kahve makinası meselesi biraz abartılmış.
elektiriğin yaptığı tek şey sinirleri çalıştırır. beyin elektirikle çalışır. vücuda elektirik girince beyin loplarındaki elektirik alış verişi düzeni bozulur. bu nedenle vücuda genel olarak çalışma emri gider. bu nedenle kasılma olarak tepki gözlenir. en kuvvetli kas hangisi ise o yöne kasılma olur. bir çeşit epilepsi krizi gibidir.
iyi yanı romatizmaya çok iyi gelir. romatizmal ağrılar varsa alır. ama kötü yanı kalp krizi riski var. çünkü kalp kaslarına da çalışma emri geldiği için aynı anda iki kapakçığa da emir gelir.
şu an evlerde kullanılan elektirik 220 volttur. sanayi ceryanı dediğimiz ise 3 tane 220 voltun birlikte olmasıdır. 3 ünün toplamı 380-400 volt olur. matamateiksel düz işlem yapmayın yani 660 volt demeyin. 3 ü bir arada iken voltaj gücü budur.
elektirik faz ve nötürden oluşur. ikisi bir arada olursa çarpar. faz olan kısmı tutunca eğer toprakla iletişiminiz yoksa yani ayağınızda kavuçuk bir ayakkabı varsa ve vücut başka yerle temasta değilse çarpmaz. bir yere dokunursanız dokunduğunuz yer nötür görevi görür. evlerde şimdi kullanılan topraklamalı pirizler bu nedenledir. kaçak varsa toprağa gitmesi içindir.
beni inşaatta sanayi ceryanı çaptı. ben lisedeyken inşaatta ustalık yapıyordum. yer su dolu ayağımda çizme var. kablo ekliydi. yere değip şase yapmasın diye elime aldım. o sıra kablo koptu elimde şase yapmaya başladı. çizmede de topuk kısmında delik varmış yerden de topraklama alınca çarptı. çarpılınca sinirler gerildiğinden istem dışı kabloyuda sıkıyorum. kendimi yere attım ki kablodan kurtulayım. bu kez kablo suya düştü çarpmaya devam ediyor. çarpıla çarpıla kaçarak sudan uzaklaşmaya çalışıp kuru yere çıkmayı düşünüyorum. keşke diyordum adımlarım 5 metre olsa. hoplayarak gidiyorum her yere basışımda çarpılıyorum. en son kuru yere çıktım. kasılmaktan dilim uyuşmuş konuşamıyorum. topraklama aldığı yerden topuğum patlamış. her yerim uyuşmuş ve elim yanıktı.112 Yorumla- +1 yıl
wow büyük gemiş olsun bahtsız bir durummuş harbiden.
- +1 yıl
hiç sorma. yaklaşık 40 dakika falan oturdum konuşamadım. herkes geliyor soru soruyor. ama ben lal olmuşum cevap veremiyorum. dilim o derece kasılmış uyuşmuş.
o olaydan sonra 220 volt çarpmalar bana pil enerjisi gibi geldi :)
bir de arabanın dinamodan çıkan elektiriği çok pis çarpar. voltaj düşüktür ama amper yüksek dehşet çarpar. arabanın sente yarını yaparken çarpıldım. öyle hoplattı ki buruche lee gibi havaya fırladım - +1 yıl
vay canına tesla bu kadar uğraşmamıştır elektrikle :) iyi bilinç kaybı yaşamamışın
- +1 yıl
bilinç kaybı olmuyor ama müthiş derece önce uyuşma yorgunluk oluyor. sonra da bir dirilme bir enerji geliyor.
tek bildiğim romatizma bırakmıyor. hani bakır blezik verir doktorlar romatizma için. bakırın yavaş yavaş vücuda verdiği + etkisini elektirk çarpması topluca veriyor tamamen kaldırıyor rahatsızlığı
birinde abime yaptım bunu. romatizması vardı. haberi yokken kısa anlık ona bir elektirik verdim. seramik döşüyordu yerde. kablonun ucunu bacağına dokundum. nasıl hopladı ama. başladık inşaatta kaçmaca oynamaya. daha sonra kendisi fark etti ağrılarının dindiğini. - +1 yıl
tabi çok tehlikeli. bende bilinç kaybı oldu anlık sonra bir enerji geldi zımba gibi oldum ama sol bileğime elektriğin carptıgı yerdeki ağrı girdi acaipti
- +1 yıl
sağolasın sende çarpılmazsın daha fazla umarım :)
- +1 yıl
tabi çok dikkat isteyen birşey ve şakaya gelmez ben elektrik mühendisliği okuyorum bende tamir işine bulaşmam :)
En İyi Cevaplar
çok kere elektrik çarptı ama bir tanesi çok ileri derecede ve ilginçti
ofiste çalışıyordum ayağa kalktım bilgisayarımın kablosunu prize takmaya çalışırken prizin arkasından kavrayarak takmak istedim ama dikkat etmediğin nokta prizin arkası açıkmış ve direkt olarak elektrik gelen tellere dokunmuş oldum beni 5 metre ileri fırlattı bütün vucudum sarsıldı ve kafamda flash patladı
biraz aksiyonluydu ama acı verici bir deneyim oldu24 Yorumla- +1 yıl
oha büyük geçmiş olsun. bilincin açıkmıydı bunlar olurken?
- +1 yıl
kapasitor gibi depoladon mı :)
+1 yılBen duştan çıkmıştım kirlileri makineye atayım dedin kollum ıslaktı elimi makinenin içine soktum kolumu titretti resmen makine ondan sonra gözüm seyirdi bir hafta falan
14 Yorumla- +1 yıl
oww geçmiş olsun ne düşündün o an?
- +1 yıl
Hiçbir şey titredim sadece
- +1 yıl
bilincin yerindemiydi
- +1 yıl
Yes
+1 yılTam değil ama küçük çarpıntılar oldu. O an anlatılmaz bir tuhaf hissediyor insan dünyadan kopuyor tarifsiz şekilde.💣🌈
13 Yorumla- +1 yıl
evet çok acaip bir şekilde dünyala bağın kopuyor :)
- +1 yıl
Eig için teşekkür ederim 😊🌈
- +1 yıl
rica ederim 🙂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
O an bir karincalanma oldu vucudumda ama dusuk voltajdi bisey olmadi
10 YorumlaÇok çarptı. Çoğunda da çok hoşuma gitti. İlkinde hayretler içerisindeydim vuhuuuuu dedim hatta. Koluma falan baktım. Çok heyecanlıydım , bir adrenalin bir adrenalin... enfes birşeydi. 6-7 yaşlarında kontrol kalemi'ni prize sokmuştum :) Bir güç seni fırlatıyor resmen. En son geçen sene gece eve giderken evin oradkai demirlere dokunurken olmuştu, üst üste bir kaç defa mavi ışıklar çıkmıştı o da gayet hoştu.
10 Yorumlaooooo kaç kere hemde.. Bir kere elektrik ızgarasına maşa ile dokundum kolum havalandı maşa gitti bir yere.. Bir kerede priz değiştirirken çarpıldım Allahtan 220 volt ta akımlarımız fazla çarpmıyor 110 olsa fena olurdu.. Çünkü volt düşünce amper yükseliyor zaten tehlikeli olan da o.
10 Yorumla
+1 yılÇok çarptı, çocukken ilk seferinde meraktan küçük ampülü elektrik kabloları ile prize takmam ile oldu😊, bir başka sefer de (yedek) kapı zilini direk bağladım prize, evde misafirler vardı, zil çaldı ama patladı da aynı zamanda, çocukluk işte 😀..
11 Yorumla- +1 yıl
ahahah :)
Çarptı ama öyle çok etki edecek şekilde değil hafif bir şekilde bir karıncalanma gibi oldu değişik bir histi bilincim falan kapanmadı zaten size geçmiş olsun
12 Yorumla- +1 yıl
sağol sanada geçmiş olsun
Evet, en son telefon şarj olurken, şimşek çaktığında yüksek voltaj gelmişti telefonun arkası zaten metal, telefonu elimden fırlatmıştım elektrik çarpınca
15 Yorumla- +1 yıl
wow kapı pencere açıkmıydı
- +1 yıl
sigara falan içiliyordur olur yani.
- +1 yıl
genel dedim zaten çevrende kimse içmiyor mu
+1 yılGeçmiş olsun.
10 yıl kadar önce ışık kablosunun ucuna dokunmuştum. Yanma ve karıncalanma olmuştu.
Kablodan acayip elektrik aldım. :D
Kabloyla kısa süreli aşk yaşamıştım. :D14 Yorumla- +1 yıl
sağol ahaha öyle aşk olmaz olsun :)
- +1 yıl
Bilincini etkilediğini düşünüyorsan en yakın acile git istersen.
Tekrar geçmiş olsun. - +1 yıl
şükür şu an bir değişkenlik yok ama çarpma anında bilincim uçtu öldüm dirildim sanki tekrar
- +1 yıl
Geçmiş olsun. :)
+1 yılBirkaç hafta önce çarptı, o anı hatırlamak bile istemiyorum. Bir de aynı anda birkaçımızı çarpınca kaos oldu.
11 Yorumla- +1 yıl
oo geçmiş olsun
+1 yılçarpılmaz mi hemde bu direklerde bulunan yüksek akımda çarpıldim. . geberiyorum sandım. .. sanada geçmiş olsun
12 Yorumla- +1 yıl
oww geçmiş olsun. bilincin ne alemdeydi o anda?
- +1 yıl
valla yerimdeydi ☺ iyiyydim teşekkür ederim
Düşük ölçekte iyi bitşey, zevk bile vetiyor ama 4 parmağımı siyahlatan bir çarpma çok kötüydü daha küçücük tüm hemde
14 Yorumla- +1 yıl
oha yaktı mı 😯 düşüncelerin bilincin nasıldı çarpma anında
- +1 yıl
of geçmiş olsun :)
Sanirim carpmisti😂 3lu prizden bir gidiklanma tarzi bir sey hissetmistim😂guzeldi bence yaa
12 Yorumla- +1 yıl
gıdıklanma mı o nasıl elektrik :D
+1 yılKüçüktüm annem halıyı süpürüyordu fişi çektim taktım çektim taktım sonra elime bişi çarptı orayı terk etmiştim o gün bugündür elektrikle oynamıyorum iyi ders oldu :)
10 Yorumla
+1 yılGörselle uzaktan yakından alakası yok. Sağ elimde bomba patlamış gibi hissetmiştim. Sonra da uyuşmuştu dirseğime kadar. Bütün bunlar olurken bilincim gayet yerindeydi.
10 YorumlaBeni de çarptı bir kere ama çok kısaydı. Elimi dokunmamla parmaklarımda bir uyuşukluk hissettim ve başım döner gibi oldu. Sonradan kendime zor geldim.
10 Yorumlaçarptı çok iğrenç bir duygu bir saniye çarptı heen elimi geri çektim sinir bozukluğundan gülmeye başladım
10 Yorumla
+1 yılCoook en son 2 saniyelik 410 volt yedim o 2 saniye tüm hayatını gözünün önünden geçirmene yetiyo 😅
18 Yorumla- +1 yıl
abi nasıl birşey o öyle ya? bilincim uçtu gitti bir huzur geldi sonra hoop dünyaya geldim tekrar :)
- +1 yıl
Abi resmen yaşadığını hissettiriyo bir keresinde dilimden tutmuştu o biraz uzun sürmüştü cenazemi bile düşündüm 😅 isten dolayı çok oluyo bende aklında bulunsun abi hep sinirlerin kapanmamasına dikkat et sinirler kapanırsa sıkıntı 10 saniye sonra cok gec olur
- +1 yıl
euvallah :) sen çarpma anında düşünebiliyormuydun? benim resmen bilincim uçtu gitti derin uyku gibi :)
- +1 yıl
Abi hayatın gözünün önünden geçiyo 😅😅
- +1 yıl
haha demek sende öyle oluyor
- +1 yıl
Valla öyle abi umarım bir daha çarpılmazsın
- +1 yıl
umarım sende çarpılmazsın. çakmak çarpması yeter bize :D
- +1 yıl
Ahahaha aynen abi 😅
Geçmiş olsun hafif basit şeyler yaşadım bu konuda yasamamis sayılarım.
10 Yorumla
+1 yılÇarpıyor bazen de bilincimi kaybedecek kadar degil :)
10 Yorumla
+1 yılYaklaşık bir ay oldu sanırım.
Omzuma kadar elimdeki karıncalanma geçmedi 10 günü geçkin bir zaman.20 Yorumla
+1 yılElektrikle fazla haşır neşirim ama çok şükür hiç akıma kapılmadım. 😂 😂 😂
10 Yorumla
+1 yılÇarptı sanki elim yapışmış gibi oldu direk elimi çektim elektriği hissettim tamda okadar yani
10 YorumlaBilgisayar kasasındaki kaçakğa istemeyerek dokundum bir titredim.
10 Yorumla
+1 yılÇarptı ama küçük voltaj
Karıncalanma hissttim
#BirKezbanınSeyirDefteri10 Yorumlaİyidir iyi damarlar açılır 😊😊
Ben çok çarpılıyorum10 Yorumla
+1 yılMaalesef çarptı, unutamadığım andır, korku heyecan düşmenin verdiği acı.
10 YorumlaCarptida bilinc gidecek kadar degil dikkat et 😊
11 Yorumla- +1 yıl
nevrim döndü :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaya kuvvetliymiş demekki voltajı yüksek çarpmış seni.
03 Yorumla- +1 yıl
evet 240v galba türk kahve makinasından
Cevap sahibi+1 yılGeçmiş olsun.
- +1 yıl
sağolasın 🙂
+1 yılApartman elektrigi uzerimden geçti ölmedim. kanka
11 Yorumla- +1 yıl
vaybe iyi bari
+1 yılÇarptı icim cızladı o an 🙄
20 Yorumla
+1 yılÇarpmadı. Geçmiş olsun.
12 Yorumla- +1 yıl
sağolasın
- +1 yıl
Siteden gitmeye karar verdim. Aslında sessizce gidecektim ama bir ara konuşmuştuk bu durumu (hatırlarsan) o yüzden gitmeden söyleyeyim dedim.
+1 yılEvet çarpıldım çok kötü bir his.
10 YorumlaEvet sadece mide bulantısı oldu.
10 Yorumla
+1 yılÇarpmasaydı iyidi :D :D
10 Yorumla
+1 yılçarptı rezalet bir şeydi
10 YorumlaÇocukken çok fazla çarpılırdım.
10 Yorumla
+1 yılevet parmak ucumu patlatıp çıktı yoksa ölüyodum
10 Yorumla
+1 yılatıyor adamı baya sallıyor
10 Yorumladüzenli olarak senede bir kere çarpar
10 YorumlaBir kac kez carpti ama bilincim etkilenmedi
10 Yorumla
+1 yılBüyük bir çarpma değildi titremiştim biraz
10 Yorumla
+1 yılOlmustu bir defa 😶
10 Yorumla
+1 yılBu ara çarpmasın da