Evde temizlik yapmanın kendimizce yöntemlerini bulup işleri kolaylaştırsak da sıra ütüye gelince, ne kadar uğraş vereceğimizi fark ediyoruz. Kıyafetlerin az zahmetle çabucak ütülenmesi, perde ve nevresim gibi geniş kumaşların tekrar kırışmadan ütülenmesi en büyük isteklerimizden… Şahsen kıyafetlerin jilet gibi olmasına dair bir takıntım var ve bunun için ne gerekiyorsa yapıyorum, mesela ütü seçiminde akıllı davranıp Philips PerfectCare 9000 Serisini tercih ettim. Çünkü Philips’in bu buhar kazanlı ütüsü; dahili kamera ve yapay zeka kullanarak ütülediğimiz kumaşı algılıyor ve zahmetsizce sonuç alabilmemiz için ideal sıcaklık ile buhar miktarını ayarlıyor. Peki siz kıyafetleriniz ve diğer tüm kumaşlarınızın ütüsü jilet gibi olsun diye hangi yöntemlerden yararlanıyorsunuz?
Jilet gibi kıyafetler için en etkili yönteminiz nedir?
Kıyafetlerin jilet gibi olmasını istiyorsanız, iyi hatta mümkünse mükemmel bir ütü tercih edin. Daha sonra ütüleme yöntemlerinizi gözden geçirip değişiklikler yapabilirsiniz. Çünkü ütü ne kadar iyiyse, ütüleme tarzı da ona göre gelişir, ayrıca performansı iyi olan ütüleri kullandığınız zaman size zamandan tasarruf da sağlar, aklınızda bulunsun...