Fotoğraftaki gibi boyu hiç uzamıyo büyümüyor dalları cansız ve soluk duruyo nasıl canlandırabilirim ve 2. Fotoğraftaki küçük saksı dikmek istiyorum biraz bilgi verirmisiniz diğer saksıya diktigimde ne kadar süre su veremem gerekir normal toprakmı yoksa torf bitki toprağımı kulanmalıyım lütfen denemediģiniz hiç bir canlanma taktiğini kesin olarak önermeyiniz eğer duymuş ya da görmüşlüğünüz varsa ben bu şekilde biliyorum diye belirtin☺🙏🙏
Çiçekçilerden toprak al ışık gören bir yere koy ama cam önü olmasın camdan yansıyan ısı kurumasına neden olur toprağını nemli tutmalısın ama çamur gibi de olmamalı çiçekçilerden vitamin alabilirsin. Tarlada yetiştirilenlerle aynı olmasını bekleme hiçbir zaman onlar gibi kalın yapraklı olmaz ama kullanılabilecek hale gelir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aloe vera scculent bir bitkidir yani kaktüs olarak düşünebilirsin. Bu yüzden çok fazla sulamamalısın. Direkt olarak güneşe koyma ama ışık alan bir ortama koy. Kışın 2 haftada bir sulasan da olur yazın da en fazla haftada 1 kere sula. Bitki besinin varsa suya ondan koyabilirsin.
Çok bilgim yok ama sanırım güneş gören yerde olması gerek ve toprağının elverişli olması gerek çiçekçilerde satılan topraktan almalısın ve çiçekçilerden o bitkinin yetişmesi için gereken ne varsa sormalısın...
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bende ablamdan aldım o iyi bakamamış dün aldım canlandırmak istiyorum