Derz dolgusu yapmak aslında çok kolaydır, ben de evde derz dolgusu işlemini yapıyorum ve gerçekten kolay, sadece zaman ayırmak ve titizlik göstermek önemli, bunu belirtmek isterim.
- Öncelikle derz dolgusunu satın almak gerekiyor. Derz dolgusu tüm yapı marketlerde mevcut, küçük tüp halindeki derz dolguları oldukça uygun fiyatlıdır ve bir hatta birkaç odaya yetecek kadar içinde derz dolgusu vardır.
- Derz dolgusu yapmadan önce fayans aralarının iyice temizlenmesi gerekiyor. Çünkü fayans aralarında yıpranmış, sökülmüş, parçalanmış derzler var ise onları temizlemeden yeni derz dolgusunu yapmak iyi sonuç vermez, bu sebeple fayans aralarını fırçalamak gerekmektedir.
- İyice temizlenen fayans aralarına derz dolgusu yapmak için şöyle bir aparata ihtiyaç olacaktır:
derz silikonu
Derz silikonu olarak da bilinen bu küçük aparatı aynı şekilde tüm yapı ve marketlerde de bulmak mümkün, hatta derz dolgusunun yanında eşantiyon olarak bile veriyorlar, ben de bu aparatla derz dolgusu yapıyorum. Çünkü daha önceki parmak veya kart gibi denemelerde çok verimli sonuçlar alamadım, ortalık fazla kirlendi, derz silikonu hem bunu önlüyor hem de kolayca derz dolgusu yapmayı sağlıyor.
- Temizlenmiş fayans aralarına derz dolgusunu yavaşça ve düz şekilde sürebilir, üstünden derz silikonu ile geçerek derz dolgusunun yerleşmesi sağlanabilir.
- Derz dolgusu yapıldıktan sonra bir gece beklenmesi gerekiyor ve daha sonrasında fayansların temizlenmesi yapılabilir.
Derz dolgusu nasıl yapılır videosu ekliyorum görmek isteyenler için:
Alttaki bir bir torna vida yardımı ile komple aralarını temizle, sonra süpür, nalburdan rengine göre derz dolgusu al, normal suda krema kıvamına getir, yere dök, çek pasla çek araları dolacak şekilde, ertesi güne kadar kurusun, ertesi gün yıka.
En İyi Cevaplar