Ütü Suyu, saf sudan oluşan formülü ile ütüde oluşacak kireçlenmeyi önler ve kıyafetlerin daha kolay ütülenmesine yardımcı olur. Tabi kullandığımız eşyanın da ömrünü uzatır.
Ütüye çeşme suyu mu yoksa ütü suyu mu koymalıyız?

Ütüye normalde kaynatılmış ve sonra soğutulmuş su eklenmesi lazım ki suyun kirecinin ütünün içerisine geçip buhar çıkan kısımların tıkanmaması için ama daha kolay bir yöntem olarak hazır su kullanıldığını çok gördüm, o yüzden ben de hazır su kullanıyorum, hiç suyu kaynatmakla uğraşmıyorum. Çeşme suyu ütü için zararlı olabilir, çünkü içerisinde kireç çok yoğun oluyor, kireç dışında toprak parçaları da çıkıyor musluk suyunda, o yüzden hazır su kullanmak daha mantıklı...
Görüş
15Görüş
Erıklı menba suyu kullanıyorum 😃
Çeşme suyunda illa kireç vardır ve zamanla kanallarda birikir ve tıkar onyuzden saf su kullanmak gerekir. İlla utunsuyi aramanıza gerek yok oto tedek parçası satan yerlerde şişelerde saf suda mevcut akü suyu bunlarda aynı işi görür
Dün bu konuya bizzat şahit oldum.
Kaynamış sonra soğumuş su konuluyor.
Direk çeşme suyu olursa kireç tutuyormuş.. :)
Çeşme suyu koysan bile son çıkan ütülerde kendini temizle butonu var bastığında kiri ve kireci çözüp yok ediyor , bilirsin
bu zamana kadar hep musluktan koydum bir sorun olduğunu görmedim
Çeşme suyu kullanmam, kireç yaptığını biliyorum. Ben arıtılmış su kullanıyorum 🤔
Hazır ütü sularından almadım ama içme suyu koyarım ben de hep.
Ketılda kaynatır koyarım kireçlenme yapmasın diye bide ütü suyu çıkarma başımıza dur hele😂😂
Cesme suyu kirec yapar ve buhar deliklerini tikar damacana su kullan
Musluk suyu konmaz içme suyu konur çeşme suyu ütünün kireçlenmesini sağlar
Bunu hakkaten düşündün mü
Ben sitenin boş sorular mühendisiyim bilmiyormusun
😀
Çeşme suyunu kaynatıp kullanıyorum.
Damacanadaki içme suyundan koyuyorum.
Yüzde 98in çeşme suyu koyduğuna eminim
Hiç anlamam ama ütü suyu daha doğru olur kesin 😄
Arıtıcı suyu koyarım ben kireç sorunu olmuyor.
çeşme suyu kireç yapar
Bilmiyorum ama biz normal su koyuyoruz
Çamaşır kurutma makinasının suyunu koyuyorum
Kim ugrasir ütü suyuyla ya cesme varken dkskzmekx
En İyi Görüş