Halıdaki lekeler nasıl çıkar? Özellikle halıdaki kahve lekesi nasıl çıkar?
Cevabın nedir?
- +1 yıl
Hepimiz evde kahve, çay gibi içecekleri halıya döküyoruz ve halı lekesi nasıl çıkar diye türlü araştırmalar yapıp uygulamaya çalışıyoruz. Bizim evde de bolca çay, kahve, yemek, kızım sağ olsun boyalar ve meyve suları gibi pek çok şey halıya dökülüyor. İlk zamanlarda halıdaki lekeleri nasıl çıkarabilirim diye hem internetten hem de anne ve ablamdan fikir alırdım. Sonuçta artık ben de halıdan leke nasıl çıkar biliyorum. ;)
Halıdaki lekeler nasıl çıkar?
İşte benim halıdaki lekeleri çıkarma yöntemlerim:
1- Sirkeli su: Halıdaki lekeleri çıkarmak için kullanılan en yaygın ve en etkili yöntemlerden birisi sirkeli sudur. Hazırlamak için sadece ılık su ve elma sirkesine ihtiyaç vardır. Üzüm sirkesiyle de denedim ve aynı etkiyi aldım fakat elma sirkesinin kokusu daha az olduğu için temizlerken insanı zorlamıyor, kolayca temizleniyor. Sirkeli suyu bir kaba hazırlayıp halı fırçası veya silme bezi ile halıdaki lekeleri çıkarabilirsin.
2- Bulaşık deterjanı: Halıya yağlı bir yemek, renk veren bir meyve veya meyve suyu, çay-kahve gibi kahverengi iz bırakan içecekler döküldüğünde bulaşık deterjanı hemen akla gelmeli bence. Bulaşıklarda etkili olduğunu düşündüğün ve lekeleri kolayca çıkaran bir bulaşık deterjanını halı lekelerini çıkarmak için de kullanabilirsin.
3- Karbonat ve sirke: Eğer halı çok kalınsa, halıdaki leke de en diplere eriştiyse o zaman karbonat ve sirke tam senlik. Halıdaki lekenin olduğu bölgeye biraz karbonat serpip üstüne elma sirkesi dök, bir köpürme olacak başta ve dipteki lekeler yüzeye çıkacak. Halı fırçası ile iyice fırçalayınca o lekeler anında temizlenecek, deneyimle sabit ;)
4- Beyaz sabun: Açık renkli halılarda çok faydasını gördüğüm bir yöntem de beyaz sabundur. Kalıp beyaz sabunu ve halıdaki lekeyi biraz suyla nemlendirip sabunu sürtebilirsin veya beyaz sabunu bir kap suda çözdürüp de yedirebilirsin, tercihine kalmış. Halı fırçası veya bezle sabunlu bölgeyi temizlediğinde göreceksin ki leke hemen çıkacak.Halılardaki lekeler nasıl çıkar?
Halı çeşitleri oldukça fazla ve bazı halılardaki lekeler nasıl çıkar bunu hem iyice araştırmak hem de önerdiğim yöntemleri azar azar uygulamaya başlamak en iyisi olacaktır.
- Makine halılarının lekelerini çıkarmak için yukarıda bahsettiğim önerileri gönül rahatlığıyla uygulayabilirsin. Çünkü makine halıları, lekelendiği zaman kolay temizlenebilir bir yapıdadır. Bu sebeple evde de temizlenebilir halı yıkamaya da verilebilir.
- El dokuması halılar ise daha fazla titizlik ister. Kullanılan malzemelerin halıya zarar verip vermediğini halıyı aldığın yere sormadan uygulamamak gerekir. Çünkü el dokuması halı satanlar, sattığı halının nasıl temizlendiği hakkında bilgi sahibidir ve hem evde hem de halı yıkamaya vererek temizlemeden önce danışmak gerekir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
2Cevap
- Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl
Asprin ile
00 Yorumla - +1 yıl
Yıkamayı dene🙂
20 Yorumla Yıkayarak 😊
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında