sabah 8 aksam 17. calismak zorundayim. Birakacak kimsem yok. Okullar kapali.. ise goturemem. cozum🤷♀️
9 yasında çocuk evde yalnız kalabilir mi?
sabah 8 aksam 17. calismak zorundayim. Birakacak kimsem yok. Okullar kapali.. ise goturemem. cozum🤷♀️
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kalmasa iyi olur ama mecburiyet varsa kalacaktır. Yanına telefon koy sık sık ara konuş yalnız hissetmesin. Kapıyı kilitle anahtarı al çünkü çocuk bu birine ne kadar açma desen de ısrar edene açar fılan bu olmaz. Işyeri yakınsa daha iyi olur, mola ve boş anlarda iki dk gider gelirsin belki...
Cevap
21Cevap
Çalışmayı biraz daha erteleyemezmisin çocuğun yalnız kalmak baştan hoşuna gidebilir ama zamanla derin yaralar bırakabilir çocukta
Bu yorum şaka mı ya ne kadar rahat bir şekilde çalışmayı erteleyemez misin diyebiliyorsunuz. Yaşamı devam ettirebilmek için paraya ihtiyacımız var para kazanmak için ise işe. Soruyu soran kişinin belliki şu an çocuğu bırakacak kimsesi yok, bakıcı için bütçe ayırmamış kendini bu noktada yetersiz hissetmesine yol açacak cümleler sarfetmişsiniz
@bellatrix-lestarange asıl sen şakamısın burda bir çocuktan bahsediyoruz onun tüm hayatımı etkileyecek bir şeyden bahsediyoruz onun hayatımı etkileyeceği gibi o çocuğun eşini çocuklarınıda etkileyecek herşey para demek değil imkanlarını zorlamalı mümkünatı varsa bir müddet ailesi yanında yaşamalı çevremde bu yaş grubu çocukları olup aynen bu şekilde çalışmak zorunda kalan aileler var görüyorum o çocukları ve ailenin yaşadığı pişmanlığı ve ben ertele demedim erteleyemezmisin dedim bir seçenek sundum üslubuna biraz daha dikkat etmelisin
Her şey para değil mi o sihirli dünyandan bi ayrıl istersen bu kadın işten çıksa ne yiyip içecekler bi söyler misin?
Üslubumda gayet düzgün hakaret etmedim
@bellatrix-lestarange @gsdilek kizlar sag omuzda melek sol omuzdaki melek surekli tartisir ya. siz iki ayri ic sesim gibisiniz Şu an . bi yanim birinizin dedigi gibi diyor oburu de oburunuzun. ben de kararsizim🤷♀️
@bellatrix-lestarange kaç yaşındasın canım ayrıca sihirli dünyada değilim buna emin ol 20 yaşında bir oğlum var ve onu tek başıma büyüttüm çalışmanında çalışmamanında varlığında yokluğunda ne demek olduğunu çok iyi biliyorum senin şimdi o yaşta düşündüklerini bende düşünüyordum ama işin içine çocuk girince herşey değişiyor hele o yaşta bir çocuksa çok daha değişiyor
anneme biraktim ama gordugum kadariyla annem cocugumu bana karsi dolduruyor. ve diyorki cocugun bende kalacaksa haziana kadar aşi durumlari netlesene kadar cocugunu gormeye gelme. hastalik getirmemden korkuyor. asi olayim 2-3 aya, asi olunca kim getirecek hastaligi gel yanimda bak diyorum hayir diyor. yani cikmazdayim. ucretsiz izin alabilirim ve bir sure birikimlerimle gecinmeye calisabilirim. ama hazira dag dayanmaz evde kira muhtemelen birikimlerimin hepsini bitirmis olurum. onemli olan cocugumun sagligi diyorum bi yanim..
Bir abla bulabilirsen iyi olur başka seehirden gelen uni öğrencilerinden fazla parada istiyicekkerini sanmıyorum bir araştır istersen hangi şehirde sin bilmiyorum ama
Hangi sehirdesiniz
Erkek cocuksa kalbilir koy pcnin basina aksama kadar oynar. Ama guvenlik icin mutfagi kilitlemek lazim
Kalamaz. Zaten sağlılı bir insan 9 yaşındaki cocugu evde bırakmaz
tamam da, sabah 8 aksam 17. calismak zorundayim. Birakacak kimsem yok. Okullar kapali.. ise gituremem. cozum🤷♀️
Ya çok zor durumdasınız inşallah bir çözüm bulabilirsin
Çocuğunuz akıllı biri ise olabilir ama cocuk aklı herşey olabilir haberlerde neler görüyoruz lütfen dikkatlı olun Allah korusun ya birşey olursa böyle diyip sizi çelişki de bırakmak istemezdim ama parayı bulabilirsin ama kötü birşet olursa oğlunuza evde oğlunuzr bulamazsınız ama düşer kafasını vurur balkondan düşer hırlısı hırsızı var olmaz demeyin ya olursa kusura bakma bir çözüm söyleyemedim ama oğlunuzu bir yere bırakın ya da onuda alın komşularınız?
annem yuvamin yikilmasina sebep oldu. Danimarkada yasarken olay cikardi. Develtin gozunde beni kotu anne gosteecegi tehditini yapti ve o anda korkutup beni de cocugumu da (malesef super manipulator) turkiyeye getirdi. Turkiyey3 gelirken de cocuguna ben bakacagim sen isteyken, orada duzen kuracagiz, hatta iyi gecinmen icin benim evimde kalacaksiniz diye soz verdi. buraya gekince ve tum gemileri yiktigimizdan emin olunca once baska sehirdeki isi kabul ettirdi. sonra siz artik orda yasayin ya da cocugu ver ben bakayim ama hazirana kadar goremezsin dedi. beni ikilemde birakti. bu sebeple stres hastaligi olan zona oldum.
once duzen kurayim birkac ay diye ona biraktim. ama gordumki cocugu bana karsi dolduruyor. korkutuyor. cocuk kesin yanina gelmem diyor annem de konusturmuyor bile. dun zorla konustum aglaya yalvara cocugum anneannem beni dovdu dedi. yani yanima almam gerekiyir. ama ne yapabilirim bilmiyorum. kira yiyecek icecek ancak maasim yetiyor. bakici tutamam
Keşke elimizden gelen birşey olsa da yardım etsek durumuna üzüldüm ki annen nasıl böyle birşey yapabilir 🤦♂️ akıl vermek gibi olmasın ama tek çözüm cocugunu alıp işe gitmek durumu aynı şekilde anlatırsan anlayış gösterebilirler üzüldüm sizin adınıza zor zamandan geçiyorsunuz birde covid var 😔 of
kovid olmasa tam zamanli etudu olan bi okula gonderirim en azindan.. ama annemden artik herseyi bekliyorum. hazirana kadar yaninda tutup haziran da gifip cocugunu aramiyor diye dava da acabilir. benim cocugumu almaya da ugrasabilir. onu gectim dovduyse buna devam eder. bize de siddet uyguluyordu. ben ne yapacagimi bilemiyorum gercekgen. is yerimde de iki maske oturuyorum. bir de sakin bir ortam degil ve mudurum buna izin vermeye bilir hergun cocukla gelmeme. gerci yapabilecegim baska ne var.
Anneni unut of valla diyecek birşeyim kalmadı şu an size faydam dokunmuyor ya sinir oldum kendi kendime
Çok rahat kalır
Yeğenimden biliyorum
O da memnun durumdan :)
ben bırakmam ne olur ne olmaz kendi kendine durur ama yemek işi var ortam artık güvenli değil
Hayır. Bu şekilde yangın çıkarıp, kendi de o yangında can veren bir çok örnekleri var.
Senin çocuğunu yetiştirmene bağlı olarak kalabilir, takibi çocuğa yemek hazırlayıp bırakmak şartıyla
Kalır. Zamane çocuklarını bilmem ama ben o yaşta baya baya meslek edinecek kadar çalışmıştım..
Kalabilir. Ben 10 yaşında kalmaya başlamıştım. Gündüz vakti sorun olmaz.
Benim de 9 yaşında bur jardeşim var bence bırkma annem bana bırakmıştı muratı arkadaşım gelmiş ona baktım ağlamaya başlamıstı bile geldiğind3 uğraşmak yanındayken uğraşmaktan daha zor emin ol
E eşine ne oldu
yalnizm canim.
Yaa arkadaşın fala var mı
Eğer mecbursan al çocuğunu önüne sor kalabilir mi kalamazsa patronunla konuş
is yerinde sık sıi korona vakasi cikiyor
Tatlım ama birşey değiştirmez sen gitsen allah korusun korona olsan evde çocuğuna da bulaşacaj
haklisinda isbyerimde surekli vaka cikiyor. bir de ben is yerimde iki maskeyle oturuyorum. cocuk bu durmaz malesef :(ve mudurum de kabul etmez zaten surekli yanimda olmasini
Eşine ne oldu peki yani özel degilse
ya da git çocuğa sor
Benim kiz kalıyordu. Çocuğu yetiştirmeye bağlı. Yemeğini hazirlayip bırakirdik. TV de çizgi flim. izlerdi bilgisayarda oyun oynardı. Kalıyordu.
Ben 10 yaşında calismaya başladım. Sabah 8 gece 10 kadar. Simdiklier senin dediğin yastakileri yalnız evde kalirmi diye dert yanıyor nereye geldi dünya... Kardeşim benim de kızim var çatır çatır kalıyordu. Hatta o yaşta bulaşıkları yıkarken buldum şok oldum. Temizlik yapmayı , düzenli olmayı öğretiyordum ona , oda kendi başına o yastayken bulaşıkları yukamaya çalışıyordu bebeğim. Şimdi yaşı 15 oldu yemek yapmayı öğretiyorum. Hayat bu ilerde lazım olacak , özgüveni olması için kendini işe yarar görmeli derdim ve inan öyle bir özgüveni oluştu. Tek başına başka ile ablamın yanına bile gidiyordu 13 yaşında. O kadar güvensiz olmayın. Yemeğini hazırla , bırak git inan çocuğa çok bile faydası oluyor. Ben tek başıma bi şeyler yapıyorum diyor. Kendine inanmaya başlıyor. ozguveni çok artıyor.
Hayir,
Butun gun yalniz kalmamali.
Guncellemene,
Calismak icin birakmak zorunda kaldini ve cozum aradini diyorsun.
Ama cocugu yalniz birakip eger basina birsey gelirse cocugu elinizden alabilirler.
Ben sizden olsam eger yasadiginiz yerde komsulariniza anahtari verip arada yoklamalarini isterdim, ya da etrafinizda 18 yas buyuk bir kiz/ erkek cocugu varsa yaninda kalmasini sorar o kisiye de kucuk bir miktar para verirdim ama yalniz birakmazdim.
canim bu devirde ne geliyorsa elden geliyor.. komsuluk kalmamis. ve ben bulundugum yerde yabanviyim. el kadar cocugu komusya nasil emanet ederim :(
Komsularla samimiyetin yoksa birakma tabi,
Zor durum ya, cozum aramaya baktim ama iste zor.
saol canim
kalır tabiki ama gerekli tedbirleri alın
sıkılır evde tek başına acıkır ocağı kullanamaz
kocaman olmus birsey olmaz erkekmi peki
Bence kalabilir mi sorusu yanlış bir soru
Çocuktan çocuğa değişir o ama kalmasa daha iyi
Hayır bence kalmamalı
yok mu bırakabileceğin yer
Kalabilir ama yaninda bir olursa daha iyi olur.
Hayır asla yalnız kalamaz
Kalmamalı
Cok sıkılır
Tabi ki hayır
kalamaz korkar
Hayır
Evet kalır ben kalıyordum
Kalamaz tabiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?