Mutfakta genellikle plastik araç gereçlerinin tercih edilmesinin başlıca nedenleri ise kırılmaz, hafif, temizlenmesi kolay ve ucuz olmasıdır plastik bardak, şişe, damacana ve yiyecek kaplarında kullanılan plastiğin ana maddesi olan “Bisphenol A” (BPA)’ nın insan sağlığı için zararlı olduğu araştırmalar sonucunda belirlenmiştir yapılan araştırmalar BPA’nın kadın ve erkekte hormonal dengeyi bozduğunu, obezite, diyabet, astım, kalp ve damar hastalıklarına neden olduğunu göstermektedir BPA kadınlarda meme ve erkeklerde prostat kanseri riskini artırmaktadır ayrıca bu madde genler üzerinde de etkili olup bu hastalıklar gelecek nesillere de genler aracılığıyla geçmektedir
Mutfakta plastik kap ve plastik mutfak araç ve gereçlerinin cam ve seramik mutfak araç ve gereçleri kullanılmalıdır plastik kapları ve araç gereçleri mümkün olduğunca tercih etmemeliyiz özellikle sıcak ve asitli yiyecekler, sıvı içecekler plastikle temasa hiç uygun değildir plastik yerine cam ve seramik kullanmak plastik araç ve gereçlere göre katbekat daha sağlıklıdır.. 💫
Eig seçerler umarım. Bu güzel açıklama için teşekkür ederim😖..;))
Ben sizi takip ediyorum..🙂
Ev eşyalarında plastik kullanmamak için özen gösteririm. Hele ki mutfak araç gereçlerinde paslanmaz çelik, ahşap gibi uzun ömürlü malzemeler kullanmaya çalışırım.
Saklamak konusunda cam ya da toprak eşyalar daha sağlıklı.
Tşkler.
Hayırlı sabahlar.😊
Hayırlı sabahlar kardeşim..
Ben teşekkür ederim..
En sağlıklısı cam. Sonra setamik ve çelik
Ricalar..
Cevap
4Cevap
temizlemesi kolay olan yüzeyler daha sağlıklı her zaman ahşap eşyalar bakteri tutma konusunda daha başarılı onu plastikler takip ediyor en masum olanı camlar
Karıştırma, doğrama ve çırpma konusunda çelik kesinlikle belki de teflon.
Saklama olaylarında ise Cam ve çelik.
Hangi araç için soruyorsun çünki bir mutfakta hepsinden oluyor
Genel manada sormuştum.. herhangi tek bir araç için sormamıştım..
Genel malzemeler tencere bardak çatal-bıçak ve tabaktır
Tencere çelik
Bardak çam
Tabak porşelen
Çatal-bıçak çelik 😋
Hepsindende mevcut
Yeri geliyor plastik lazim oluyor yeri geliyor bambularla sunum yapıyorsun yeri geliyor çelik tencerede yemek yapıyorsun.
Cam ve çelik tavsiye ederim. Sakarım diye çoğunlukla plastik.
Cam kullanıyoruz. Ahşap ve plastik hiç sevmem. Sağlıklı plastiklerden olursa kullanıyorum tupper😌
Cam, ahşap ve çelik daha kullanışlı. PlZtiörve silikon tercih etmiyorum. Ne için kullanıldığına bağlı olarak değişir.
Plastik ve silikon tercih etmiyorum. *
Görüş için teşekkür ederim.
Cam saglıktır her bransta
Cam daha sağlıklı ama hepsi de kullanılıyor
Daha çok cam mutfak eşyası kullanıyorum 🌺
Ahşap
Ahşap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?