Aranızda küçük banyosu olan ve en iyi şekilde dekore edebilen var mı? Küçük banyo dekorasyonu nasıl olmalı, bana yardımcı olur musunuz?küçük banyo dekorasyonu
Evimizdeki banyonun küçük olması hem dekorasyon için hem de banyoyu kullanma şekli için bazen zorluk oluşturabiliyor. Bu zorlukları en aza indirmekve daha ferah bir görünüm sağlamak amacıyla küçük banyo dekorasyonu nasıl yapılır birkaç ipucu vermek istiyorum.
1- Ayna
küçük banyo dekorasyonu
Küçük banyoda küçük ayna kullanılır veya hiç ayna kullanılmaz gibi düşünceler, uygulamalar olsa da aslında küçük banyolar için en iyi çözüm büyük ayna kullanmaktır. Çünkü büyük ayna, küçük banyonun daha geniş görünmesini sağlar, bir nevi göz yanılsaması oluşturur ve banyonun daha büyükmüş gibi algılanmasını sağlar. Kare veya yuvarlak büyük aynalar küçük banyolarda bulunmalı.
2- Koyu Renkler
küçük banyo dekorasyonu
Küçük banyolarda tek rengin hakim olmasına gerek yoktur. Sadece bir duvarın veya bir köşenin koyu ve baskın bir renkte olması, banyonun daha büyük algılanmasını sağlar, büyük gösterir. Banyonuzun en uygun ve renklendirilebilir bir köşesini bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
3- Pastel tonlar
küçük banyo dekorasyonu
Pastel tonların beyaz gibi renklere geçiş yapması daha kolay ve gözü yormadığından küçük banyolarda aksesuar, duvar rengi ve zemin gibi renklendirilebilir alanlarda pastel tonların kullanılması banyonun büyük görünmesini sağlar.
4- Saklama alanları
küçük banyo dekorasyonu
Banyoların küçük olması, gerekli ve daha sonra kullanılacak malzemelerin saklanmasını güçleştirebilir. Bu sebeple küçük banyolarda çeşitli saklama alanları yaratarak hem daha az yer tutmasını hem de banyonun daha efektif kullanımını sağlar. Çamaşır makinesi veya klozet üstleri, lavabo altı ve yanları, küvet veya duşakabin yanları gibi alanlarda hem banyo renklerine uygun hem de kapaklı saklama alanları yaratılmalıdır.
Alan zaten dar dolaplar, düzenleyici raflar koyarak alan daraltılmamalı daha fazla. Örneğin bir raf koyarsın bütün sabun, şampuanları vs. Oraya yerleştirirsin ve dolaba gerek kalmadığı için alan da daralmaz.
Şimdi ben burada ne kadar anlatırsam anlatayım, bir bence kadar iyi anlatamam. İyisi mi siz daha önce sizin için yazdığım şu benceye bir göz atın 😊 Minik Evlere Minik Tuvalet ve Banyo Önerileri
bir kere küvet yok, duşakabin var ama yerden biraz yüksek taşla yapılmış, dolap küçük yerden değil de asmalı dolap, duvarda biraz oyuk olduğu için mesela oraya camdan raf yaptım şampuanlar falan için, fazla da bişeye gerek yok ama küvet noooo
En İyi Cevaplar