Cildin çift aşamalı temizliği, cilt bakım rutininde iki farklı temizleme adımının kullanılması anlamına gelir. İlk aşama genellikle yağ bazlı bir temizleyici ile cildin üzerindeki yağ, makyaj ve günlük kirlerin temizlenmesini içerir. İkinci aşama ise su bazlı bir temizleyici ile cildin derinlemesine temizlenmesini ve kalıntılardan arınmasını sağlar. Bu yöntem, cildin hem yüzeysel kirlerden hem de derinlemesine temizlenmesini amaçlayarak daha etkili bir cilt bakımı sağlamaya yardımcı olur.
çapakları serçe parmağı marifeti ile aldıktan sonra avucumun içini su doldurmak sureti ile yüzümle avuç içindeki suyu bütünleştiriyorum bu çift aşamalı bakımımı hergün yapıyorum çok mutluyum
Nadir yaparım. Yag bazlı temizleyici diyorlar da bende makyaj temizleyici micellar suyu kullanıyorum çift aşamalı oluyor aslında. Karma ve aşırı hassas cilt tipim var
Birsey sorucam alakasız ama profilinde gördüm. Poposu yere yakinlardan korkacaksın diye. Ama bence alakası yok kısa boylu olup iyi yürekli insan da vardır dimi
Yağ bazlı temizleyici, genellikle yağ, mineral yağ veya bitkisel yağ içeren bir temizleme ürünüdür. Bu tür temizleyiciler, genellikle makyajı ve kiri etkili bir şekilde çıkarmak için kullanılır. Yağ bazlı temizleyiciler, su ile temas ettiğinde hafifçe emülsifiye olabilir ve cildi temiz, nemli ve genellikle yumuşak bırakabilir. Yağ bazlı temizleyiciler, özellikle kuru cilt tipleri için uygundur.
Su bazlı temizleyici, temel olarak su içeren bir formülasyona sahip temizleme ürünüdür. Genellikle hafif ve nazik bir temizleme sağlar. Su bazlı temizleyiciler, su ile temas ettiğinde kolayca durulanabilir ve cildi temizlerken aynı zamanda ferahlatıcı bir his bırakabilir. Bu tür temizleyiciler, genellikle günlük kullanım için uygundur ve çeşitli cilt tipleri için önerilebilir.
Kuzum dün yanlış yazmışım ya şimdi yorumuma baktım da😅 Cildin yağlıysa yağ bazlı çok önerilmiyor ama kullanmak istersen kullanabilirsin cildin kuru ve karmaysa yağ bazlı mutlaka kullan