Yatak; sık sık değiştirilen bir mobilya değil. Bu yüzden maliyetini de düşünürsek seçimin iyi yapılması şart. Üstelik bir sürü farklı özellikte ürün var piyasada.
Peki yatak seçerken nelere dikkat etmek gerekir?

ortapedik olmasına dikkat etmek lazım zira..
boyun ağrısı sırt agrısı yaşamamak lazım
hatta yatınca içine gömüldüğünüz yataklar var biraz yumuşak oda tercih edilebilir.
Çeşit çok olsada, belirli bir rahatsızlığın yoksa (Skolyoz vs gibi omurga rahatsızlığı olanlar, gelişim çağında olan gençler ve çocuklar için visco yatak tavsiye edilmiyor.) genelde alabileceğin yatak seçeneğin oldukça daralıyor. Partnerinizin ve sizin Boy/Kilo oranına göre yatak tavsiyesi veriyor satıcılar. Yaylı/yaysız, sünger yoğunluğu, Visco kalınlığı, Doğal kumaş vs gibi seçenekler de kişiye kalmış özel tercihler. Bütün bunların haricin de belki de yünden yer yatağı da bir seçenek. japon stil le uyumlu da olur gibi.
Yumusaklık
Cevap
16Cevap
Aslinda yatak, evdeki diğer eşyalara göre daha sık değişimi gereken hijyen ve sağlık odakli bir esyadir.
Satin alırken teknolojisine, konforuna, temizlenebilme özelliğine, fiyatina bakarım.
En pahalı yataktan aldım ama sırtımı ağrıtıyor, bende yere yatak atıp yatıyorum 🙂
Sert olması, bu benim için önemli. Bir de yuvarlak yatak, bu konuda ahdim var alacağım:)
Uyuyabildiginiz ortopedik sertlikte bir yatak olmali. Devasa fiyatlara gerek yok. Birde 3 ayda bir dondurulmeli. 6 ayda bir de ters cevirilirse iyi olur.
Merhaba,
Hayatımız da bazı kullanacağımız ürünlerde asla kaliteden ödün vermemek şarttır !
İç çamaşırı , çorap gibi yatakta çok sık değişmeyen bir ürün olarak bunların başındadır.
Rahatına düşkün biri olduğum için konforlu olanı tercih ederim parası mühim değil
Yattığım zaman sırtımı ağrıtmasın çok yumuşakta olmasınn. Ortopedik bir yatak
Yatakların yaylarının kaçarlı sırada olduğu, kaç ekli olduğu önemli misal. Ama güvenilir bir yatak imalatçısına danışın.
Kaliteli ve konforlu olmasına
Valla mondi olsun bizim olsun
Sulu yatak olmasında hemsine razıyım
En son alırken fiyatına bakmışım sanırım
Ortopetik yatakları tercih ediyorum vudumun şeklini alan rahat yatakları
Visco yatak bana göre değilmiş onu anladım
Ortapedik serr tercih ediyorum.
Boyuma uygun olmasına
Konfor
Omurga açısından doğru yatak olmalı
Ortopedik olmasi
Rahatlığına bakarım