Bugün odaları havalandırırken aklıma takıldı.. ben, uyanır uyanmaz genelde sabah havalandırıyorum taaa ikindiye kadar güneş varsa pencereyi açık bırakıyorum.. Bazı insanlar da gün ortasında ya da akşam saatlerinde havalandırmayı tercih ediyor. Peki sizce yatak odası günün hangi saatinde havalandırılmalı?
Yatak odası günün hangi saatinde havalandırılmalı?
Odaların havalandırılması, sağlık açısından oldukça önemlidir. Genel olarak bakıldığında yatak odasının her sabah havalandırılması uygundur. Gecenin o biriken ağır havası, sabahın taze havası ile yer değişir. Gün içerisinde havalandırma işlemi pek tercih edilmese de akşam üzeri güneş batarken de hafif bir havalandırma işlemi, oldukça fayda sağlayacaktır diye düşünüyorum.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kışın tüm evi sabahtan öğleye kadar havalandırıyorum. Yazın ise pencereler sürekli açıktır, ama hepsinde, her zaman filtre var. Böylece içeri toz da girmiyor.
Dyson Pure Hot+Cool™ mekanizması
@poncikmom da bahsettiği gibi Dyson Pure Hot+Cool™ Hava Temizleyici Fan harika bir ürün. Evi her an temiz havayla dolduruyor ve mevsime göre ortamın sıcaklığı ayarlanıyor. Bu yaz denemeyi düşünüyorum 🌺
Aslına bakarsak gadası insanlar genellikle sabah kalkınca evi havalandırıyor. Ama bu durum yaşadığın evin havasına göre değişkenlik gösterebilir. Eğer ki sabah saatlerinde temiz hava yoksa, akşam saatlerinde havalandırmak gerekebilir.
Aslında sabahları havalandırıyoruz ama özellikle alerji problemi yaşayan kişiler için hiç de doğru değil. Hele ki çocuk sahibi aileler bu işi akşam üstüne bıraksa çok daha iyi olur. Ama bunu yaparken yaşadığınız yerdeki hava kalitesini de göz önünde bulundurmanız lazım. Özellikle nüfusun yoğun olduğu büyük şehirde hava kirliliği de çok yoğun oluyor ve bu tür durumlarda sabah alerjiden, akşam ısınan gazlardan sürekli bir zehir soluyor oluyoruz. Beni bu durumdan Dyson kurtardı. Dyson Hot and Cool yazın serin, kışın sıcak havayla hem evin ısı derecesini kontrol ediyor, hem de hepa filtreleri ile her daim müthiş temiz hava solumamızı sağlıyor. Denendi, beğenildi. Tavsiye ederim <3 <3 <3
Sabah havalandırılması alerjik hastalar için tam bir işkenceye dönüşür. Sabah saatlerinde uçuşmaya başlayan polenler insanı uykusunda bile hapşırtabilir. :)
Yaşadığım yerin havası çok temiz kışın sabahları kalkınca evin tüm camlarını dışarda kar yağsa da 1 saat açıp ceyran yaptırırdım. Sonra kapatırdım. Şimdi cam balkonlu odamın oda camı 1 haftadır hep açık cam balkonun camını da hırsız daha önce girdiği için üstten açtım. Havalandırma benim için çok önemli bazı evlere gidiyorum havasız. Aynı zamanda kedim de olduğu için aman kum kokmasın kışın da soba yaktığım için sık sık açarım.