O kadar kötü ki atlatmak için ağzımda mantar bir tıpayla, tarayıcımdan vpn'i açıp, girişinde yetişkinler için yazan sitelerde bütün bir günümü geçirdim. Pardon hala geçiriyorum ama sıkıcı artık.
@betamila Evet aslında sonu. Benden büyük olduğun için kolayca anlayabilirsin. Bazı insanlar için hayat çok sıkıcı. Ya dünya bana göre değil ya da ben dünyaya göre değilim. Neyse güzel teselli için minnetlerimi sunuyorum.
Okul puanım eklenmeden e. a 110 bindeyim puan eklenince 140 bindeyim bir insanı okul puanı bu kadar geriye atmamalı :( çok mu kötü ya hangi bölümleri yazabilirim hiçbir bilgim yok
Ben sınava öylesine girmiştim. Zaten üniversite de okuyorum. Ama durum içler acısı. İnsanların hayatıyla bu kadar oynamamalılar bence. Yeni sistem getirdiler sınavı katlettiler. Bu sene bir yere yerleşen çok az olacak ondan eminim.
Sınav sistemi ne kadar değişse de ne kadar zor olsa da sıralama 1 den başlar. Ayrıca yapanlar da aynı eğitimi alıyor. Ki kimse yapamıyorsa da yine ona göre sıralama oluyor.
@hayalllllllet Benim zamanımda da LGS OKS olmuştu, ÖSS ise YGS ve LYS olmuştu. Sırf sitem değişti diye sıralamalar ya da yüzdelik dilimler değişmiyor, puanlar değişir ancak.
6 sene olmuş mezun olalı liseden. Hali hazırda 3 yıldırda çalışıyorum devlette. Öylesine girdim sayısalda 25 bindeyim. Matematik mühendisliği okuyordum üniversitede.
barajı geçemeyen ben içler acısı durumum :D sadece gülüyorum yani halime pes ettim ama bacım girmeyecem bir daha bu ne ya git gide zorlaşıyor düşünen yok ne kadar zor sorarsak o kadar iyi
@saturnx bende anlam veremedim açıkçası. Meslek liselilerin seçebileceği mtok bölümleri var. ayrı kontenjan açılıyor sadece onlar için. benim puanımda meslek liselilerine göre fazla yüksek olduğu için :) Geçen senelerde Selçuk teknoloji fak. pc mühendisliği 150-200 k ile almış son 5 sene için durum bu civarlarda
Bu sene normalden fazla adam girdi onunda etkisi var. mezunlardan ozellikle. Gelecek sene daha fazla kişi girecek kotu geçtiği icin. nerden baksan yarısı baraj altı kaldı çünkü. isiniz zor zaten girecekseniz.
@Rayan2 Her şey para değildir. Çalışma şartları ağır oluyor. 6-8 ay kara yüzü görmüyorlar. 3-5 yıl para biriktireyiöim bırakayım mesleği de olmuyor. Benim tanıdığım da öyle diye girmişti şu anda 40 yaşını geçmiş durumda ama bırakmayı düşünmüyor. 6-8 ay kara yüzü görmeyeyim, sefere çıkmadığım zamanlarda krallar gibi yaşarım diyorsa kişi evet güzel bir seçenek. Ama dediğim gibi özellikle kadınlar için evlilik, aile kurma konusunda sıkıntılı bir meslek.
@Tembelşahıs Vallahi karar sizin. Ben yurt dışından 15 gün önce gelseydim o zamanki adı Yüksek Denizcilik Okuluna girecektim. Kısmet olmadı. Oğlum kazandı.1 sene okudu. Ben bu mesleği yapmayacağım dedi. Bıraktı okulu. Artıları da var eksileride var.
@cikilet Sıralamalarını sen daha iyi bilirsin ama gelme ihtimali biraz dahi varsa yaz. Eczacılık getirilen düzenlemeden sonra eskisi kadar iyi olmasa da bir eczane açabilirsen gerek çalışma şartları gerekse kazancı bakımından çok iyi. Bence biraz da mezun olduktan sonraki çalışma şartları ve kazançlarına bak. Şimdiki aklım olsaydı ben eczacılık okurdum. Umarım gönlüne göre bir yer gelir. :)
Sen bu boş beleş insanları dinleme kardeşim. İstediğin sevdiğin ve çalışma şartları iyi olan mesleğe yönel. Kadınlar için çalışma şartları açısından elektrik mühendisliğini tavsiye ederim. Ben de Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Elektrik Mühendisliği okuyorum İstanbul'da. İstanbul şehrinde mühendislik okumak bir ayrıcalıktır, elektrik mühendisliğinin çalışma şartları makine mühendisine göre çok daha kolay. Kadınlar için gerçekten çok harika bir meslek. Maaşı da 2-3 sene içerisinde çok rahatlıkla 7-8 bin TL oluyor, %100 iş garantisi olan tek mühendislik bölümü. Eğer düşünürsen bu konuda yardımcı olabilirim.
@Articuno Boş beleş insanlar derken? Sizi saygılı olmaya davet ediyorum. Ayrıca sizin söylediğiniz benim söylediğimden farklı değil. Ben de çalışma koşulları ve kazançlarına bakmasını söyledim. Benim yakın arkadaşımın ablası ve annesi eczacı bu yüzden çalışma koşullarını ve kazançlarını biliyorum yine bir tanıdığım kaptan o konuda da bildiğim kısmı paylaştım. Tıp ve diş hekimliği de aynı şekide. Yani herkes kendi bildiği durumu örnek olsun diye aktarıyor. Siz de mühendislik okuyan biri olarak artılarından bahsetmişsiniz. Yardımcı olmak güzeldir ama insalara hakaret eder bunu yapmayın. Bir gün bu konuda başınız yanarsa ne demek istediğimi istediğimi anlarsınız. İyi günler dilerim.
Benim kastettiğim kişi sen değilsin. Israrla çalışma şartları zor olmasına rağmen kaptanlık diye mee'leyen abi. Ben senin görüşünde bir yanlış görmedim
Eczacılık okuyunca dusunuyor musun iyi kazanacağını? Benim pek bir bilgim yok onlar hakkında ama sadece eczacılık yapabiliyorlarsa rakipleri çok olduğu kesin ben senin yerinde olsam hemşirelik okurdum herhalde ama işte o da bunaltıcı dedi bir arkadaş ama ben okurdum yani
Dogrudur haklarında pek bir bilgim yok Bu arada tercih yapan için söylüyorum okuyacagin bölümün dersleri neler nerede çalışma alanı nasıl diye araştırma yapsa iyi olur
En İyi Cevaplar