İmamhatip lisesinde okuyanlara birçok kişi kötü gözle bakıyor. Siz de öyle misiniz, neden?

Ben bir imamhatip öğrencisiyim ve başarılıyım gayet aklım başında isteyerek gittim. Başka liselerde fazladan dikiş almanca dersleri görülüyor biz kuran fıkıh Arapça görüyoruz bu gayet normal değil mi? Bunun insanlığa zararı ne? Müslümanız ama İslam ile ilgili detayları bilmiyoruz çoğu müslüman namaz nasıl kılınır kuran nasıl okunur bilmiyor. Ama herkes elhamdülillah müslümanım demesini biliyor. Ben hem okuyup hem de dinimi öğrenmek istiyorum bir müslüman olarak bunun neresi yanlış neresi kötü? İmamhatipe başladığım zamanla şimdi arasında kendimde çok büyük farklar var mesela başım kapalıyken dar kıyafetler giyinip makyaj yaparak dikkat çekmiyorum davranışlarım çok değişti ve olaylara bakış açım değişti. Herkes istediğini giyinir diyeceksiniz ama İslam bize nasıl giyinmemiz gerektiğini söylemiş ve biz de ona göre giyiniyoruz. İyi ki de imamhatipe gitmişim diyorum yoksa dinden bir haber yaşayıp gidecektim. Anadan babadan görme bir müslümanlık yaşayacaktım. Bir insan neden imamhatipte okuyan birine gerici der neden kötü gözle bakar? Asıl gerici hayata karşı bir bakış açısı olmayan bir fikri olmayıp boş konuşandır bence. Ha şunu da ekleyeyim imamhatip mezunu sadece imam olmaz hacı hoca olmaz gayet başarılı ve nitelikli öğrenciler de var her lisede nasılsa imamhatipler de öyle. Tıp kazanan öğretmen olan arkadaşlarım da var. İlahiyat okuyan da.
İmamhatip lisesinde okuyanlara birçok kişi kötü gözle bakıyor. Siz de öyle misiniz, neden?