Evet yardım etmeli hatta bazı işlerini kendisi bile halletmeli. Peygamberimiz kendi yırtık ve söküklerini tamir eder ev işlerinde zevcesine yardım ederdi. İslamda kadının bir hizmetçi gibi çalıştırılmasına dair zorunluluk yoktur fakat bizim toplumumuzdaki kadınlar kendi evlerini kendi sarayları gibi bildikleri için eşine ve evine hizmeti adeta kutsal saymaktadırlar ve eski diyanet işler başkanı rahmetli Ömer Nasuhi Bilmen bunu şöyle tanımlamaktadır; Kadının kocasının yükünü hafifletmeye çalışması ahlaki birer görevdir ve ŞEREFLİ Bir hizmettir. Allah bizim toplumumuzdaki kadınlardan razı olsun.
Ederim ne var bunda hayat ortaklasa eskisi gibi artık her şey ve yasam huzurlu olsun diye herkes elinin taşının altına koyacak kardesjm bu kadar basit bu kılıbıklık degil hea onu da soyleyeyım 👍👍😉
Tabii ki ;hayat müşterek. Zorla veyahut mecburiyetten değil, insan zaten sevdiğine her daim yardım etmek ister. Kadın erkeğe, erkekten kadına elinden geldiğince..
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
56
Cevap
70
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Küçüklüğümden beri ev işlerinde anneme yardım ederim. Mesela odamı hiçbir şekilde temizlemez annem. Süpürge paspas toz hepsini kendim hallederim. Üstüne evi süpürmesinde yardım ederim. Ben süpürge tutarım annem paspas yapar. Alerjim olduğu için toz alamıyorum malesef :) yemek konusunda bildiğim yemek olursa yardım ederim en kötü annem yemeği yaparken salatayı yaparım. bulaşıkları yıkarım annem kahve yapar ya da annem bulaşık yıkar ben kahve yaparım hayat müşterek. İleride evlendiğimde eşimle de aynı olacak.
etmeli, yardımlaşmak aile hayatının temelinde olmalı zaten , beraberlikler böyle güzelleşir.. erkek işi kadın işi diye bir şey yok, kendi adıma ev işlerinden çokda iyi anlarım, cam silip bulaşık yıkayıp tuvalet banyo temizliği çok yapmışlığım var bundan utanmıyorum, eşimede ederim..
"erkekler kadınlara ev işlerinde yardım etmeli" şu cümle bile çok saçma. Ev işi direkt kadının işi sayılıyor. Olay eve para getirmekte artık bütün kadınlar çalışıyor. Neden eve gelince de ev işi kadına kalıyor? Ev işleri kimseye kalmamalı, ortak yapılmalı.
Kadınları şimdi daha iyi anlıyorum ailem şehir dışında 1 haftadır evde yalnızım işe gidiyo akşam 11 de geliyorum bütün ev işleri bana kalıyor yemek falan yapıyorum bulaşık derken yoruyor baya saatlerimi alıyor. Ben yardım ederim annem, Ablam olsun ederim evendiğimde de eşimede ederim bu kadar yorulmasını istemem doğrusu
Her an etmesi gerekmiyor ama içinden geliyorsa ne âlâ, gerçekten yardım etmesi gerektiği zamanlarda ise asla sorgulamadan etmeli... Babam annemle cam siler, yemek yapar, sofra kurar-kaldırır.. Hiçbirimize de kıyamaz misal. Tabii ki sevgili babacığıma bırakmıyoruz bu işleri ama canı gönülden yapan bir adamdır 😊
Perdeleri takıp açamadığım kavanoz kapaklarını açsın yeter😄 Ben öyle pek sevmiyorum erkeğe ev işi yaptırılmasını. Ha ama yemek yaparken benimle güzel vakit geçirmek için gelir eşlik ederse hayır demem tabi...
Erkek yardım etmekle kalmamalı, ev işleri yapmalı. Ben şahsen yeri gelirse ev işi de yaparım, yemek de yaparım, çamaşır bulaşıkta yıkarım bunun bir ayrımı olduğunu düşünmüyorum kesinlikle evin içerisinde dayanışma olmalı herkes her şeyden yapılmalı.
Kendimi bildim bileli kendi isimi kendim yapmaya okadar alışmışım ki istesem de yardım etmesini begenmeyebilir herseye bir kusur bulabilirim çünkü illa benim elim değmesi lazim herseye titiz biri olarak
Yapsın da ama erkek temiz iş yapmaz o yüzden mecburen yine kadın yapıyor tüm ev işini... ablam da kocası da çalışıyor ama tüm ev işini ablam yapıyor çünkü diyor kocam ev işini temiz yapmiyor
Rica ediyorum saçma sapan sorular sormayın. Kadın sanki erkeğin eşi değil de hizmetçisi gibi düşünüyorsunuz anladığım kadarıyla. Umarım düzelirsiniz en kısa zamanda, yoksa böyle mutlu olamazsınız. Kendinizi de birey olarak görmeniz lazım. İyi günler.
Nikahta millet verdiği sözü unutmuş demek. Hastalikta sağlıkta her daim beraber olmak lazim. Beraber gulmek için beraber olmak lazim. Eşler birbirine yardim ettikçe huzur gelir eve.
Tabi ki etmeli. Eşler birbirine daha çok zaman ayırmak istiyorsa yardim etmeli.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Saçma feministler doluşmuş yine. “Kodon çoloşorso ortok olmalo” e çalışma o zaman. Sizin yüzünüzden kazık gibi adamlar boş boş dolaşıyor. Otur evde aşağı evine bak, kocan adamsa sana paranı verir merak etme, mizacına göre hareket et yoksa bozulursun!
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
hanımı çalışıyorsa yardım etmeli ama yok hanımı ev hanımıysa yardım etmemeli akşamaca napıyo yapsın :D
En İyi Cevaplar