Beyaz eşyaların ömrü ne kadardır, bir beyaz eşyanın ömrü ne kadar olabilir bilen var mı?
18 senelik yadigar bir çamaşır makinemiz vardı, çamaşır makinesi ömrü ne kadardır acaba ya da bir buzdolabının ömrü ne kadardır? Sizin de var mı böyle vefalı, uzun yıllar kullandığınız ev aletleriniz, kaç yıl kullandınız ya da kaç yıldır kullanıyorsunuz?
Selam 💫 Beyaz eşyalar hepimizin oldukça sık kullandığı favori ürünü diyebiliriz bence. Oldukça uzun süre kullandığımız bu ürünler bir anda bozulduğunda adeta hayal kırıklığına uğruyoruz bazen yeni bir beyaz eşya alıyoruz bazen de eski beyaz eşyamızı tamire veriyoruz.
Çamaşır Makinesi Ömrü
Gelelim en önemli konumuza , çamaşır makinelerin ömrü en fazla 8-12 yıl arasında değişkenlik gösteriyor. Çamaşır makinesinin ömrünü uzatmak düzenli bakımını yapmak şart. Biz insanlar bakımımıza nasıl önem veriyorsak aynı şekilde bu hassas eşyalara da önem vermeliyiz.
Çamaşır makinesinin ömrünü uzatmak için düz bir yüzeyde olması , yeteri kadar çamaşır ve deterjan koymak gerekiyor. Önerilenden fazla deterjan ve çamaşır makineyi gün geçtikçe bozabilir. Ayrıca çamaşır yıkarken kıyafetlerin ceplerini mutlaka kontrol etmek gerekiyor. Sivri herhangi bir cisim makinede sızıntılara neden olur.
Çamaşır makinesi
Gelelim en önemli konumuza , çamaşır makinelerinin süper kahramanı temizlik ürünlerine : Rinso Sıvı Deterjan / Toz Deterjan içerisinde bulundurduğu doğal mineraller ile hem çamaşırları hem de makineyi kısa sürede temizler. Uzun ömürlü çamaşır makinesi hayat boyu sizi bekler.<3
Rinso Aloe Vera Sıvı Deterjan
Bitti mi tabi ki de hayır ! Favori ikinci ürün ise MARC çamaşır makinesi temizleyici. Makineyi adeta pırıl pırıl ediyor ve tertemiz yapıyor. Uzun süre boyunca ' çamaşır makinemden vazgeçmem ' diyorsan tavsiye ederim. :)
MARC
Beyaz Eşyaların Ömrü Ne Kadardır?
Çamaşır makinesini zaten biliyorsun peki ya geri kalanları?
Kurutma Makinesinin Ömrü Ne Kadardır?
Kurutma makinesi
Ömrü 10-12 yıl arasında değişkenlik gösterebiliyor. Kurutma makinesinin ömrünü uzatmak için her yıl mutlaka servis çağırmak şart ( temizliği için ). Kurutma makinelerinin iç kısımları mutlaka kontrolden geçmeli.
Bulaşık Makinesi Ömrü Ne Kadardır?
Bulaşık Makinesi
13-15 yıl arasında değişkenlik gösterebiliyor. Oldukça sık kullandığımız beyaz eşyamız uzun bir süre bizimle beraber. Bulaşık makinesinin alt kısmındaki filtreler mutlaka kontrol edilip temizlenmeli. Bu kısım bulaşık makinesinin suyunu tahliye eder , herhangi bir tıkanmada makinede bozulmalar gözlenebilir.
Fırın Ömrü Ne Kadardır?
Fırın
Ömrü 13-16 yıl arasında değişkenlik gösterebiliyor. Fırını günlük hayatta oldukça sık kullanıyoruz. Her yemek piştikten sonra mutlaka iç kısmı temizlenmeli hem hijyen açısından hem de beyaz eşyanın uzun ömürlü olmasını sağlar. Özellikle set üstü fırınlarda biriken kirler gazın akışını engeller bu durum yangına bile neden olabilir.
Bir Buzdolabının Ömrü Ne Kadardır?
Buz dolabı
Gelelim buzdolabına , bizim adeta en yakın arkadaşımız olan buz dolabının ömrü 10-14 yıl arasında değişkenlik gösterebilir. Buzdolabının kompresörünü koruyan ızgaraları (ya arka kısımda yer alıyor ya da alt) yılda en az bir ya da iki kez bir elektrik süpürgesi ile temizlemek lazım. Bu şekilde ömrü daha uzun hale gelir.
Aynı şekilde buzdolabının kapak kısmındaki lastiklerin hava sızdırıp sızdırmadığına dair mutlaka kontroller yapılmalı aksi takdirde oldukça fazla enerji harcayıp buzdolabının ısınmasına neden olabilir .
Arçelik x şube müdürünü tanıyorum. Ürünler ortalama 10 yıl ömürlüdür ve kesinlikle promosyondan ürün almayınız çünkü o ürünlerin ömürleri 5 yılın üzerinde veya ömrü tükeniyordur.
Teyzem 30 yıldır Bosch çamaşır makinesi kullanıyor hala taş gibi sadece biraz titreşim yapıyor amortisörlerden dolayı onların değişmesi gerekiyor 40-50₺ parça en fazla. Onun dışında çok da sesli değil gece çalışsa komşuları rahatsız etmez yani.
ben 1989 dan 2011 e kadar kullandıgımızı hatırlıyorum... çamaşır makinesini 22 sene yapar bazen denk geliyor ucuzundan bir dolap alalım bir kaç sene idare etsin sonra yenisini alırız dedik 10 sene tıkır tıkır kullandık gene bozulmadı ama küçük gelmeye başladı sanki bi 10 sene daha giderdi biraz şans biraz kalite birazda kullanıma bağlı olarak ömrü değişiyor ama şu kesin akım yükselmesi ve düşmesine karşı akım korumalı prizler kullanmak kesinlikle güzel fikir, Ve. eskiden mekanik aksamlar daha ön planda idi şimdi dijital oldu bir çok şey dijital daha cabuk hasar alıyor ömrü daha kısa tamiri masraflı oluyor mekanik daha zor bozuluyordu ve bakımı ucuzdu birde kapital sistem artık ürünlerin çabuk bozulup yeniden satılmasını istiyor ona göre ürün üretiyor
🎈 Elbette ömürleri var. Fakat daha uzun ömürlü olmasını sağlamak bizlerin elinde olan bir şey. Elektronik aletler, makineler ne kadar bakımlı tutarsak, o kadarda ömrünü uzatmış oluruz. Genel olarak beyaz eşyaların ömrü 5-10 yıl arası oluyor. Bu belkide bizim için ideal bir çizgi olabilir. Fakat, bu süreçte bakımını iyi yapmazsak, 5-10 yıl değil 2-3 yıla kullanılmaz bir hale getirebiliriz. Bakım dediğim de, örnek veriyorum çamaşır makinesi filtre temizliği, bulaşık makinesi filtre temizliği veya makine içi bakım deterjanları ile yıkayıp, dezenfekte edebilmek. Veya beyaz eşyaların kullanımı üzerine ve bakımı üzerine talimatlar yazan bölgeye dikkat edebilmek çok önemlidir. Zaten bunlara hepimiz uyarsak, ömrünüde çok rahat uzatmış oluruz..
9 sene oldu tambur ruman bozuldu motoru bozuldu değişti 1500 tl para aldı yine bozuldu tambur rulmanı pilastik kazanlı yapıyor larlar ruman yeri de aşınıyor ne kadar gideceği yılı günü saati var
Fi tarihinde sinbo ani su ısıtıcısı almıştım Migrostan. O an acil lazımdı, idareten almıştım, bozulunca adam gibi termosifon alırım diyerek.10+ yıl kullandım, bozamadım. Yani markaya da bakmıyor, şans bu işler. Şu anda da ucuzmuş diye aldığım Homend blender/mikseri 10+ yıldır kullanıyorum. Bozulursa yine aynı marka alırım.