Fişleme nasıl olur? Sizce fişlenmiş olabilir miyim? Bilgisi olan cevaplayabilir mi?

Merhaba arkadaşlar. Size bir sorum olacak biraz garip gelebilir ama. Ben bir kaç gün önce akşam saatlerinde Yolda yürürken polis durdurdu, kimlik sordu bakkala gittiğim için almamıştım. Sonra güvenlik için yaptığını söyledi ve kimlik no mu sordu, ben de söyledim elindeki telefonla program gibi bir şeye numaramı girdi ekranda benim resmim ve okuyamadığım bir kaç yazı yazdı. Sonra bana sen hukukçusun madem neden hakim olmuyorsun dediler , ben de ben kimseye boyun eğmem , o yüzden de devletin işine gelmem falan dedim. Polis de bu kadar dik başlı olma falan dedi. Sonra babamın işi, sevgilimin olup olmadığı, kaç kardeş olduğumuz, ailemin Zengin olup olmadığı, nereli olduğum, mezun olduğum okul, çalışıp çalışmadığım hakkında sorular sordular yüksek lisans yaptığımı daha çalışma hayatını bilmediğimi filan söyledim. Senin mezun olduğun okul yüzünden işe almazlar akademisyen olarak boşuna uğraşma falan dediler. Yani kısacası böyle muhabbet ettik. Şimdi bunlar beni fişlemiş mi oluyor? Ne alaka falan derseniz, hem T. C. kimlik nomu sormaları ve hem de hayatım hakkında bu kadar detaylı sormaları tuhafıma gitti Sonra aklıma bu geldi olabilir mi acaba diye. Bu konuda gerçekten bilgisi olan yazabilir mi? Fişlenince sadece devlette mi çalışamayız yoksa devlet özel her kurumda mı?
Fişleme nasıl olur? Sizce fişlenmiş olabilir miyim? Bilgisi olan cevaplayabilir mi?