Yatak odasının duvar boyası renkleri neler olmalı? Yatak odasının duvarı ne renk olmalı, en iyi yatak odası duvar renkleri nelerdir? En beğendiğiniz yatak odası duvar rengi nedir? Yatak odası duvar boyaları hakkında bilgisi olanlar var mı?
yatak odası duvar renkleri
Yatak odasının duvarı ne renk olmalı, en iyi yatak odası duvar renkleri nelerdir?
Yatak odası duvar renkleri hem uyku düzeni için hem de odanın enerjisi için oldukça önemlidir. Yatak odası duvar renkleri seçerken kendi zevkinize uygun renkleri seçmeye, sevdiğiniz renklerin yatak odasında bulunmasına da dikkat edilmelidir. Zira sevmediğiniz renkler ile yatak odası duvarını boyarsanız bu uyku kalitenizi de moralinizi de olumsuz etkileyecektir.
Yatak odası duvar renklerinde benim tercihim her zaman sadece yatak başının geldiği duvarın koyu renkli olmasıdır. Yatak başının diğer duvarlara ve odadaki hakim renklere göre daha koyu olmasındaki sebep, odanın derinliğini artırması ve bu sayede odanın daha geniş görünmesi, geniş olarak algılanmasıdır. Bir nevi göz yanılması sağlayan bu uygulama, diğer açık renklerin de ortaya çıkmasını kolaylaştırır.
Yatak odasında sadece yatak başında veya odanın sadece bir köşesindeki ışıklandırma yapmak odaya ayrı bir hava katacaktır. Yatak başında veya yatak başının bitişiğindeki duvarı ışıklandırmak, uyumadan önceki rutinlere veya kitap okumaya da yardımcı olur.
Yatak odası duvar boyası olarak mor rengi kullanmak, hem yaratıcı zekayı güçlendirir hem de derin uykuya geçmeyi kolaylaştırır. Çünkü mor rengin yatıştırmaya bir etkisi vardır ve bunu yatak odasında kullanmak işe yarayabilir. Yatak odası duvar boyaları seçerken bize nasıl hissettirdiği de çok önemli ;)
Aynı şekilde mavi renk de yatak odası duvar renkleri arasında en çok tercih edilen bir renktir. Mor rengi gibi mavi de sakinleştirmeye, insanı huzurlu hissetmeye fayda sağlar. Fakat mavi rengi yatak odasında soğuk hissettirip üşümeye, odanın ısınmadığını düşündürmeye ve iştah kesmeye de neden olabildiği için mavi rengi kullanırken aşırıya kaçınılmamasını tavsiye ederim.
Kırmızı ise yatak odasında en çok kullanılan, kullanılmak istenen ve popüler olan bir renktir. Yatak odasında kırmızı kullanmanın ilişkilerde faydası olduğu düşünülse de kırmızı, hem iştah açar hem de frekansı yüksek bir renk olduğu için enerji verir. Bu nedenle yatak odası duvar renkleri seçerken kırmızıdan biraz uzak durmak, çok istenirse sadece aksesuarlarda kırmızı kullanmak yeterli olacaktır.
Sarı rengi ise yatak odasında bir aydınlık sağlar. Güneş ışığının yatak odasına yansımasında faydalı olan sarı rengi, yatak odası duvar renkleri arasından en çok tercih edilen ve faydası görülen bir renktir. Özellikle yatak odası duvar rengi için sarıyı kullanmak, güneş almayan veya az güneş alan evlerde daha aydınlık bir ortam yaratabilmek için önerilmektedir.
Son olarak: Yatak odası duvar renkleri arasında siyah, kahverengi, gri veya diğer koyu renkleri belirtmeme sebebim; koyu renklerin yatak odasının ışığını azaltması, daha fazla uyumaya sebep olması, oda aydınlatmasını zorlaştırması, gelen güneş ışığını kesmesi ve psikolojik olarak daha negatif hissetmeye sebebiyet vermesidir.
benim koyu mor, boyamak biraz zor olmuştu ama gerçekten çok memnunum şu an. koyu renkleri duvarlara çok yakıştırıyorum bence en uygunu da yatak odasında oluyor, aşırı aydınlık olmasına zaten ihtiyaç duymadığımız bir yer sonuçta.
yatak odası dinlendirici ve sakin görünmesi gereken bir oda olduğu için öncelikle mat olmalı dokusu ve bence gri arka plan için güzel bir renk mat boya olarakta permomax boya müthiş sonuç veriyo renk herkes için değişir ama boya olarak permolit diyorum ben burdan öneride de bulunmuş olıyım
En İyi Cevaplar