Cuma günü müslümanların, Cumartesi yahudilerin, pazar günü ise hristiyanların ibadet günleridir. Avrupada pazar günleri bütün mağazaların, marketlerin ve benzeri mekanların kapalı olma sebebidir pazar günleri. Aslında ibadet için rezerve edilmiş olsada günümüzde hangi din mensubu için olursa olsun, evde geçirilen gün anlamına gelir ve temizlikte bir numara olan Türk insanı bu günü bakterilerle savaşmaya ayırır. Türk insanı için ideal pazar yine yorulduktan sonra dinlenmekle birlikte verimli geçer. Bu sebepten pazar günleri temizlik günüdür diye düşünüyorum.
Genel olarak evin bütün halkının bir arada olduğu tek gün. Bende bu soruyu çok sordum anneme. Beraber eğlenmek varken akşama kadar bayram temizliği havasını taşıyor hatun içinde 😂 Hepimiz bitirip beraber oturalım diyor ama bitmiyor abi bitmiyor. Elinden gelse karıncaları bile banyoya sokacak🤦
Genelde haftaiçi çalışanlar pazar günü evde olduğu için pazat gününü tercih ediyor. Her gün evde kalınca her gün temizlik yapasım geliyor, her gün yapıyorum.