arkadaşlar ders çalışırkan biyandan okuduklarını kağıda geçirmek yani not almak vakit kaybımı sizce
siz ne şekilde başarılı oluyosunuz ?
siz ne şekilde başarılı oluyosunuz ?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kitabı olduğu gibi yazıyorsan tabiki vakit kaybıdır daha kompleks ve önemli olan yerleri not almak diğer şeyleri akılda tutmak önemli ola.Benim bir arkadaşım var yazmadan çalışınca kendini eksik hissediyor çalışmamış sayıyor ve konuları yetiştiremiyor :Not almak iyidir ama bazı önemli kısımları
kaynak kitap olduğu için nerdeyse önemsiz olan hiçbişey yok o yüzden bazen bir bakmışım hepsini birden yazmışım
bende yazmadan anlamıyorm ki
Hayır tabii ki not çıkartmak neden vakit kaybı olsun.. Ha anlamadıgın yerı 10 kez okuyosun ha not cıkartıyosun. Okuyosun , aklında kalanı bir de kağıda yazıyorsun bu okudugunu daha iyi anlamada ve hafızanda tutmana yardımcı oluyor...
Özellikte açıköğretimde okuyorsan bunu yapmalısın.
Yazarak çalışmak her zaman işe yarar..Sözel ya da sayısal ders fark etmez..Sayısalsa formülleri yazarsın kagıda daha kolay ezberlersin aklında kalır...Sözelse okudugun metinleri kısaltarak özetini,önemli noktalarını yazarsın aklında kalır unutmazsın..zaman kaybı olarak düşünme bence
Vakit kaybıdır , fantezidir. Soru yazmak daha mantıklı cevaplama gereği duyman öğrenmeni kolaylaştırıyor , he birde zorunluluk ve iyi alamayacağın taktirde kendini kötü hissetmende gerekiyor , bunları önceden düşünmen tabi. Bu sekilde bir sistemim var
Cevap
34Cevap
ders calişirken bence not cikarma sadece kopya hazirlamaya odaklan... :D ve göreceksin o kücücük kagitlara kopya yazarken neler ögrendiğinin farkina bile varmayacaksin... :D
öss sınavı bu ama :-)
çok zaman alıyo ama vakit kaybı değil helede her sabah kalktıgın gibi o notları tekrar edersen çok işe yarıyor. bende ygs ye hazırlanıyorum tabi daha yani başladım çalışmaya aklın yeni başıma geldi ve umutluyum. hangi alandasın sen hedefin ne kaç net yapabilirim diye düşünüyosun
kesinlikle değil hatta benim en etkin çalışma yöntemim hem okuyorsun hem yazıyorsun 2 kere tekrarlayıp daha iyi pekiştiriyorsun ha ben tek okuyuşta zaten herşeyi anlıyorum dersen zaman kaybı açıkca
şimdi bişey diycem ama ayıplama beni ygs ye az kaldı ve benimde hemen hemen 2 buçuk ayım var ve bunları yetiştirmem lazım sence 2.5 ay kısa bir süremi bunun için o yüzden sordum :)
evet ama sence geç mi ne kadar geç yada
hayııııııııır.
vakıt kaybı değildir.
kafana daha iyi girer emin ol. birde ben fosforlu kalemle onmelı yerlerı derslerde falan cızerdım. hocanın her dediğini kitaptan bulur belirtir not cıkarırdım ve hep basarılı olurdum.
aklından bulunsun derim.
en fazla ders çalışılan bölümde okumuş tecrübe etmiş biri olarak not çıkarmak insanı bezdirir . Zaman kaybıdir. Tabi can sıkılınca demek lazım Ayrıca nottan tekrar iyi olur Ama yine de not çıkarmak hamallıktir.
son güne bırakırsan vakit kaybıdır ama daha önceden notlarını çıkartıp sınav gunu geldiğinde çalışırsan bayagı iyi oluyor.. not çıkarmak ii bişey bence daha etkili gereksiz bilgilerden kurtarıosn tam çalışcak kagıtlar oluor önünde :)
Eğer sınavdan önceki gece çıkarırsan işin bittiğinde artık yatayım deyip hiç çalışmamış oluyorsun böyle vakit kaybı ama eğer bir kaç gün önce çıkarıp son günde onlara çalışırsın en etkili yöntem bence.
en iyi yol çalıştığın dersi anladığın yoldur,kimisi not alır,kimisi okuduklarının altını çizer,kimisi sadece okur, ya da dinler,sen hangisinde daha iyi anlıyorsan öyle yap,herkesin anlama şekli farklı olabiliyor.
Not çıkarmadan anlaşılmaz ki konu ha tabi 1 okuyuşta konuyu yutanlar var bende onlardanım sanırım yani 1 değil ama 2-3 okumada herşeyi ezberliyorum ama zorlanırsam 2 kere yazıyorum ve herşey aklıma yerleşiyor
zamanlama önemli. hani bu dediğini sınavdan2,3 hafta önce yapıyosan senden alası yok ama son gece yapıyosan tamamen bir vakit kaybı. kalırsın odersten söyleyim. tecrübeyle sabit :S
Tüm sinavlarima kopya hazirlayarak calisirdim. Ama hic birini kullanmak nasip olmadi, o kadar kucuk yazardim ki hepsini ezberlerdim. Aliskanlik iste..
Alakası yok bence.. Ben okuduklarımın özetini çıkarır öyle çalışırdım.. Bu yöntemim hep başarılı oldu :)
not çıkararak çalışmak daha etkili bence nerdeyse tüm dersler için. yazarken kalıcı oluyor birde kendi anlayacağın özeti okuduğun için daha etkili benjee :)
günübirlik çalışarak kendi yorumunla çkardığın not dünyanın en kral notudur canım :)) bende kendi notumu alırdım o nottan çalışırken bile bazı şeyleri ezberlemek için başka kağıtlara yazardım ufak ufak
En güzel ders çalışma şekli not çıkararak çalışma şeklidir aslında, daha kalıcı olur, ama dar zamanda bunu yapmak doğru değil tabiki zaman kaybı.
Kişiden kişiye değişiyor.Arkadaşlarım not çıkarmadan hayatta anlamaz.Ben ise not çıkardığımda anlamam.Oturur okurum defalarca.
ben not alarak çalışıyorum ve bölüm birincisiyim :) her şeyimi not alamaya bağlarım ..
evet ygs ye 2.5 ay kaldı sence not çıkarmak için geçmi kaldım ?
Zaman daha çabuk geçiyor ama en azından daha az sıkılıyorsun. Ben ilk okuduğumda değil ikinci okuduğumda not çıkarırım gereksiz şeyler eklememek için.
Valla eğer benim gibi yapıyorsanız vakit kaybı :/ ben neredeyse butun kıtabı yazıyorum ve ınan hiç hoş olmuyor
Eğer notları günü gününe çıkarırsan vakit kaybı olmaz, çok faydalı olur. Ama sınava bir gün kala not çıkarırsan yetişmez ve vakit kaybı olur.
:)
once okurum altını cizerim sonra altını cizdiklerim büyür de büyür mecbur yazmak zorunda kalırım :D onemli yerlelere boyle calısır gecerim
ben not çıkarmadan çalışamıyorum. anlamıyorum daha doğrusu. onemli yerleri yazıyorum ki aklımda kalsın
Not çıkarırken anlıyorsan süper bişey bence ama eğer anlamadan sadece yazıyorsan(benim gibi) kötü birşey vakit kaybı
başarılı ama zamandan çok götürüyor çıktı al daha iyi
Her zaman yazarak çalışırım.Başka türlü çalışınca olmuyor asıl o zaman zaman kaybediyorum.
Benim için vakit kaybının dibi.. derste yazdığım notlar yeter
kopya kağıdıdır işine yaramassa bile çekebilcek bir garibana verirsin sevap kazanırsın :)) devam et :)
ben her daim yazarak çalışıyorum çok iyi anlıyorum bu şekilde.
Vakit kaybı tabi ki, özetleyerek kısaltmalar kullanarak ya da kodlarla calisabilirsin.
Önce önemli yerlerin hepsini kodla kodla hepsini kodla ve bir sürü kod olacaktır. Daha sonra bu kodları da kodla. Kodladığın kodları da kodla. En son tek bir kod kalacak elinde o kodla sınava gir ve sınavda o kodu sırasıyla aç aç aç aynı sıkıştırırmış dosya gibi biraz kafanızı çalıştırın yaw :D
bence aksine daha cok yararı var çünkü not cıkartırken aslında ezberde yapıyorsun ve cıkarttığın notlar aklına giriyor tavsiye ettiğim çalışma yöntemidir.
ders çalışmak başlı başına vakit kaybı yaaaa :))) şakaydı tabiki
değildir.
sabah kısa bir tekrarla iyi puan aldırır..
En iyisini yapiyosun konuyu pekiştirmiş oluyorsun ayrıca vakit kaybı filanda değil
Not alarak çalısırdım hep aklımda daha iyi kalıyordu vakit kaybı değildir eğer faydasını görüyorsan -.-
Bence zaman kaybı 2-3 kere oku ezberle cebede :D Hatırlatıcı not koy iş bitsin :D
çok yararlıdır .son 2 yıldır not alırım son 2 yıldırda hiç zayıf getirmedim belge aldığım bile oldu
Ben notları foto çekiyorum genelde.. daha iyi oluyor. Fakat fizikte yazarak çalışıyorum.
Notlar sınav zamanı yaklaşmadan, boş zamanlarda çıkarılmalıdır ki sonradan rahat edebilesin.
yapılması gereken birşey zaten not cıkarmak, zaman kaybı falan degil
kitaptakinin aynısını yazmıosan not alma şeklindeyse yararlı olur .. ben de o şekilde çalışıorum
Kişiden kişiye değişir. Mesela ben okuyarak anlamam yazmam şart. Bazılarıda yazarak anlamaz. Yani zaman kaybıyla ilgili değil.
ders çalışmada en etkili yöntem kopya hazırlmaktır benden demesi
o zamanda yanında not almak yerine o dersi bir daha oku ya da başka bişey çalış vakit nakittir...
not çıkarmak önemli not çıkarmayp da son güne bırakıp not çıkarmaya çalışmak vakit kaybıdır
not çıkarmayı sevmiyorum okurum defalarca sadece sayısal işlerde notla ilgilenirim oda mecbur problem filan çözüyosun .d
vakit kaybı olsada, yararlıdır, aklında tutamadığın, unuttuğun önemli kısımları not etmek iyidir
Bence değil, iyi bir alışkanlık .
O şekilde verim alıyorsan hatır tabiki de
zekaya bağlı olarak evet
Not çıkarmak önemlidir.
dersine göre hangi derse çalışcaksın
kesinlikle vakit kaybı
Ders çalışmak vakit kaybıdır
hayır iyi kopya olur onlardan :)
son gün yapıyosan vakit kaybıdır tabi :999
tam aksine tekrardır :)
kısa notlar çok iyi pratik ezber yapıyorsun...
Kopya en etkilisi gerisi etkisiz eleman (:
bilgilerin taze olmasını sağlar çok işe yarar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar