Gündüzleri yer süpürüp geceleri silerek temizliği güne yayıyorum ama ister istemez ses yapıyorumdur, aynı şekilde komşularımda da temizlik saatleri sekteye uğradığı için beklenmedik zamanlarda takır tukur ve süpürgenin seslerini duyuyorum. Normal şartlarda akşam süpürge sesi duyduğumda rahatsız olurum ama artık günümüzün çoğu evde geçtiği için gürültüyü tolere etmemin daha makul olduğunu düşünüyorum, en azından komşuluk ilişkilerinin zedelenmemesi için böylesi daha iyi ;)
Peki sizce koşullar ne olursa olsun temizlik sırasında çıkan gürültüleri tolere etmemiz gerekir mi yoksa gürültü yapmadan da temizlik mümkün mü?
Evet, çünkü biz de gürültü yapıyoruz.
Hayır, gürültü çıkmadan da temizlik yapılabilir.
Diğer (belirtin lütfen)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Komşuların temizlik gürültüsünü tolere etmeli miyiz?
Gündüzleri çok da erken olmayacak şekilde (12:00-17:00) saatleri arasında temizlik yapılabilir. Bunun gürültüsü de hiçkimseyi rahatsız edemez. Ama akşam 18:00 ila sabah 12:00 saatleri arasında temizlik yapılamaz. Bunun için komşulara anlayacakları dilde; " bizim temizlik saatimiz 12:00-17:00 saatleri arasında" denilebilir. Bundan anlaşılması gereken ise, "biz de bu saatler arasında temizlik yapalım. Ki komşular rahatsız olmasın." Çalışanlar ise pazar günleri muhakkak tatil oluyorlar ve bu saatler arasında temizlik yapma imkanları oluyor. Ancak bende komşular bazen geceleri bile temizlik yapabiliyorlar. Bunu polise bildirdim ama polis sadece uyarmakla yetindi. Ki para cezasının yazılmasını beklerdim, çevreyi rahatsız etmekten dolayı. Belirttiğim bu saatler dışında temizlik gürültüsü yapılamaz. Müzik açılabilir. Ben de açarım. Ama hafif gelen müzik sesi dışında müzik, konuşma ve gülme sesi çok ağırlaşırsa veya müzik, konuşma ve gülme sesi harici gelen sesler; çevreyi rahatsız edebilecek seslerdir. Ve böyle durumlarda polise para cezası yazılması şikayette bulunulabilir.
Temizlik ile ilgili gürültüler bence tolore edilebilir çünkü herkesin sessiz çalışan süpürge kullanması mümkün değil. Komşuluk ilişkilerini zedelememek adına böyle davranılabilir. Dünya hali yarın öbür gün siz de olur olmadık saatlerden l gürültülü şekilde temizlik yapmak zorunda kalabilirsiniz..
Temizlik, her ev için zaruri bir ihtiyaçtır.. Ama temizlik yapacağım diye sabah erken veya gece geç saatlerde hayvanlaşmanın da yeri yok. Azıcık zeka ve empati sahibi olan zaten bunu bilir.. Bilmeyen de hayvanın önde gidenidir.
Üf komşudan nefret ediyorum artık çöpe atasım geliyor. Temizlik yapabilir sorun yok ama sürekli halı silkeliyor pencere açıkken paşam halı dövüyor. Hani normal saatlerde yapsan tamam ama sabah 6 dan gece 2 ye kadar olunca insan kabullenemiyor. Ev sahibi bide gitmiyor. Çocukları desen şeytan. Kapılarına gidip uyarınca da küfür ediyor bağırıyor sonra ayılıp bayılıyor deliye denk geldik. Çok doluyum bu konuda...
Ben de sürekli ev temizliği yapıyorum, komşularım illa ki bir noktada isyan ediyordur ama gecenin bir yarısı elektrikli süpürge çalıştırmadığım için kaoslara sebep olmuyor, açsaydım olurdu, muhtemelen. Ama komşulara karşı anlayış gösterebilir miyim gösteremez miyim bilemiyorum, çünkü gecenin 2'sinde takır tukur temizlik yapan, süpürge açan komşularım var, tolere etmeye çalışsam da "keşke yapmasalar" diyorum ve bazen laf arasında ufak da olsa uyarıyorum.
Merhaba rehberim Toplu yaşam alanlarında bence abartıya kaçmadan yapılan herseyde herkes birbirini tolore etmeli. fazla gürültüyü elbette kimse istemez hastası olan cocugu olan yaslisi olanlar elbette var. Ama temizlikte hayatimizin bir parčası komsuluk önemli lakin bende evimde pis pis oturamam baskalari rahatsız oluyor diye. Nelere dikkat etmeliyiz
Aksam supurge acmamaya
Bulasik, camasir gibi beyaz esyalari gunduz calistirmaya
Koltuk, kanepe gibi esyalari cekmemeye özen gostermeliyiz
Huysuz olan komsular bu soru disinda kaliyor onların bur bahanesi hep var çünku
Tabi orası öyle canım, bu dönemde insanların uyku düzeni de değişti, gündüzleri uyurken işleri gece yapmak isteyenler de oluyor, o zaman süpürgedir bulaşıklardır, en basitinden çamaşır makinesini çalıştırmak bile geceye kalabiliyor. Bunları tolere edebiliriz de etmeyebiliriz de, işte bunun ne kadarını yapabiliyoruz asıl mevzu o ;)
Apartmanda yaşamayı tercih etmişsek mecbur bazı seslere de toleranslı yaklaşmalıyız. Küçük çocukları olabiliyor ister istemez evde kosturuyorlar , temizlik yaparken eşyaları çekerken felan ses oluyor.. bu durumlarda idare etmek lazım. Çok düşüncesiz bencil insanlarda var malesef yerli yersiz her saatte ses yapan komşumuzu güzellikle bir kaç kez uyarmalı baktık anlamıyor şikayet ederek gerekirse imza toplayarak yasal yollardan halletmek en mantıklısı
Bence biraz tolere edebilmeliyiz, gece yarısından sonra süpürge çalıştırılmadığı veya tüm gün temizlik gürültüsü yapmadığı sürece sorun olacağını düşünmüyorum. Süpürürken illa bir miktar ses çıkıyor; silerken de eşyaları çekiştirdiğimizde ses çıkıyor ama bu problemler ortak, herkes temizlik yaparken biraz gürültü yapabilir hoşgörü gösterilmeli.
Gürültü olmadan temizlik olmaz. Ama temizliğinde bir zamanı var bir saati vardır. Tamam, ben tahammül ederim ama biraz komşunun da kendisi düşünmesi gerek. Ben tahammül ediyorum diye bu iyiliği suistimal etmemeli. Çok önemli olduğunu düşünüyorsa geç saatlerde yapabilir yani, ama gerekli durumlarda, ve bu sessizliği kullanmamalıdır. diyorum.
Maalesef temizlik yaparken ister istemez gürültü yapıyoruz. Bu sbeeple temizliği genellikle gün içine alıyoruz. Toz alırken bile gece sessizliğinde ayak sesimizden rahatsız olanlar oluyor. Ama ben komşumu gürültü yapıyor diye hiç uyarmadım. O da gürültü yapmak istemez diye düşünüyorum.
Cansel hanım onlar nası bizleri tolere ediyorsa bizde onları etmeliyiz. Biz temizlik yaparken onlar rahatsız oluyor onlar yaparken biz oluyoruz. Sorun temizlik sırasında yapılan ses değil sorun yanlış vakitte yanlış temizlik yapmak.
Gün içinde tolere edilebilir ancak akşam saatleri dinlenme saatleri. Kimin hastası var bebeği var bilemeyiz. Kimsenin kul hakkına girmek istemem benide yorsunlar istemem.
Her ne olursa olsun. Ses yalıtımı önemli. Akşam 12 den sonra eski tip süpürgelerin sesini çekebilen komşu da Eyüp peygamber sabrı vardır. Kıymetini bilmek lazım.
Ortalama bir temizlikte ne kadar gürültü çıkabileceği belli, bence tolere edilebilir bir miktar bu. Fakat kasıtlı yahut dikkatsizlikten dolayı aşırı gürültülü temizlik yapılışının gürültüsü ister istemez o sınırı aşıyor. Temizlik yaparken ufak tefek şeylere (bişeylere çarpmamak, koltukları taşırken ya da kaydırırken yere sürtmektense azıcık havaya kaldırmak vb.) dikkat edildiği sürece sorun olmaz, olmamalı!
Gündüz, öğle saatlerinde temizlik sesleri normaldir fakat gece olduğunda süpürge açılmamalıdır, sese dikkat edilmelidir. Ben buna dikkat ederim ve geceleri gürültüye kesinlikle maruz kalmak istemem.
Ben temizlik yaparken gürültü yapanlardan dayanılmaz biçimde nefret ediyorum, Akşamları temizlik yapan kişilerden de şiddetle nefret ediyorum nefffreeeeett.
Sürekli olmadığı sürece sorun etmem. Dikkat ediyorum ben sabah erken saatlerde ya da akşam geç saatlerde gürültü yapmamaya. Başkaları da etsin isterim.
Zamansız yapılıyorsa maleseff duymazdan gelemem ve tepkisiiz kalamam. Her şeyin uygun görülen bir zaman dilimi var. O zaman dilimlerinde temizlik yapılıyorsa sorun etmem..
Bence mümkün biraz dikkatli yapılırsa evet süpürgenin fırçasını açarak evde yumuşak terlik kulanarak ve koltuk çekyat sehba gibi ayakli çekilen eşyaların kece yapıştırarak
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Eğer çok ses gelmiyorsa ve sürekli gelmiyorsa benim için sorun değil.
Tolere edilmeli hepi topu 1.5 saat sürüyor temizlik ve bu saat içerisinde tamamen gürültüde olmaz. Bazen bazı şeyler çok abartılıyor. Evine süpürge de mi atmasın millet