Merhaba kızlar, Bugün temizlik günü, temizliğe ilk pencelerden başladım. Ben camlarımı normalde cam sille siliyordum ama annem sirke kullan dedi. Arkadaşım da önce deterjanlı su, sonra durulama en son kurulama dedi, bana o kadarı çok uzun iş geldi açıkçası. Siz cam silmek için deterjan olarak ne kullanıyorsunuz, camları neyle silelim dersiniz?cam silmek
Camları neyle silelim, cam silmek için deterjan önerir misiniz?
Camları silmek bir meziyet. Peki camları neyle silelim? Ben bu konuda birkaç öneride bulunabilirim. Her gün silmesem bile her silişimde mutlaka ince yapılı, mikrofiber ve büyük bir cam bezi tercih ediyorum. Kullandığım bezin çok benzerini aşağıya ekliyorum ki fikir oluşsun :)
mikrofiber cam bezi
Piyasada cam bezi adı altında satılan birçok bezin cam silmede yeterli olduğunu düşünmüyorum. Özellikle havlu gibi kalın olan ve tozu dahi düzgün alamayan, temizlikte işe yaramayan bezlerin camda kullanılmaması gerektiğini söylemek istiyorum. Bahsettiğim bez çeşidi de şöyle:
havlu cam bezi
Aslında camları silmek için bence en ideal bez; gözlük silmek için kullanılan bezlerin çok benzer ve büyük olanlarıdır. Onun da görseli şu şekilde, zaten görünce demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız:
Cam silmek için deterjan olarak neyi tercih ediyorum?
Cam silme sularında eğer iyi bir marka alırsanız sorun olmaz ama uygun fiyata alınca emin olamıyorum diye kendim hazırlıyorum, fısfıs şişenin içine dolduruyorum ve onu kullanıyorum.
cam silme suyu
Cam silme aşamaları ise benim için şöyle:
1-Cam silmek için deterjanlı suyu hazırlıyorum (hazırda varsa çalkalamak yeterli oluyor) 2- Hazırladığım suyu camın her yerine gelecek şekilde sıkıyorum ve 1-2 dakika bekliyorum 3- Kağıt havlu veya temiz ve iz bırakmayan havlu ile kabasını alıyorum 4- En sonunda da cam beziyle hafif bastırarak siliyorum ve bitiriyorum.
En İyi Cevaplar