Şöyle diyelim, öncelikle teorik sınavını kazandınız. Teorik sınavından sonra direksiyon sınavı için 3 ay zamanınız oluyor. Bu süreçte kursun size eğitim vererek sınava girmeniz gerekiyor. Direksiyon sınavında 4 kere kalma hakkınız bulunuyor. Bir sınavdan kaldınız diyelim, diğer sınav için belli bir ücret ödüyorsunuz ve tekrar o sınava giriyorsunuz. Direksiyon sınavında 4 defa başarısız olursanız dosyanın yanmaması için kursa, direksiyon eğitim ücretini ödeyerek ve zorunlu direksiyon eğitim saatinizi doldurarak 4 defa daha sınava girme hakkı kazanırsınız. Peki şimdi sorunun cevabına gelelim.
Manuelden otomatiğe geçiş mümkün mü?
Kursa manuel ehliyet için yazıldıktan sonra bunu otomatik ehliyete çeviremezsiniz ama yukarıda bahsettiğim 4 defa direksiyon sınavından kaldığınızı varsaydığımız zaman diğer 4 sınava girme hakkınız için otomatiğe çevirebilirsiniz. Kısacası ilk yazıldığınız zaman değil de, tüm direksiyon sınavlarından kaldığınız zaman dosyanın yanmaması adına 4 defa sınav hakkı kazandığınız zaman çevirebiliyorsunuz. Bunun için kursunuz ile görüşmeniz gerekiyor. Burada manuel/otomatik seçiminizi diğer sınavlarınız için değiştirmek istediğinizi söylemeli ve ona göre de dosyanızın değiştirilmesini istemelisiniz. Ayrıca diğer 4 sınav hakkınız için alacağınız dersleri de değiştirdiğiniz ehliyet tipine göre alacağınızı unutmayın. Aynı şey otomatik ehliyetine başvurup daha sonra manuel ehliyete dönmek isteyenler için de geçerlidir.
Manuel ehliyeti olan otomatik kullanabilir mi?
- Maneul vites ehliyeti"alırsanız, ister manuel vitesli araç, ister otomatik vitesli araç kullanabilirsiniz. Manuel vites ehliyeti ikisini de kapsayarak kullanma fırsatı tanır.
- Otomatik vites ehliyeti alırsanız da manuel vitesli araç kullanamazsınız. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilirsiniz.
Manuel ehliyet almak zor mu?
Manuel ehliyet almanın bir zorluğu bence yok, ayrıca manuel ehliyet sahibi olmak daha faydalıdır çünkü manuel ehliyet alan hem manuel, hem de otomatik araba kullanabilir. Ehliyet almak zor değil, burada sizin kendinize güvenmeniz önemli. Ehliyet sınavında zaten gideceğiniz yol, kullanacağınız araba gibi her türlü etken bellidir. Belli bir rota üzerinde ilerliyorsunuz. Ben daha önce hiç araç kullanmama rağmen ilk sınavlarımda başarılı olarak ehliyetimi almıştım. Kursun direksiyon sınavı öncesi vereceği tüm dersleri dikkatle dinlemeli ve uygulamalısınız. Bazı kurs hocaları ders aralarında çay veya sigara molası için durdurmak istiyor, siz onları dinlemeyin. Derse devam etmek istediğinizi iletin. Ne kadar fazla uygulama yaparsanız sizin için o kadar faydalıdır. Depriyajı iyice kavramaya çalışın, bol bol araç kaldırma ve vites değiştirme denemeleri yapın. Direksiyon sınavları için zaten 4 hakkınız var, istediğiniz ve çabaladığınız taktirde elbet geçersiniz.
Ayrıca ailenizde ya da arkadaşlarınızda araç varsa bol bol dışarıda sürüş yapmaya da çalışın, emin olun çok faydalı olacaktır.83 Yorumla- 1 yıl
@Gamzeolat taşıyamazsınız diye biliyorum ama emin değilim. en güzeli farklı kurslardan bilgi almak. kendi kursunuz dosyanızı taşımayın diye doğruyu söylemeyebilir.
- 1 ay
eğer ki teorik dersleri hala alıyorsa teorik sınava girmediyse otomatiğe geçebilir mi
En İyi Cevaplar
- s+1 yıl
Otomatik seçersen karşına ilerde gireceğin şirketlerde manuel araba çıkar da al bunu kullan derlerse kullanamazsın, ancak manuel için ehliyet almış olursan ikisini birden kullanma hakkın olur , sorun yaşamazsın.
Otomatik malum aşırı basit, biraz sık dişini.36 Yorumla- +1 yıl
Normal olarak en az 12 saat direksiyon eğitimi alıyor olmalısın. Kendini otomatiğe alıştırırsan manuel zor gelebilir. Ama aslında aralarında prensip farkı yok. Sen buna değil de dubalar arasına geri geri park yapmaya daha çok önem ver , zira çoğu aday duba ezmekten ya da kaldırıma 1 santim ya da 50 santim mesafede parkedince kaybediyor. O uzaklık 10 cm yani bir su kanalında ani yağışta suyun akışına engel olmayacak şekilde kalmalı o tekerlek.
- +1 yıl
Diğer önemli hata da yan aynaları kullanarak geri geri park yapmaya çalışmak. Bunun sadece ağır vasıtalara ait bir olanaksızlık özelliği olduğunu düşün ve sağ kolunu diğer koltuğun arkasına koyarak geriye dön ve böyle park yapmaya alış.
Sonra sınav heyeti kamyon mu parkediyorsun demesin , derlerse de şaşırma :) - +1 yıl
Önemli değil :)
Manuel vitesli arabayı kullanan bütün arabaları kullanabilir. Debriyaj ve gaz ayarını dengede tutarsan manuel daha iyidir. . Benim için manuel daha sağlam daha iyidir.
42 Yorumla
Olmuyor sanırım kayıttan sonra, ama sen yine de bir sor.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
- +1 yıl
Eğer manuel ehliyet için kaydolduysanız otomatiğe geçemezsiniz. Ayrıca manuel ehliyet almanı tavsiye ederim. İleri de zorunlu bir durumda manuel kullanmak gerektiğinde zorlanırsın ve ehliyetin olmadığı için sıkıntı yaşarsın. Manuel öğrenmek her zaman avantajdır. Manuel ehliyeti olan hem manuel hem otomatik kullanabilir.
10 Yorumla Çabala yaparsın sadece pratik yapacaksın. Hissetmeyi öğreneceksin dinlemeyi öğreneceksin
22 YorumlaManuel’de kal çünkü Manuel’i kullanırsan otomatik vitesi hayli hayli kullanırsın
12 YorumlaHayır ya devam et otomatik engelli ehliyeti gibi bişey yaparsın biraz çabala
14 Yorumla- +1 yıl
Manuel devam oto bir halta yaramıyor, biraz daha fazla yakıt tüketimide cabası.
20 Yorumla Galiba manuel süren otomatik sürebiliyor ama otomatik süren manuel süremiyor burada birisi demişti
10 Yorumla- +1 yıl
Bilmem sıkınti cikartmazlar herhalde manuele alismadan otomatige gecmen daha iyi yoksa bocalarsin
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Öyle bir hata yapma bence
Manuel ehliyet alırsan, hem manuel hem otomatik kullanabilirsin
Ama otomatik ehliyet alırsan, sadece otomatik kullanman gerekir
Manuel kullanman yasaktır ve ceza yersin10 Yorumla - +1 yıl
Manuelin tadı ayrı sakin geçme alışmaya çalış
21 Yorumla - 6 ay
Selam alabildin mi ve nasıl, kaçıncı denemende aldın çok merak ediyorumm
00 Yorumla Arabalar konusunda 869 cevap paylaştı. otomatik ehliyeti de mi çıktı şimdi :S
01 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar