Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Eğer her iki kişi de çalışıyorsa ev işi yapılacağı zaman ortaklaşa yapılması gerektiğini düşünüyorum. Fakat eğer ki kadın veya erkek çalışmıyorsa, vaktini sürekli evde geçiren kişi ev işlerini yapıverse hiçbir sorun kalmaz.
Sevişmek bile ortaklık istiyor. Ortak duygular ve paylaşım. Aynı evin içinde kimin ne iş yaptığının önemi olmadan paylaşım esas olmalı. Bir gün yemeği biri hazırlar diğeri alış veriş yapar, ertesi gün biri çamaşır adar diğeri evi süpürür. Önemli olan gönüllü olmak. Gönüllülük esas bu işte de. Sidik yarışı kıvamına gelirse olay kadın yatakta iyi olsun, mutfakta aşçı olsun, erkek para kazansın, damacana taşısın gibi kabul görmüş kuralların esiri olmaktan öte gidemeyiz.
Duruma göre değişir. Kadin ve erkek çalışıyorsa ortak gelirleri varsa ortak ev işi de yapılmalı. Ama ayriysa hersey ev işi de ayrılmalı. Biri çalışıyorsa digeri ev işi yapmalı. Ikisi de çalışmıyorsa ikiside ev işi yapmalı yine. Tek kişiye yüklenmeye gerek yok
Yardım değil İŞBÖLÜMÜ. o evde beraber bir yaşam kuruluyorsa işler müşterek olmalı. Baştan sona temizlemez belki kocalar ama bulaşıkları makineye koyabilir çamaşır makinesini boşaltabilir çöpleri boşaltabilir. Bunlar abartılacak işler değil.
Cevap
30Cevap
Eşlerin iş yoğunluğuna göre paylaşılmalı. Kadın da erkek de çalışıyorsa iş bölümü yapılmalı. Kim daha az yoğunsa işin daha fazlasını o yapmalı diğeri daha az olsa da kesinlikle katkıda bulunmalı. Ama yükün tek kişide olması tamamen sakıncalı. Ama eşlerden biri çalışıyor diğeri çalışmıyorsa ev işini çalışmayan devralabilir.
Hayat müşterek diye bir durum vardır gadası. Ama hiç bunu düşünmeden eşler birbirine yardım etmelidir. Hele ki kadın çalışıyorsa, tüm ev işlerinde erkek elini taşın altına koymalıdır.
Merhaba,
Ben yaparım arkadaş! Hemde eşimle eğlenerek yaparım bunu da güzel bir aktiviteye dönüştürmek bizim elimizde..
Biz insanların sorunu yaptığımız işi eğlenceye dönüştürmeyi bilmiyoruz.. Hele ki bu işi kadın erkek sınıflandırarak kendimize o kadar çok kötülük yapıyoruz ki..
Bir Pazarım var demeyeceksin senin pazarın varsa eşinin de senle 1 pazarı var Hem onunla vakit geçireceksin hemde ona yardım edeceksin.. Günün belli bir zamanından sonra zaten gün senin!
#Just
Selam,
Güzel bir soru için teşekkür ederim ☺️
Ayrıca da erkek çalışıyor kadın çalışıyor mu yoksa ev hanımı mı acaba 🤔 belirtmediğiniz için teessüf ederim 🙄
Erkek çalışıyor kadın çalışıyor;
Herşey ortak yapılmalıdır... Hatta ağır olan işleri erkek yüklenici olmalıdır...
Erkek çalışmıyor kadın çalışıyor;
Tüm ev işleri koşulsuz erkeğin yapması gerekmektedir...
Erkek çalışıyor kadın çalışmıyor;
Ağır ev işleri hariç tüm ev işleri kadın yapmalıdır...
( Not: Özellikle kadın ev hanımı ise erkek bedenen yorulan işte çalışıyorsa kesinlikle kadın laf yapmamalıdır... Masa başı işi var ise erkeğin yardım etmesi uygundur... )
NET!!!
👍🏼
Kesinlikle ortak olmalı. Artık kadınlar da erkekler gibi iş hayatında aktif olarak varlar. Bu yüzden de büyük gün çalışıp akşam eve yorgun geliyorlar. Böyle olunca da haliyle ev işlerine pek zaman kalmıyor. Evli çiftler için hayat zaten müşterektir. Ev işlerinde görev paylaşımı olmalıdır.
2 kişide çalışıyorsa ortak olmalı bence. Her konuda beraber yapılabilir hemde.
Ha ama diyelim ki ben çalışıyorum eşim çalışmıyor o zaman eşim yapmalı ev işlerini tabiki.😅
Ama yorucu bir işim yoksa yine eve geldiğimde yardım etmeyi sorun etmem temizlik vs tarzı konularda özellikle yemek yapma konusunda herzaman yardım ederim severek 😂
1. Kadın çalışmıyor ise kesinlikle kadın tarafından yapılmalı.
2. Kadın çalışıyor ama gelirini sadece kendisi harcıyorsa yine kadın tarafından yapılmalı.
3. Kadın çalışıyor ama gelirini eşinin geliriyle birleştiriyorsa, erkek kesinlikle kadına yardım etmeli.
kadın da erkek de çalışıyor ve gelirlerini kendileri harcıyorsa ne olacak? o zaman herkes kendi temizliğini yapsın dkkd
ne saçma şey
Ortak olması güzel olur ama olmazsa da ortada bir çaba görürsem bu beni çok mutlu eder, lütfen şu erkek adam yapmaz muhabbetlerini bırakın asıl adam olan eşini mutlu etmek için uğraşır orta yolu bulur.
Evde iş bölümü yapabilmeliyiz. Tüm işi kadınlara yıkmak olmaz temizlik olsun etrafı derleme toplama olsun bir iş bölümü yaparsak daha rahat olur. Bir de mümkün olduğunca sık sık yapmalıyız bu işleri yoksa birikirse iki kişi için de yorucu olur.
İkiside çalışıyorsa evet. Kadın/Erkek ama bütün gün evdeyse hayır. Ama yardımcı olabilir. Tabağını bulaşık makinesine koymalı yemekten sonra, evi süpürebilir, çöpü çıkarabilir... küçük işleri yapabilir.
İki tarafta çalısıyorsa eşimle beraber işleri halletmek hem beni mutlu eder hemde eğlenirim. Ama eşim çalısıyosa ben evdeysem belirli işlerde bana yardım etmesini isterim. Dışardan gelen insan gercekten çok yorgun oluyo.
Yorumlari okudum da tekrardan neden hic Turk erkeklerine bakmadigimi hatirladim 🙄 es degil de karin tokluguna asci, temizlikci , fahise ariyolar sanki
Evin içinin işi genelde kadına aittir. Ama erkeğin de yapması gereken bazı durumlar olabilir.
Perde asmak, tadilat tamirat işleri gibi.
Bunlar dışında benim yapabileceğim bişeyi yaptırmam.
Yani tam olarak ortak olmasada azıcık yardım edebilirler tabi kim daha çok çalışıyorsa diğer tarafına ona uyum saflayarak yardım edilmeli.
Bir zahmet evet... Bir erkek kendini toparlayamayacak kadar ev işi bilmiyorsa otursun anasının evinde götünün üstüne :D
beraber birşeyler yapmak her zaman eğlencelidir ama bunu eğlenceden çıkarıp zorunluluk haline dönüştürecek olursa hiç işim olmaz
Her iki çift çalışıyorsa ev işleri ortak yapılmalı 🌺
Herkes kendi isini yaparsa guzel hir ortaklik olur bebeyim.
Evin birimi ikiye ayrılır dişi kuş iç yönetimi sağlar eril kuş dış yönetimi:)
Ben evliliğe ve kadınlara karşıyım kadınların yaptığı ev işini de beğenmiyorum
Tabi ki ortak olmalı
Bunun için de kadının çalışıyor olması şart değil bence
Ne şart peki? Her seyi erkege mi yaptirmak istiyosunuz? Siz napcaksiniz acaba?
Anneme yardim eden biri olarak soyluyorum erkegin ev isi yaptigini gorseniz surekli suistimal edersiniz...
Yaptigin ufak bir seyi başa kakacaksan yapma. Erkek evi gecindiriyor...
O zaman cocuklara bakmak disinda bisey yapma sen.
Isiniz gucunuz erkekleri kullanmak.
Tabi ortak olması görüşündeyim. İşin ucundan tutsun yardım etsin ölcek mi allahallah
Ben yaparım gerek yok. Sadece hamilelikte yardım isterim
evli misin
İyi günde kötü dünde temizlikte ütüde hep beraber 😂😇
Evlilikte itaat vardır yani eşine eziyet etmeyeceksin evde eş işleri ortak olmalıdır bunu erkek yardım edecek diye kılıbık olarak yorumlayanlar da ahirette de öyle desinler Allah''a
Bir evin işleri, sürekli kadın yapar diye bir kavram yok.. evlenmeyi sadece yataklık ilişki gören dangalak hemcinslerim var.. Ben doğru bulmuyorum.. Evişlerin de bir zahmet yardım edilmesi gerek..
İş yaparım ama her işi değil tabiki eşime yardım ederim
bende evin ağır işlerinin ya da tadilat işlerinin kadınların yaptıgına rastlamadım. kim müsaitse o ev işlerini yapar
Eğer o iş yapmazsa bende yapman, işte böyle nalet bir kadınım. Köle değilim sonuçta.
zaman zaman olabilir ama bunu kadınlar suistimal ederler
İyi de kadın da yapmak zorunda değil ki
ev işleri kadının görevi mi? ben bilmem kaç tane davaya bakıp geleceğim eve bir de evin tüm işlerini mi yükleneceğim? zihniyetinizi seveyim
hangi devirdeyiz ya, tabii ki ortak olmalı. kADINLAR DA ERKEKLER DE HZİMETÇİ DEĞİL
ortak olmalı yani evlilikte asıl sadakat birbirlerine yardımcı olmaktır
Kendi yapabilecegin isi erkege yukluyorsan tembelsindir.
Biz teklif ediyoruz masraf yapip dugun yapiyoruz onu aliyoruz bunu aliyoruz.
Bunlarin karsiligi ne olacak?
bunları karşılık bekleyerek yapıyorsan hiç yapma daha iyi 😂 kadın da erkek de çalışıyorsa bu tür şeylerin ortak olması gerekir.
Elbette çünkü artik kadinlarda is hayatinda aktif bu yuzden yükü sadece kadina yuklemek anlamsiz
Mutfağa girmesin elinden gelmiyorsa 😀
Elbette ortak olmalı.
Delikanlı adam ev temizliği yapmaz
Ev işlerini yapmayan delikanlı falan değildir anne kuzusudur
Anne kuzusumu çoğu annesine yardım etmezken evlendiginde karısına yardım ediyor bumu yani sizin delikanlıgınız önemli olan annesine yardım etmek
Önemli olan kendi işlerini başkasına yaptırmamak. Kendi işimi kendim yapıyorum ne anneme ne de başka birisine yaptırmıyorum çünkü elim kolum var ve mağara adamı değilim.
Herkes senin gibi degil işte benim lafım onlara
kendi işini karına yüklüyorsan delikanlı değilsin kusura bakma kardeşim. bir kadına, bir insana bağımlı yaşayan bir diğer insansın sadece.
Ne alakası var erkegin görevi farklıdır kadınınki farklıdır
kim karar vermiş buna? kadın çalışmıyordur, erkek de ağır bir işte çalışıyordur. bu durumda kadının ev işlerini yaparken erkeğin eve belirli bir miktar para getirmesi daha makuldür ki iş bölümü yapılsın ve yaşam devam etsin. ama benim ileride bir mesleğim olacak, kocam da çalışacak elbette. sonra eve geleceğim bir de evin tüm işlerini be. yapacağım. öyle bir şey yok. her iki insan da çalışıyorsa eve, ev işleri yönünden de katkı sağlamak zorunda
Umarım istediğin bir insan karşına çıkar
bu konuda yontulacak miktarda olsa bana yeter. umarım 💐
En odunu yanlış ormanda aramışsın başka ormana gitde orda yont
evet ortak olmalı tek kkadına kalmamalı
Ter atan her adam göze batar. ^^
Ben ev işi yapmam kadınım yapacak.
Mağaraya mı dönsen
@kafamihisssetmiyorum saksafoncu
annen mi?
@kafamihisssetmiyorum bacını severim senin çocuk ananı da sktr git görüşümden mk çocugu skik
niye kadının yapacak? kendi pisliğini temizleyemeyecek kadar aciz misin yiğidim? dkkd
@denizdibindeki sana ne mk sen mi karım olacaksın.
allah korusun aslan parçası, bkunu temizlemek istemem. düşman başınaa 🙏🏼
@denizdibindeki ne kadar çok b0k temizleme merakın var. Saygısız çocuk.
Sen zaten benim b0kuma bile erişemezsin.
Cahil.
Benim kişisel tercihim seçimim fikrim bundan sanane ben itaatkâr bir eş isterim ev işlerini yapacak çocuklarıma anne olacak bir dediğimi iki etmeyecek bende aslanlar gibi onlara bakar korur kollarım.
Sevgimi şefkatimi eksik etmem.
sen direk köle istiyorsun 😂 bana cahil diyen adam baştan sona cehalet zaten, o yüzden alakasız yakıştırmaların zerre umrumda değil. seçimine karışmıyorum zaten: sen kendine köle seçersin, ben mükemmel bir insanla evlenirim. benden uzak olsun da sizin gibi zihniyetler, gerisi önemli değil SAYGISIZ ÇOCUK. sen zahmet edip cevap vermeye çalışırsın ama senin gibi akıl yoksununa bundan fazla cevap vermek kendi karakterime hakaret teşkil eder. kal sağlıcakla 💐😂
@denizdibindeki tü kurbana min bir
bütün işi erkek yapmalı
Evet ortak olmalı
kesinlikle ortak olmalı..
Tabiki ortak olmalı. Ev işleri çok yorucu.
Eşler birbirine yardımcı olmalı.
Bir zahmet
Ama herkes yapabileceklerini yapmalı
evlenirsem ben yardimci olurum eşime
Herşey ortak
Kirletmesin ortaligi batirmasin yeter.
Ortak olmalı
Ben ev isi yapmam bastan söylerim. Kendi yapsin
beraber olmalı
Olabilir
Olmali
Evet