Yani neden erkeklerin ev temizliği yapması için inanması gerekiyor ki? Sanki atom parçalayacak. Her iki tarafında temizlik için yeterli uzvu var? Neden yapamasın? Yurtdışında her iki cinsiyette yapıyor valla kimse ben beceremem demiyor.. Konu tamamen erkeklerin toplumsal dayatma algısından oluşuyor. Yok erkek ev iş yapar mı, kadın dediğin erkeğe ev işi yaptırmaz, erkek adam cam siler mi vs vs saçma sapan şeylerle büyütüldükleri için, en basit yapılan temel ihtiyacı kendileri yapamayacak kadar büyük görüp kadınlara yüklüyorlar. Her iki tarafta yapabilir yani, paspası kullanıp ileri geri yapacak bitti, kendileri elleriyle silmeyecek. Tamamen kültürel bir dayatma olduğu için erkek yapamaz diyorlar alakası yok çokta güzel yaparlar. Ayrıca binlerce erkek temizlik görevlisini de es geçmeyelim, yapamasalardı bu meslekte erkekler çalışamazdı..
Erkekler istese bence her şeyi yaparlar çünkü ellerinden her iş gelir. Ama temizliği sürekli kadın işi olarak gören erkekler üşendikleri için ya da ''nasıl olsa kadın yapıyor ben niye yapıyım '' düşüncesiyle hareket ettiklerini için temizliklere elini daha sürmüyorlar. Bazıları da el bebek gül bebek yetiştiği için her işi kadının yapmasını bekliyor. Erkek yeri gelince temizlikte yapar yemekte bu iki tarafında işi.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Isterse yapar ama çok nadirdir sanırım. Çünkü temizlik detay ister. Viledayla dusakabin temizleyen, mutfaktaki sarı bezle de yer silen erkek tanıyorum yani yapmak isteyebilir ama detayları bilmek çok önemli 😅😅🙈 ayrica Her kadın da iyi temizlik yapamaz bu çok geniş kapsamlı bir konu 🤭
Erkekler isterse en güzel yemeyi en güzel temizliği yaparlar. Ama istemiyorlar ve bu yüzden kasıtlı olarak kalitesiz iş yaparak kendilerini bu işleri yuklenmekten kurtarıyorlar.. Ah siz erkekler
Kadınlardan daha iyi yapar bnce ev işleri erkekler için daha uygun misal yerleri süpürmek iç organlarım ağzımdan çıkıcak öyle vakumluyor ki süpürge misal karpuz kesmek kereviz soymak hep kol kası gerek misal perde asmak boy lazım misal yer silmek hep hep hepsi erkek işi bn nefret ediyorum ev işinden mutfak bezine elime değmemek için aşa inip parkta 3 tur koşabilirim
Yapar hata daha iyisinide yaparız şöyle düşünün arabayı temizlerken fabrikadan nasıl çıktıysa o hale getirene kadar temizliyoruz küçücuk arabayı eve neler yapmayız
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İsterse daha da iyisini yapar. Güç farkından dolayı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kardeşim benden iyi yapar. Yine de annem yokken benim yapmam gerek kız olan benim.