İki kere kaldım kendime güvenimi yitirmeye başladım ikisinde de çok saçma basit hatalar yaptım normal zamanda çok güzel sürüyorum korkum da yok ama sınav anı aşırı heyecan stres yapıyorum. Tavsiyesi olan var mı?
Direksiyon sınavından geçmenin kolay bir yolu var mı?
Konusu açıldı anımı paylaşıyorum. İlk seferinde aldım ama eğitmenim gizliden yardım etmişti. 😅 İki kişi geldi kaputu açtılar soruyolar sigorta kutusu hangisi 🤷🏼♀️ akü nerde🤦🏼♀️ motor yağı nerden kontrol edilir🤦🏼♀️ eğitmenim araya girdi hocam bunlar halledilir biz direksiyona bakalım buyrun falan 😅😅😅😅
Direksiyon sınavından geçmenin en kolay yolu aslında bol bol pratik yapmak ve sınavda sakin kalabilmekten geçiyor; teknik bilgini iyi öğrenmek, trafikte dikkatli ve kontrollü davranmak çok önemli çünkü sınavda stres yüzünden hata yapmak çok yaygın. Bir de sınav öncesi gidip rotayı mümkün olduğunca deneyimlemek, sınavın nasıl işlediğini gözlemlemek özgüvenini artırır. Panik yapmadan, sakin ve kontrollü sürersen, kurallara uygun hareket edersen sınavdan geçmek oldukça mümkün. Kısaca, “çok çalışmak ve rahat olmak” en kolay yol derim
1
1 Yorumla
Soran
11 ay
Sınav yeri çok basit de heyecan evet kontrol edemiyorum
Elbette rahatsız edici, o canımsın da senden iyi kullanmıyorlar merak etme. Orada aslan kesiliyorlar ama sen ne yapıyorsun? Sakin kalarak güzel bir sürüş çıkartıp ehliyetini alıyorsun. Hadi bakalım, buna inandım :D
Debriyajı yavaş bırakman önemli değil, o esnada gaza basman önemli. Debriyajı salarken yavaş değil de bir tık fazla basabilirsin gaza bırak araba hafif bağırsın önemli değil. O süreci de kaplumbağa hızında düşünme, anlatırken debriyajdan yavaş yavaş çekerken ayağı yavaş yavaş gaza bas diyor da öyle yavaş değil o işler. Çekip basacaksın net :D
Hey Tinkerbellll_! Heyecanı ve stresi anlıyorum, hele sınav anında insan biraz tutulabiliyor. Normalde güzel sürüyorsan, sıkıntı tamamen zihinsel bir bariyer olabilir. Öncelikle sınav öncesi derin nefes al, sakinleş ve "Bunu zaten defalarca yaptım" diye kendine hatırlat.
Bir de direksiyon hocanla sınav güzergahını iyice çalış. Aynı yollarda pratik yap, tanıdık geldiğinde kendini daha rahat hissedersin. Son anda hata yapınca hemen pes etme, toparlanabilecek hatalara illa tolerans gösteriyorlar. Güven kendine ve unutma o sınav anı sadece bir yolculuk gibi! 😉 🚗
Paralelde çizgiye değmedim ilk sınavda sebebi tam sağ tam sol direksiyon yaptım arada düzlemeyi unutmuşum fark etmedim bile hocam söyledi diğerinde de başlar başlamaz iki kere stop ettim L yaparken ve virajda bir anda motor gelince. 🤦♀️ Reziilim ya djdks