Size göre salon dekorasyonu nasıl olmalı?Salon dekorasyonuna dair fikirleriniz, uygulamalarınız, "şu renkler olsa, böyle dekore edilse daha iyi olur" dediğiniz tavsiyeleriniz varsa alabilir miyim? Sizce salon dekorasyonu nasıl yapılır? salon dekorasyonu
Salon dekorasyonu nasıl olmalı? Salon dekorasyon fikirleriniz neler?
Salon dekorasyonu aslında annelerimizden gördüğümüz kadar yoğun, kalabalık ve zor olmamalıdır. Hele ki yeni evlerde salon, eskiye nazaran misafirler için değil tam anlamıyla bir yaşam haline dönüşmüşken salon dekorasyonu ne kadar sade ve iyi hissettirecek şekilde yapılırsa o kadar kullanışlı olur.
köşe takımı
Resimdekine çok benzer koyulukta köşe takımı kullanıyorum salonda. Geriye kalan tv ünitesi, konsol, camlı dolaplar ve kitaplık ise beyaz renkte. Salon dekorasyonunda sadece bir kısmın koyu renkte olması, mekana hem derinlik katar hem de koyu detayın öne çıkmasını sağlar. Diğer eşyaların gayet açık ve sade seçilmesi burada çok büyük önem kazanıyor.
salon dekorasyonunda halı
Halının şekli, modeli ve renkleri çok önemlidir. Ben köşe takımının rengine çok uyan bir halı kullandım fakat resme eklediğim gibi odadaki hakim renkte de halı kullanılabilir, tabi odayı o renkle boğmadığımız sürece...
salon dekorasyonu
Salonda ağırlıklı olan materyalin de iyi seçilmesi önemlidir. Gümüş, altın, ahşap veya son zamanlarda moda olan aynalı eşyalardan hangisi seçilecekse diğer malzemeler ile uyum sağlamalı, rengi de bu malzemeye göre seçilip mekan ferah tutulmalıdır.
salon dekorasyonunda televizyon
Eğer salonda büyük ekranlı bir televizyon varsa, oturma alanlarının hepsinden televizyonun net bir şekilde görülmesi, izlenebilmesi sağlanmalıdır. Kare şeklindeki salonlarda bunu sağlamak çok kolay olsa da dikdörtgen şeklindeki salonlarda ve hatta salon ile mutfağın bir arada olduğu evlerde televizyonun konumu son derece önemli ve bir o kadar zordur. Televizyonu birkaç yer değiştirme denemesiyle doğru yere konumlandırabilirsiniz.
Çok fazla eşya olmamalı. Klasik bildiğimiz tv, koltuk, masa, saat, çerçeveler ve tablolar. Ekstra olarak yer varsa mini bir kütüphane olursa iyi olur. Ne çok açık renkler ne de koyu renkler tercih edilmeli.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çok fazla karışık olmamalı salon, duvar rengi açık renk olmalı.
Salon dekorasyonu sade ve açık renk olmalı. Aşırı fazla birbirinden farklı renkler bence ortamı bozar. Mesela oraya daha sade bir koltuk daha hoş durur gibi.
Bir kere salonda mor beyaz olucak abi Hatta sadece salon değil yatak odası da öyle olacak Öff çok iyi olur ya
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben daha çok eşya olan ve yaşanmışlık olan bir dekorasyon tercih ederim okunmayı bekleyen sehbanin üzerinde duran kitap rahat pofuduk koltuklar üzerinde her an üstüne almaya hazır polar falan duvarlarda hep tablo öyle yani.
En İyi Cevaplar