Stor perdeler mi yoksa dikey perdeler mi kullanım açısında daha pratik?
Stor perdeler
Klasik dikey perdeler
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

15 yaşımdayken yeni eve taşınmıştım. Heves ettim. Tutturdum anneme odama stor perde alalım diye. Beni ikna etmeye çalıştı kullanımı zor. Camı açmak için tüm perdeyi kaldırmak zorunda kalıyorsun dedi ama dinlemedim. İlla istedim. Aldık da. Ama 1 yıl geçmeden pişman oldum. Kullanımı çok zor. Camı açmak için tüm perdeyi kaldırmam gerekiyordu her seferinde yazları çok zorlandım. Bir de temizliği çok zormuş. Ne gerek var normal perde varken. Bunu geç anladım ama olsun.
Selam💫
Bizim evde çoğunlukla tül perde kullanılıyor. Yan komşumuz ( halamın ) bütün camları boydan ve stor perde kullanıyor bir gün yardım için gitmiştimde çok pişman oldum. Bende önceden stor perde hayranıydım onu çıkarmak yıkamak oldukça zor. Halam çuvalın içerisine koyup makineye atmıştı birde stor iplerini toparlamamış makaralar ipler birbirine girmişti zar zor çözmüştüm.
Demem o ki tül perdeler candır temizliğide çok pratik fakat çok uzun perdeler tercih etmek yerine orta boylar en iyisi , onları asmak uğraştıcı oldukça ağır insanın kolu kopuyor.
Stor perde bana pek ev hissi vermiyor :)
Ve temizlik konusuda var...
Rustik perde önerebilirim... yaklaşık 17 yıldır biz çatı katında kullanıyoruz... alt katlar onun üstüne bi kaç kez değişti ona hiç bi şey olmadı en pratiği de o... :) ben severek kullanıyorum... bi göz atabilirsiniz...
Rica ederim hem kullanıcı hem iç mimar olarak yardımcı olmaya çalıştım :) ne demek...

ikisinin karışımı çok güzel oluyor eğer yakın tonlardan alındı ise müçkender storperde güneşlik diğeri anladınız işte uzatmayim.
Aaa en iyi görüş olmuş teşekkürler ederim teveccühünüz. 🤗
Cevap
10Cevap
Klasik olan her zaman daha iyi. Evin kimi odasında stor kimisinde dikey perde varm kullanım ve rahatlık açısından kesinlikle dikey perde. At makineye yıka. Stor bu konfora sahip değil yıkayama kalksanız tek basınıza çok zor yıkamaya verseniz metresini 10-12 lira arasında yıkıyorlar baya masraflı. En güzeli şık bir dikey perdeyi harika fonlarda destekleyerek bir dekorasyon oluşturmak
Ben dikey daha çok seviyorum sanırım. Hem makineye at yıkansin daha pratik. Stor perde de ekstra yıkamaciya vermek gerekiyor. Sürekli de vermeye kalksan yıllık kim bilir ne kadar gider. Banyoda vs yıkamaya kalksan Uğraştırıcı. Maddi açıdan sıkıntı yaşamam temizlige veririm diyorsan tercih senin tabi
Stor perde kullanmak zor çünkü onu yıkamak için çıkartmak baya zormuş bide cami açmak için perdeyictamamen kaldırıyosun herkes evin içini görüyor ben hoşlanmıyorum normal perde daha rahat bence.
klasik dikey perdeler iyidir ya..
stor var gerçi mutfakta bizde birde oturma odasında en yine de yatay perdeleri seviyorum
En pratiği rustik. Hem şık hem asması kolay. kızımın odasına değişiklik diye stor aldım temizliği tam bir baş belası olduydu
Kesinlikle tül perde diyorum evliligim esnasında stor perdelerin sök tak işinden gına gelmişti temizliği bir dert takması ayrı bir dertti
Stor perdeler daha pratik ama ben dikey perde kullanmayı tercih ediyorum
Kullanımı sorduğun için stor dedim ama görünüş açısından dikey çok daha hoşuma gidiyor benim
Klasik dikey perdeler. Diğeri çok zor ve kullanışsız.
Stor perde kullanmıştım, ama çok pişman oldum. Tüm evi komple değiştirmek zorunda kalmıştım. Hele ki açık renkse... Temizliği, tamiratı her şeyi zor. Tül perde en güzeli 🌺
Ben klasik tül, kumaş perde seviyorum diğerini kullanamam.
Storu falan boşver, kullanışlı değil onlar.
Dikey tül var, onları incele beğeneceksin.
Salon için kullanıcaksan tül perde bence güneşliklerini stor alabilirsin. Diğer odalar için stor perde daha mantıklı..
Stor perde salonda zor ama mutfak vs gibi küçük yerlerde güzel oluyor
Evde stor perde kullanmıyorum alışık değilim daha pratik olur mu bilmem ama ben tercih etmem
Bence normal bildiğimiz perdeler en güzeli. Stor perde var odamda ve aşağı yukarı indire çıkara kenarları açılma yaptı 2 sene gibi bir sürede.
Tabiki dikey perdeler daha kolay ve kullanışlı bence
Bence klasik dikey perde. Abla paylaşımlarını görüyorum hayat tecrübene hayranım. Ben senin bir kardeşinim bana yazar mısın sadece seninle birşey paylaşmak istiyorum fikirin benim icin önemli.
Klasik perdeler daha kolay
Dikeyler sürekli sorun çıkarır
Dikey perdelerden oldu hep tercihlerim
Storun a4ina koyim bizde var
Klasik daha güzel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?