Balkon dizaynı benim için hem her mevsime uyum sağlamalı hem de günün en güzel saatlerinde en rahat edebileceğim ferah bir alan olarak ayarlanmalıdır. Bizim Türk alışkanlıklarındaki gibi balkonu camla veya panjurla tamamen kapatıp orayı bir oda haline getirmek benim için balkon dizaynı değil oda dizaynı oluyor. Bu sebeple balkon dizaynı deyince benim aklıma direkt şu resimdeki gibi bir yer geliyor:
balkon dizaynı
Senin de C şıkkında belirttiğin gibi yemek yiyip kitap okumak için ideal ve klasik balkon dizaynları benim için de gayet hoş ve yeterlidir. Rahat koltuk veya minderler, suya dayanıklı dekoratif ürünler, bitkiler için saksı ve araç gereçler de balkonun bir köşesinde bulundurulmalıdır. Balkonun her mevsime uygun olmasını sağlamak için koltuk veya minder kullanımında hafiflik, kolayca yet değiştirebilecek kadar kullanımı rahat ürünlerin seçilmesi son derece önemlidir. Aynı zamanda güneş alan bir balkon var ise otomatik veya manuel perdelerin de bulunması yararlı olacaktır. Çünkü direkt gelen güneş ışığı, hem bitkilere hem de kumaş ve diğer malzemelere zarar verebilir.
balkon dizaynı
Hatta yukarıya eklediğim balkon dizaynı gibi puflarla oturma alanı oluşturup evde yetiştirilen bitkiler içerisinde keyif yapmak çok daha hoş ve balkonun da efektif kullanılmasını sağlar derim ;)
En İyi Cevaplar