+1 yılBir erkek evi gecindirmek için ne kadar maas aldıgı önemli degil bence o evin geçimini saglayacak kadını iyi seçebilmesi önemli. Bir evin içinde huzur mutluluk olmadıktan sonra kesinlikle para olmasının bir anlamıyok. He mercedese binemez renoya biner ya da hiç arabası olmaz ama birbirlerinin kıymetini bilirler. Her aksam et yiyemezler ama mutluluk gözlerinde olur. Gratisten makyaj malzemesi alamaya bilirsin ama zaten kocan seni öyle sevmiş. Arkadaslar. Ne oldugumuzu hiçbir zaman unutmayın. Dini konuya baglamıyorum olayı kesinlikle zaten inancı zatıf bir insanım. Hemen drama bilmemne türk filimi fakir ama gururlı filan ayakları bos işler. Bu ülkede kimse açlıktan ölmüyor. Bir yuvayı ayakta tutan iki sey vardır teki kadının güzel sözleri hayata olumlu bakısı öbürü ise sadakat bu ikisi varsa yaratan herkezin rıskını veriyor. Türkiyede kimse aclıktan ölmüyor. Para konusuna gelincede 4 kişilik bir ailenin sıkılmadan orta düzelde bir yasam standartı için 3000-3500 tl yeter. Ben bu ortanın az üstünde olayım yılda 1 kere tatile gideyim en kötü 1 evim 50 milyarlık arabam olsun hem hacxa hem umreye gideyim filan dersen 5-6 binlira maas almak gerekir. Diye düşünüyorum
11 Yorumla
SoranTeşekkür ederim beklediğim cevap bu. Başka yerlere çekmeye gerek yok
En İyi Cevaplar
Allah büyüktür herkesin rızkını verir yeterki o evde huzur olsun
30 Yorumla
Yani şehirden şehire göre değişir.
İstanbul'da yaşayan bir insanın sadece erkek ya da sadece kadın çalışır olarak söylemiyorum.
Eve 6 -7 bin tl para girmesi lazım başka türlü geçim zor
Kira dediğin 1000 tl zaten en kötü yerde.
Onun dışında faturası var pazarı marketi var
En basitinden 8 tl den aşağı meyve yok
Erin kilosu desen 45 tl olmuşz10 Yorumla
+1 yılİhtiyaçları karşılayacak şekilde olması yeterli miltar belirtemem fazlaya gerek yok insan öyle ya da böyle bir şekilde yaşıyor
50 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
97Cevap
Şu an 3000 sterlin alıyorum bekar halimle. Evlenince bana girecek kredi borcuyla kız çalışmazsa imkani yok çok zor kira elektrik su mutfak giderleri vs vs. Şu halde bile zor. Asgari ücret alanların tanrı yardımcısı olsun çok zor çok o yüzden evlenme gibi bir hata yapmam
10 Yorumla
+1 yılEv kirası gelirler giderler en az 2500 hiç bir yerden destek almıyorsa sadece geçindirir ama sosyal hayat falan zor, tabi bekarsa daha azı da kurtarır. Bir de har vurup harman savurmamak lazım. Eşi de en azından asgari ücret ile çalışıyorsa o zaman rahat rahat geçinirler
10 Yorumlaev kira diyelim. şu an da masrafsız bir dairenin kirası çorluda 800 1000 arası. aşağıdaki listede 2200 tl lik hesap var. çocuk hariç ve giyim kuşam yok. asgari ücret 1600 lira. var gerisini sen düşün.
1000 TL kira
300 TL sigara
500 TL mutfak
400 TL faturalar10 Yorumla
+1 yılOkuduğum bölümle alakalı bir işte çalışıyorum. ortalama 2.5 net alıyorum. İstesem inşaat sektöründe usta olup aylık 7 8 bin de kazanırım. Ama 2.5 yetiyo hobilerime de vakit ayırıyorum. İlerde yetmez ise tabi şartlar değişir. Bana kalırsa 2 ögretmen ortalama 3.5 alsa 7 binden çok rahat geçinirler. Biraz kısarsak bu bütçeyi karı koca güvenlik olsalar 2.5 ten 5 lira alırlar zor geçinirler. Ama onlarda geçinir.
10 Yorumla
+1 yılBir erkek ne kadar maas almaliyi bilmem.. kisinin yaşam standartlarina gore degisebilir.. fakat benim maasim bana fazlasiyla yetiyor.. demek ki bir erkeğin almasi gereken maas bu kadarmış
22 Yorumla
SoranBana yetiyor diyorsan evlenmeyi düşünmüyorsundur
- +1 yıl
Evlenmeyi düşünüyorum elbette.. bahsettigim miktar evlilik icinde yeterli.. tabi evlenmem muhtemel olan insan asagida bir yorumdaki hanim arkadas gibi aylik 15-20 bin liralardan bahsetmiyorsa veya sakip sabancinin kizi falan değilse 😀
+1 yılValla şu anki sistemde kadınlar erkeklerden çok daha yüksek maaş alıyor. Çok büyük ayrımcılıklar var erkeklere karşı. İstanbul gibi bir şehirde günde 10 saat çalışıp , yol süresi ile birlikte 13 saatini işte geçiriyor erkekler. Aldıkları maaş da 1600 civarı bir şey. Her şeyden önce bu çalışma saatleri düşmeli. Bu kadar çalışma saatine erkeklerin en az 5000 tl alması lazım.
11 Yorumla- +1 yıl
Kadın bir mini giyse bir meme açsa 5000
+1 yılCiftler calismali
Tek kisiyle olacak is degil.
Sadece erkegin eline bakmamak gerek
Ama bir ay boyunca kimseye muhtac olmadan gecinebilmek icin en az 4 bin42 Yorumla- +1 yıl
sen gerçek bir şovalyesin
- +1 yıl
Helal olsun👍🌼🌼🌼🌼
+1 yılokurken-okumazken bana sormadı. maaşı da beni alakadar etmez. ben önce kendi ayaklarımın üzerinde durayım da.
52 Yorumla- +1 yıl
@Cesurunuz o ne demek öyle
+1 yılBir erkeğin evini geçindirmesi esinin evi cekip cevirmesine bağlı bunu nerden öğrendim ben evli değilim yıllardır annem komsularım akrablarımız soyler biz böyle gördük isi bildikten sonra asgari ücretlede evini gecindirirsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılşimdi bulunduğu ile göre değişir ama türkiye göre 2500 tlnin altında normal şartlarda güzel geçinmesi çok zor
aktivite gibi eğlence amaçlı para gidecek yerlere gidilmesi biraz zor
şimdi ben 4000 tl alıyorum ama bir o kadar da gidiyor ne kadar kazansada kişi bir o kadarda harcaması oluyor10 Yorumla
+1 yılGunumuz kizlariyla eve haciz gelir. Tatili var, Kuaforu var, Ev duzmesi var, Nisani, Dugunu var. Valla Bekarim Bin lira yasam giderlerim 2 bin lirada cebime kaliyor
30 YorumlaŞu andan itibaren maaşlar en 10.000 de olsa bizim insanımız hep sıkıntı içinde olur pehlivan yağı bol bulunca bir yerlerinede surermis
40 Yorumlagiderlerine mezuniyetine yaptığı işe göre değişir ama kendine ait güzle bir hayatı oclaksa ve fazla gösteriş delisi bir tip değilse 2 3 bin arası yeterli
10 YorumlaBir insan diyelim erkek değil de : Giderlerini karşılayacak kadar. Kimseye muhtaç olmayacak kadar olsa iyi olur.
20 Yorumla
+1 yılÇocuklarına iyi bir gelecek sunmak istiyorsa bütün ihtiyaçlardan sonra kenarda tutabileceği parasının kalması lazım yani en az 4000 gibi
20 Yorumla
+1 yılerkeğe kışkırtıcı dış etmenler olmadı sürece 200 lira yeterde artar bile.
akıllı bir kadınla birlikteyse 100 lira da yeter 😀20 Yorumla
+1 yılev kiramı kendininmi? ek gelir varmı? şehirmi köymü, herşey etken.
22 Yorumla
SoranKira olduğunu düşünürsek büyük şehirde
- +1 yıl
tek ise 2.500 TL yaşamak için ancak yeter, evli ise 3.000 en az.
+1 yılGeçim parayla olmaz huzurla olur çalışsın asgari ücret bile alsa yeter Gönüller’ bir olsun
311 Yorumla- +1 yıl
Bıraak bu laflari. Cidden boyle mi dusunuyorsun
- +1 yıl
Evet cidden böyle düşünüyorum ki maaşım da çok çok iyi yani evlenmeye müsait bir işim yok ama para çok kazanıyorum böylesi daha mı iyi
- +1 yıl
Ben hicbir yerde huzur olmadigi icin kavga edenleri gormedim. Para olmadigi icin kavga eden esleri gordum. Para yoksa huzur da yok bu devirde boyle. adam manavin onunden gecerken cocugun gozunu kapatiyor cani meyve cekmesin alamam diye.
- +1 yıl
Ben hiç evlenmedim arkadaşım çok sıkıntılı bir çocukluk geçirdim şimdi maddi durumum da çok iyi ben huzur istiyorum etrafımdaki herkes huzur istiyor para diyen yok siz kadınların gözü doymadığı için paradan kavga çıkıordur
- +1 yıl
Şu an o kadar sacmaladin ki. Isin icinden cikamadiginiz zaman hemen kadinlara camur atiyorsunuz. Nedir bu kadinlarla sorununuz?
- +1 yıl
Bak İnternetten dünya gözüyle Türk kadınları yaz 23 binde 21 bin kişi Türk kadınlarının paraya taptığını söylüyor 2 binde bilmiyor muhtemelen kendin anket yap 100 erkeğe sor ne diyorlar bakalım kaçı para diyor 100 kadına sor birde
- +1 yıl
Söyleyince de kötü oluyoruz ama gerçek değişmiyor malesef çok üzücü bir durum aslında
Helal olsun kıza 15 bin yazmış biraz daha zorlasa milletvekili istiyorum diyecek:)
Dokunulmazlığı da olur rahat edersin:D40 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBen 3bin alacağım en az o asgariücret bile alsa yeter bana göre cünkü çocuk vs istemeyen biriyim 😂bu para tek başıma ban bile yeter
10 Yorumla
+1 yılSadece erkek çalışmalı da diyebilirsin bu da bir fikir, kendini savunmak zorunda değilsin. Bence 10 bin ve üzeri maaş almalı bir erkek
16 Yorumla- +1 yıl
Dünya
- +1 yıl
Bende seni
- +1 yıl
Tamam
+1 yılYoksulluk sınırı 5bin küsür 4 kişilik bir aile için yani en azından o 5bin küsürü almalı da nerdeeee öyle iş
10 Yorumlakira belli fiyatı olsa maaş ona göre verilse. .. mesela sehir illere göre kira değişiyor. . mesela burda 1.000 TL kira 1.500 maaş
10 Yorumla
+1 yılRusya da kendi işimle ilgileniyorum. Aylık kazancım 700 bin ruble civarında. üstüne de çıktığı oluyor.
10 Yorumla
+1 yılBunun erkeklik bayanlık yanı yok , kişi başı milli gelir ne kadar olmalı diye sorsan daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim ,,
10 Yorumla
+1 yılMaaştan ziyade şükretmeyi bilen bir eş alması daha makul. Çünkü ne kadar maaş alırsan al hep fazlasını ister insan.
10 YorumlaGeçen bir arkadaşla hesapladık, ev geçindirmek için - bulunduğu şehre bağlı olarak - 3-3.5 lazım en az
30 Yorumla5bin artı ewi arabası olsa yeter fazlasında gözümüz yok gerekirse bizde çalışır aileye katkı saglariz
16 Yorumla- +1 yıl
arabada markayı ne tercih ediyorsun kardeşim
- +1 yıl
kaç binde km de
- +1 yıl
sehir içi şehir dışı kaç kurus yaktıgını hesaplayıp kaç model oldugunu hesaplıcam :)
şehire göre değişir misal Van da asgari ücretle 1 kişi çalışsa yeter ama İstanbul'da en azından 5000 tl olmalı
10 Yorumla
+1 yılİstanbul'da yaşıyorsa en az 4000 küsür ve ya üstü. Onun dışında 3000 küsür. Aşağısı zor.
20 Yorumla2500, 2500 de eşi alır gül gibi geçinirler. çalışmayan kadınla evlenen erkekte zaten pek kafa yoktur, 10000 lira da kazansa geçinemez
10 Yorumla
+1 yıl5 ya da 6 ya da 7 ya da eşide çalışırsa 3 er bin ya da 2.5 falan amaan sktret TLC izliom ben allah yardımcıları olsun
10 YorumlaYoksulluk sınırı 4bin oldu herhalde Alla herkesin yardımcısı olsun :/
10 Yorumla3 4 bin lira kadar o alsa, ben de o kadar alsam rahat rahat geciniriz
10 YorumlaBana 2 bin yetiyor artmıyor o yüzden 4 bin tl yeter
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. 5000 bin olmalı sadece erkeğin değil her işçinin maaşı..
10 Yorumla3500 4000 eğer eş de çalışıyor ise yeterli olur bu devirde
10 Yorumla
+1 yılYaşamak istediği hayata bağlı ve yaşadığı yere. Ayrıca eşinin çalışıp çalışmaması da önemli etken.
11 Yorumla- +1 yıl
Eşiyle birlikte çalışıp toplam 3 4 bin maaş almaları lazim. o parayla da kit kanaat gecinilir
Ya şimdi bu nerde yaşadığına nasıl bir yaşam biçimi belirlediğiniz standartlar neler Asgari üçrete kıt kanat geçinenler var Eğer ev kira ise bence normal standart geçim için 3.500 tl gerekir
10 YorumlaNe kadar gelirin varsa o kadar harcarsın ayda 1604 TL'de yetmez bir aileye 20 bin TL'de ne kadar gelirse o kadar gider
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 451 cevap paylaştı.
+1 yılDört beş bin liradan aşağı rakamlar bu dönemde geçinmek için çok zor rakamlar.
10 Yorumla en az 2.500 almalı ki evi kendi başına geçindirebilme avantajı olsun
30 Yorumla
+1 yılbence hayat müşterektir. sizde çalışıp eve katkı sağlayabilirsiniz.
25 Yorumla- +1 yıl
Bakın asgari ücret bile olsa o paraya göre yaşayabilirsiniz mutlu olmak için. ancak günümüzde evlilik tercihleri standardları zorluyor. Bu konuda en doğru cevabı siz vereceksiniz.
- +1 yıl
Çocuk yapılmamalı ama asgari ücretle geçiniliyorsa
- +1 yıl
@DanoneGünlükSut Neden yapılmasın?
- +1 yıl
Bakılması zor olur insanlar çocuklarını koleje gönderirken sen çocuğunun devlet okulunda kötü eğitim almasını kötü bir geleceğini olmasını ister misin?
- +1 yıl
@DanoneGünlükSut Özel okul bir tercihtir. Maddi imkanın varsa gönderirsin. Devlet okulunda da çocuk başarılı olabilir. anne ve babada ilgi gösterirse. Ama bu karşılaştırma yapmak herkes özel okula gönderebilecek ekonomik şartları sağlamak zorunda mıdır sorusunu ortaya çıkartıyorsa ben karşıyım.
+1 yılYasam uzerine olan İsteklerine ve aile giderlerine göre değişir~
10 Yorumla3.600 aliyorum fazlasiyla yetiyor ama evlenince masrafa gore yetmiyebilir de bilemem
10 Yorumla
+1 yılİş kadında biter ben 2 bin tl alıyorum kendime ait evim var yani 2 bin tl direk bana kalıyor ama evleneceğim kadın tutumsuzsa 10 bin lirada alsam boş
20 Yorumla
+1 yılyaşam şekline göre değişir ve bir erkeğin şu kadar maaşı olacak şeklinde ifadeler çok boştur erkekler banka mı
10 Yorumla
+1 yılşu an bir erkeğin alması gereken minimum maaş 5bin lira abartısız
10 YorumlaValla bekasta 1800-2100 arası yeterli , evli çocuksuzsa ve eşi çalışıyorsa en az 2100 kafi ama çoçuğu var eşi çalışıyorsa 2100-2500 , eşi çalışmıyor çocuğu yok ise en az 2500 ama eşi çalışmıyor çocuğu var ise allah kolaylık versin kardeşim
10 Yorumla
+1 yıl1 Lira kira desek, 1000 de taksitler tutsa 500 elektrik su , 500 de mutfak masrafı en az 3000 alması lazım. (Şahsi ihtiyaçlar hariç)
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılen az 3 bin bence ondada kıt kanaat geçim kiralar yüksek gelir-gider lerde derken ele bişey kalmaz
20 Yorumla
+1 yıl20.000 Çünkü avradın arabasının mazotuna yetemeyiz hepsi holywood yıldızı mübareklerin :D
20 Yorumla
+1 yılBunu erkek ya da kadın diye ayırmak yerine yetişkin bir birey diye sorsan olmaz mıydı? 😉
12 Yorumla
Soran+1 yılOlmazdı çünkü ben bayanım ve erkeğin gelirinin ne kadar olması gerektiğini düşünürüm. Sen de ayrı bir soru aç kadının gelirini sor. Olur mu?
- +1 yıl
Saçma bir bakış açısı
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence soruyu erkeklere kapalı yapmalıydın. Çünkü her erkek tabikide kendi aldığı maaşı söyliyecek.
11 Yorumla
+1 yıl4 bin maaşım var. evim ve arabam var
ama yetmiyor bana bile.11 Yorumla
+1 yılUmurumda değil benim buna maaşım yertiyorsa canınız cehenneme..
https://i.hizliresim.com/ND5knN.jpg14 Yorumla- +1 yıl
Adamsın. Afiyet olsun aslanım.
- +1 yıl
@RussianMafiaa sağol kardeşim beni bir bu anlıyor sadece..
- +1 yıl
zevkine içeceksin. abartma.
- +1 yıl
@RussianMafiaa hem zevkine hem kederine.
Evi varsa 2.250 ve üstü yoksa 3.500 ve üstü yeterli olur.
10 Yorumla
+1 yıl7500 TL + Mesai bende. Hatun yok. Para çözüm değil demekki 😂
116 Yorumla- +1 yıl
@PrettySam zaten on bin maaşı olan adam seni napsın beyin fukarası
- +1 yıl
@PrettySam senin gibi para kölesi akıllı olmaktansa paraya önem vermeyen aptal olurum canımsu seninle aynı fikirde değiliz diye zekamıza laf edemezsin
- +1 yıl
Mesaj yazdık olaylar olaylar. La noliii 😄
3 bin alıyorum ama şu an bana yetiyor evlenince düşünemiyorum
10 Yorumla
+1 yıl2500 dan fazla alması gerekiyor ama öyle bir is bulamadım
00 Yorumla- Devamını Gör (80)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem