Ucuz ararsan mermerit m2 si 450 tl, Granit 800 tlden Mermer ise 100 Tl den başlar. kaliteli ve hoş bir şey ararsan granit tabiki. Granit ve mermer tezgah arasında farklar; -Malzeme yapıları itibariyle mermer yumuşaktır. Zedelenme, yaralanma, çizilme gibi istenmeyen durumlarla çok daha kolay karşılaşır. Granit tezgah ise, daha sert bir malzeme yapısına sahiptir ve zedelenme, yaralanma, çizilme gibi istenmeyen durumlara çok zor maruz kalır ve uzun ömürlüdür. - Mermer tezgahın bir diğer dezavantajı da çok çabuk leke tutuyor oluşudur. Granitin ise leke tutması oldukça zordur. -Şıklık ve gösteriş açısından bakıldığında; mermer düz bir görünüme sahiptir. Parlaklık tercih eden biriyseniz granit, kristalli olması sebebiyle daha şık ve gösterişli durur.
Granit tezgah daha iyi gibi Çünkü aşınma oranı mermere oranla daha azdır. Ayrıca çabukta kirlenmez ve daha da otantik bir görünümü var. Mermer tahribata bir iki kez uğradımı göze çarpan hasarlar oluşuyor.
Mermer tezgahları temizlemek daha pratik oluyor, fakat yenice çıkan akrilik mat tezgahlar da hoş duruyor. Temizliği ise daha çok dikkat gerektiriyor tabi.
Yorumlarda yanlış bilgiler var, Granitin artıları şöyle, - Üstünde herhangi bir sebzeyi doğrayabilirsiniz çizilmez. -Granitin renginden bahsetmişler tek renk değildir her renki mevcut. -Aşınma sorunu yaşamazsın ve mermere göre daha esneyebilen bir malzeme olduğu daha sağlamdır. -Görsel olarak mermere epey bir fark atar. -Tüm bu özelliklerinden dolayı granit mermerden çok daha pahalı bir malzemedir.
ben kesinlikle ahşap mutfak tezgahı diyorum.. son yılların modası olan hem retro hemde şık bi görünüme sahip. üstelik çok kullanışlı. diğer tezgahlara oranla da daha sağlıklı. yaptırmadan önce ciddi anlamda araştırdım. çok memnunum ve iyi ki yaptırdım