Selam canlar :)
Bir arkadaşınıza, akrabanıza veya misafirliğe gittiğinizde ev dağınık ve kirli ise ilk ne yaparsınız?
#ccsoruyor

Arkadaşım kendini kötü hissetmesin aynı benim ev valla hafta sonundan hafta sonuna ancak yapıyorum derim. Evini toplamaya falan kalkışmak büyük ayıp
kesinlkle haklısın
Arkadaşa bir şey söylemeden temiz bir yere otururum.
Mantıklı cevap..
Her zaman öyle değil ise sıkıntı etmem. Temiz bir yer bulur otururum. Ama hep öyle ise bir daha gitmem.😅
rahat olamam kendimi kotu hissederim. ki bu ev sahibi samimi oldugum biri ise toplamaya gayret ederim.
Arkadaşımsa hadi bir eve el atalım mı derim
Onu ben de derim ya :D
Ama diğer türlü samimi olmadığım birisi ise bir şey diyemem üzülmesin diye, utanırım, sadece bir daha gidemem 😀 peki siz ne yaparsınız?
Annelerimin evine gidiyorsam evi baştan aşağı temizlerim. Arkadaşımsa onunla beraber temizlerim, misafirliğe gidersem de pek bir şey yapmam fakat farkettirmeden küçük küçük ortalığı toplarım, tutamam kendimi :D
Sondaki hariç, diğerlerine bende aynı yapardım 😃, yalnız bir şey merak ettim farkettirmeden küçük küçük nasıl toplarsınız 🙈
Ya mesela elimdeki çay bitti diyelim, mutfağa gider bardağı yıkayıp çay koymadan önce mutfağın dağınıklığını toplarım biraz biraz :D
Hımm iyimiş ev sahibi şanslı olur o zaman 😃🤭
Böyle gördüm, öğrendim. Misafirliğe gidince salon bitkisi gibi oturmayı sevmiyorum :)
Güzelmiş 😇, ben çok titizsiniz diye düşünmüştüm ilk başta 🙂. Bende ailemden her gittiğimiz yerde sofra kurup kaldırmalara yardımcı olmayı öğrendim yapmayınca rahatsız hissediyorum, alışkanlığa doğru gidiyor sanırım 😃
Titizlik de var şimdi :D Gittiğin eve katkıda bulunuyormuş gibi hissettiriyor insanı.
Hımm peki yalnız o daha fazla etken değil midir?😃 titiz olan kişiler dağınık bir yer görünce istem dışı duramazlar, etrafı toparlarlar, rahatsız olurlar öyle görmüştüm 🙃 ve evet gittiğiniz eve katkınız bulunuyordur bence de 😊
Bir okb kadar olmasa da titizlik var canım :)
Peki, teşekkür ederim, cevaplarınız için 😊
Cevap
12Cevap
Kafayı yerim. Dağınıklıktan hiç haz etmem.
ilk gittiğim bir yer ise oturarak bozuntuya vermem ancak ikinci gittiğim adres birdaha orası olmaz. Kendi dağınıklığında oturmaya bırakırım :)
Hiç bir şey söylemeden toparlamaya başlarım arkadaş akraba olması önemli değil
Helal olsun.
Eğer evine gittiğim kişiyle samimiysem, ona evi temizlemek istediğimi söylerim😀
Besmele çekerim çarpılmayım diye :D
İyi yapıyorsun :D
Dağınık ve pis baksana şuralara :D kesin ekmek kırıntısı vardır yerlerde çarpılırız valla allah korusun :D
Daha önce başıma geldi ama
ev benim değilse bana ne? :)
oturacak yerimi ayarlarım başkada bir şey yapmam😊
Haber vermede gitmem o yüzdede dağınık eve denk gelmem
Dağınıklığı toplamak için kolları sıvarım. Temizliğinden emin oluncaya kadar
Girdiğim evin dağınıklığını çok umursamam fakat kirli ise oturmak bile istemem.
Pis ve aşırı olmadığı sürece dağınıklıktan pek rahatsız olmam.
Bizim evden farkı yok derim utanmasın kfjdjf
Yavaşça etrafı toplarım :)
Niye hızlı değil?
@yusufaltun Hızlı hızlı yaparsan dikkat çeker ve ev ssahibi kendini kötü hissedebilir. Ortam gayet doğal ve her ev hali gibi havasını vermen lazım.
Temiz bir yer bulur otururum :D
çıldırırım tabikide dağınıklıktan nefret ederim, malesef takıntı benim soy adım :/
dağınıklık, başkasının evinde beni rahatsız etmiyor ama kendi evimde tam tersi..
aynı ben.
Kadir’in tepkileri aşırı hoşuma gidiyor jcldmsö
Mutfağı temizlemekle işe başlarım. :D
Evi daha da çok dağıtırım
Bırak dağınık kalsın derim
Bu ne pislik derim nasıl temizlenir derim
Memnun olmam başak burcu olarak
amkdkas rahatıma bakarım
O evi terkederim kaçarım
Kapıyı çeker giderim diyorsun.
Ayakkabı çıkarmam
Ev pis değil ki , sadece dağınık.