Koridor halısının seçimi evin konumuna, evde çocuk veya evcil hayvan varlığına, temizleme yöntemlerine ve koridorun uzunluğuna göre değişiyor. Hele uzun bir koridor varsa, birkaç parçalı halı daha iyi olacaktır. Fakat halının tabanı kaymamalı, ben tabanın kaymamasına önem veriyorum. Çünkü parça parça koyulan halılarda kayıp düşme durumlar söz konusu olabiliyor ve bunu hiç istemeyiz. Tek parça koridor halıları da ortalama 7-8 metrelik koridorlarda temizliği zorlaştırabiliyor, katlandığında veya süpürgenin çekimi güçlüyse kayma durumları yaşatarak temizliği zahmetli hale getiriyor. Benim için en iyi tercih; 2 parça, antibakteriyel, kir göstermeyen ve tabanı kaymayan halılar olur.
Eğer makinada arada sırada yıkarım diyorsan 2 parça olmalı. ama yok yıkamaya veririrm diyorsan tek parça daha kullanışlı. Benim holüm 7 metre 3,5 metrelik iki halım var.
Merhaba, koridor halısının Bütün olması hem yıkanması hemde kullanım acisindan zordur. Parca parca olmasi her acidan kolaylik saglar. ben iki parca olarak kullanıyorum