Merhaba, ben dilciyim ve mütercim tercümanlık istiyorum. Fakat sınav hiç de istediğim gibi geçmedi. TYT 40 net YDT 55 net.(OBP 81,59) Mezuna kalmak gibi bir düşüncem hiç olmadı ve hala yok. Ve aklıma şöyle bir plan geldi; bu sene Ankara Üniversitesi’nde dilbilim bölümüne yerleşip hazırlık okuyacağım, bu sayede yine İngilizce sınavına tekrar hazırlanmış olacağım. Seneye tekrar girip İzmir’de mütercim tercümanlık bölümüne yerleşmeye çalışacağım. Fikir benim aklıma yattı ama OBP puanının gitmesi gibi bir durum var. (Tamamı mı gidiyor yoksa yarısı mı gidiyor belirtir misiniz?) Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Tavsiyelerinize ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler.
Cevabın nedir?
Bende sanırım öyle yapacağım hazırlık okurken tekrar sınava girmeyi düşünüyorum. Yarıya iniyor obp ama gerçekten bayağı geriye atıyor (dil için kaç kişi gireceği vsden kaynaklı değişir ama yine de bayağı gerye atar bence)
08 Yorumla- Soran+1 yıl
Geriye atıyor derken kötü bir şey mi?
- Soran+1 yıl
Netlerim yükselince o açık kapanmaz mı
- Soran+1 yıl
Netleri yükselterek hesapladım 5000’den 9000’e çekti
- Soran+1 yıl
Sorun değil ama 9000 umarım yeter seneye benim için
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Yarısı kırılır puqnim ilk yıl açıkçası yapanlar var ama evde hazırlanmak daha rahat daha kolay olur. tabi yurtta mi yoksa evinde mi olursun bilmiyorum. sorunlar yasayabilirsin
06 Yorumla- Soran+1 yıl
Evde çalışamıyorum ki yurtta en azından bir disiplinim olur diye düşünüyorum
- Cevap sahibi+1 yıl
Haklısın ama gürültüde olacak bende ikinci sınıfa geçtim sınava tekrar giricem okul açılınca yurtta olucam
- Cevap sahibi+1 yıl
Kütüphane falan sessiz olur tabi ayrı
- Cevap sahibi+1 yıl
Hazırlık olduğu için daha rahatta olabilirsin tabi
- Soran+1 yıl
Gireceğim sınav ingilizce ve hazırlık da ingilizce öğretiyorlar zaten o yüzden düşündüm
- Cevap sahibi+1 yıl
Mantıklı bir görüş tabi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
1Cevap
- +1 yıl
Okul puanın varya işte onun yarısı gidiyor yani çok az zaten puan pek önemli değil sıralama önemli.
06 Yorumla- Soran+1 yıl
Yani hazırlık okuyup yeniden girmem mantıklı mı sence?
- +1 yıl
Yani aslında şöyle diyeyim bence tekrar çalış üniversiteye girdiğinde İngilizcen iyi olduğu için hazırlığı direk geçersin. Hem yıl kaybetmemiş olursun. Benim fikrim bu.
- Soran+1 yıl
Ben her türlü 5 yıl okuyacağım, iki seçenek var ya evde çalışıp tekrar girerim ya da hazırlık okuyup tekrar girerim. Hazırlıkta da zaten İngilizce öğrettikleri için sınava hazırlanmamda yardımcı olmuş olurlar. 5 yılın ilk yılını evde mi geçirmek mantıklı üniversitede İngilizce görmek mi?
- +1 yıl
Sana bağlı o biraz çünkü hazırlık çok manyak bir yer çalışmaktan çok arkadaş ortamına kaptıracaksın kendini. Eğer ankarada oturuyorsan yaz gitsin.
- Soran+1 yıl
Ankarada oturmuyorum ama evde çalışamıyorum denedim kaç kez ama süreklilik sağlayamadım. Tek dezavantajı okul puanımın yarıya inmesi olacak sırf bu yüzden yazmamam mı gerekiyor onu düşünüyorum sadece.
- +1 yıl
Yazma bence Çünkü sürekli taşınacaksın o zaman tam alışacaksın ortama ya da ortama alışayım diye çalışamayacaksın. Pat üni değiştirince sıkıntı olur. Dilcisin zaten evde rahat çalışman gerek tenseleri hallettiysen büyük yükü atmışsın demek.
- +1 yıl
1 yıl ara verip yurtdışına çıkabilirsin imkanın varsa..
02 Yorumla- Soran+1 yıl
O kadar para bulabileceğimi sanmıyorum 😂
- +1 yıl
Gönüllülük projeleri var, tam senin gibi gençlere göre. Biraz araştır istersen..
- +1 yıl
Puan düşüyordu bizim zamanımızda öyle puan düşme falan olursa zorlanirsin
02 Yorumla- Soran+1 yıl
50 puan getiriyor okul puanım
- +1 yıl
Tamam işte onun gelmediğini düşün
- +1 yıl
Aynen Ankarada hazırlık oku, sonra sınava tekrar girer, istediğin üniversiteye yerleşirsin.
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
üniversiteyle alakalı bilgin varsa bişi sorabilirmym özelden?
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Özeli aç yazayım
- Soran+1 yıl
Mesaj gönderemiyorum
Merhaba senin gibi düşünüyorum sanırım 1 yıl önce sormuşsun görürsen yazarsan çok yardımıcı olursun ne yaptın?
00 Yorumla- +1 yıl
Dil bölümünden dili kazanabilirsin
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Anlamadım
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Univesrte sınav sonuçları mi açıklandı
01 Yorumla- Soran+1 yıl
31 Temmuz’da açıklanacak
- +1 yıl
Dene güzel olur
00 Yorumla
Devamını Gör(4)