Bana kalırsa daha az daha fazladır. Çünkü ne kafa yoruyor ne göz. Zamandan ve paradan da tasarruf ediyorsunuz. E bir de kapitalizmin korkulu rüyası olduğunu da düşünürsek kesinlikle minimalizm.
Gereksiz obje, kullanmadığım ürün, eşya asla evimde duramaz. Bu hem gözümü yorar hem de bedenimi. Minimalist yaşam sadece hayatın ev ile eşya arasında değil, insanlarla olan ilişkilerimde bile olduğunu söyleyebilirim. Belki minimal denmez ama kalabalığı asla ne gözüm ne beynim kaldırıyor diyebilirim.
Sizin için demiyorum ama yorumlardan da anlaşılacağı üzere hemen hemen herkes minimalist olduğunu söylesede realite de bunun böyle olmadığı çoğu insanın parayı bir araç değil de amaç olarak gördüğü kesin. Nerede bu maksimalistler?
Bu duruma göre değişir bende. Her durumun kendisine has öznitelikleri olacağı için bir genelleme yapamayacağım. Fakat net olarak şunu söyleyebilirim ki bu duruma göre değişiklik gösterme bir pragmatist eğilim değildir :)
ya da ben mi yanlış anladım terimleri :))))) Sorunun resmi üzerinden söyle bir örnekleme vereyim. Bir ev için minimal ne olmalı. Hayatı idame ettirecek kadar olmasımı. Bu durumda bir çadır da minimal olarak kabul görebilir. Bu anlamda minimalist isem bir evde değil çadırda yaşamam gerekir. Bunun ötesinde her şart minimalden yüksek olacaktır. ?
Ama felsefenin amacı yaşadığın hayata uyarlamak değil midir? Minimalistsen yaşadığın evde koltuk, berjer, masa atarak yaşarsın bunun için çadırda yaşamasına gerek yok bence kimsenin
E buda minimal ve maximal in referans noktasını değişken kılıyor. Duruma göre. yanı yaşantına zamanına şartlarına olayın konunun nevi sahsına münhasır olarak değişmiyor mu bu referans noktası. Bir insan vardır gelen gideni çoktur 3 kanepeye ihtiyacı vardır. Bir insan vardır tek kanepede yetebilir. Ama bu insan kanepeyi de istemeyerek yerde de yatabilir. Kanepe burada bir ihtiyaç mıdır zorunluluk mudur yoksa lüxmüdür. İnsanın minimali en ön saflara hayatta kalmak ise kanepe hayatta kalmak için bur zaruret değildir.
Hiçbir konuda istikrarlı değilim bir bakarsın minimalist takılırım 1 ay sonra değişir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Minimalistim ama şey 1 tane olsun en kalitelisi olsun dusunce tarzina sahibim aslinda elimdeki parayla 10 tane alirim istedigim esyadan ama yok illa en kalitelisi olucak
Minimalizm benim de secimim. cok fazla artisi var. zihinsel olarak daha dingin ve açık olunur minimalist bir yasam tarzinda. konsantrasyon maksimum seviyede olur