Temizlik yaparken ulaşılamayan yerler (örn. pencere kenarları) nasıl daha kolay temizlenir? Ulaşılamayan camlar nasıl silinir acaba? Mesela ulaşılamayan yerleri diş fırçası ile temizlemek mantıklı olabilir.ulaşılamayan camlar nasıl silinir#Angelsilence
Evde temizlik yaparken ulaşılamayan camlar nasıl silinir?
Ulaşılamayan camları silmek için birçok yöntem mevcut. Bunlardan akla ilk gelen cam silme yöntemi; uzun saplı cam silme aparatıdır.
uzun saplı cam sileceği
Yüksek camları silmek için uzun saplı cam sileceklerinden alabilir ve temizliği kolayca yapabilirsin.
Pencere köşeleri, kapı ve pencere araları, tüm dar alanlar için ince ve küçük fırçalar bulunuyor, onlarla da ulaşamadığın yerlerin temizliğini yapabilirsin. Bahsettiğim fırça şu şekilde:
köşe fırçası
Bu tarz küçük köşe fırçalarının içerisinde veya ek olarak spatula tarzı bir aparat oluyor, onunla da tozları toplayabilir, çıkmayan lekelere bastırıp çıkarabilirsin, temizlikte büyük kolaylık sağlıyorlar. Eğer evde kendi imkanlarınla böyle küçük bir temizleyici fırça yapmak istersen çift taraflı cam sileceği yapımına da bakabilirsin.
Bu tarz buharlı temizlik aletlerinde de ulaşılamayan yerler için başlıklar bulunuyor. Herhangi bir kimyasal madde kullanmadan sadece buharla ulaşılamayan yerlerin yani cam, zemin, koltuk gibi yerlerin diplerinin temizliğini kolayca yapabilirsin. Ayrıca büyük camlar nasıl silinir diye merak ediyorsan, bu buharlı temizlik aletlerin geniş cam için başlıkları oluyor onları kullanarak da temizleyebilirsin.
Ulaşılamayan yerleri silmek için piyasada bir çok aparat satılır. Ama en kolay şekilde uzun bir değneğin ucuna bezi sarmak ve o şekilde camı silmektir. Bu tekniği annemden öğrendim ben kendimi bildim bileli bu şekilde camları siler çünkü evler artık gecekondu değil yüksek katlarda oturuluyor. Allah korusun düşme tehlikesine karşı böyle silmekte yarar vardır
Ulaşılamayan camları silmek için uzun cam silecekleri var, onları kullanabilirsin. Ulaşılamayan köşeler için de ince çubuğa bez sarabilir veya incecik fırçalar kullanabilirsin.
Bir şişeye izopropil alkol doldurup püskürtün biraz bekleyip saf su püskürtün. Kirler alıp gider su lekesi olmaz. Kirlenmesi gecikir. İzopropil alkol hem temizlikte hem de su iticilik konusunda en iyisidir
En İyi Cevaplar