Ben henüz başlamadım ama 2 gün sonra dip bucak temizlemeye başlayacağım. Düzenli temizlik yaptığım için çok fazla zamanımı almayacak. Siz başladınız mı peki?
Bayram temizliğine başladınız mı? Bayram temizliği nasıl yapılır?
- Geçen pazar başladık. Dün değil, önceki gün bitti.
- Bayram temizliği şu şekilde yapılır:
1. adım: Tüller, perdeler, koltuk örtüleri ve yastıklarının kılıfı, yatak örtüsü vb. kumaş, oturma odası ve yatak odası takımları buhar destekli araçlarla temizlenir. Bunun için, buharlı temizlik araçları alınabilir/buharlı temizlik ekibi eve çağrılabilir. Buharlı temizlik yapan bir temizlik merkezinde temizlenmeleri daha kolay olabilir. Bu sırada, evdeki diğer işlere zaman ayrılabilir ve temizlik alanı da rahatlamış olur. Buharlı temizlik dışında, kuru temizleme ve halı yıkama merkezleri de kullanılabilir El dokuma ipek halı, ipek yatak örtüsü, kadife perde, deri yastık kılıfı vb. parçalar hassas temizlik gerektiren parçalar olduğundan dokularını, renklerini korumak için kumaşa özel, özenli temizlik yapılacağı güvencesi veren merkezlerden seçilebilir.
2. adım: Tüm odaların tavanları buharlı temizlik araçlarıyla temizlenir/temizletilir.
4. adım: Pencerelerin ve camlarının temizliği için uzman bir temizlik ekibi çağrılır. Pencere ve camlarının temizliğinde etkinlik ve güvenlik çoğunlukla ters orantılıdır. Ancak, iş güvenliği uzmanlarıyla çalışan uzman temizlik ekiplerinin yardımlarıyla pırıl pırıl parıldayan pencere camlarına kavuşup bu oyunu bozmak bizim elimizde.
5. adım: Duvarların ve fayansların temizliği için buharlı temizlik ekibi çağrılır. Çoğunluk, bu yüzeylerin temizliği için geleneksel temizlik yöntemleri kullansa da sonuçta yeni boyanmış duvar, yeni döşenmiş fayans etkisi alabilenler azınlıkta ve bu etkiyi alabilmek zamanla derinleşen lekeler yüzünden her temizlikte zorlaşıyor. Buharlı temizlik araçları daha küçük yüzeylerde etkin olarak kullanılabiliyorsa da tüm evin duvarlarında, fayanslarında etkin kullanabilmek uzmanlık isteyebiliyor. Buharlı temizlik araçlarının etkin kullanılmasıyla bu yüzeylerin ömrü de uzatılabilir.
6. adım: Mobilyalar materyaline uygun temizlik ürünleriyle silinir.
7. adım: Mutfak ve banyo dolapları materyallerine uygun temizlik ürünleriyle silinir.
8. adım: Zemin temizliği için buharlı temizlik araçları kullanılır.
9. adım: Mutfak ve banyo lavaboları, duş kabini/küvet, tuvalet, aynalar temizlenir. Bu yüzeylerin temizliğinde de verim sağlamak için yüzeye uygun ürün kullanılabilir
10. adım: Tüm camlar kapatılarak evde, ozonlu hava temizleme aracı çalıştırılır. Böylece, yapılan temizliğin etkisi tazelenen havayla birlikte bir kat daha artacaktır.
İlk adımdaki parçaların yerine yerleştirilmesiyle, bayram temizliğinin de sonuna gelinir. Tavandan - Tabana bir temizlik rutini izleyip duş kabini/küvet, lavabo, tuvalet ve ayna temizliğini sona bırakmak rahat ve etkili temizlik için edinilmesi gereken bir alışkanlık.