama çalışmıyorsa beraber üstlenmek zorundayız ev işi yapan adam geçim adamıdır zaten
Erkek ev işi yapınca neden bunu “yardım” olarak adlandırıyorsunuz? Yaşadığı yeri temizlemek kadın cinsine değil insanlara özgü bir davranış zaten.
Çalışıyorsa çocukla ilgileniyorsa yardım ederim fakat bütün gün evde boş boş oturup yardım etmemi beklemesin
Hayır değildir ama karısından korkuyorsa her şey karısının istediği gibi oluyorsa o zaman layttır ortak olacak bütün kararlar.
Light olup olmadigini bilemicem de nefret ediyorum bu tür erkeklerden
Hayır. Eşine değer veren ve bu hayatı müşterek yaşadıklarının bilincinde olan erkektir. Baş tacıdır.
Ne kraldır ne de light yapması gerekir onunda sorumluluğudur
Karısını hizmetçi gibi çalıştırana erkek denmez asıl. Adam dediğin karısına yardım eder veya yardımcı tutar.
Olması gerekeni öyledir zaten. Hastalıkta sağlıkta eşinin yanında olup ona her zaman yardım etmek destek olmaktır en doğrusu.
Böyle düşünenler var evet hatta karşı cinsten bir çok kez duydum sen karımısın erkek adamın ev işi ile ne işi olur diye😄
Bence vicdanı iyi olan vede karısını seven evliliği seven kişilikli bir insandır. Light le bağdaştırılması yanlıştır düşüncem bu yöndedir.
Hayat müşterektir. Çiftler el birliği ile daha kısa sürede işleri bitirip, birbirilerine daha fazla zaman ayırabilirler 💫
Tabiki de en kral adamdır her yiğidin harcı değil eşine yardım etmek hepsi yapmaz. yapamaz.😎😎😉😉😉😉😉😉😉
İnsan yaşadığı yeri temizliyor ise bu onu light hanımcı yapmaz.
Eşim her şeye tek başına yetişemeyebilir.
Seve seve yardımcı olurum.
Light mi zero mu bilmem ama evde eşine yardım eden erkek bir sünnet i yerine getiriyordur.🤗
Çok haklı👆👌⭐
Eşine yardım eden erkek adamdır benim babamda adamın dibidir
Manda gibi oturup herşeyi ayağına beklemeyen bir işin ucundan tutana ben İNSAN derim
Adamın dibidir bence bu devirin erkekleri yan gelip yatma peşinde :)
Eşini malı gibi görmeyen, olması gerektiği gibi olan, modern erkektir.
Değildir
İdeal erkektir, çok nadide bir eserdir😂
soyle kı eş evde ise yapsın bi zahmet
ortak calısıyorsak yardım edılmesı gerekır .
Değildir, ortak yaşam alanını temizlediği için Light olunmaz aksine temiz biridir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?