Bir dili öğrenmek istiyorsan o dili yaşaman lazım. Duplingo çom güzel bir uygulama ama uygulama bitince ana dilin gibi konuşmayı bekleme, kelime dağarcığın genişler derdini güzelce ifade etmeyi öğrenirsin ama pekiştirmek için pratik şart. Gramply diye bir uygulama var ismini yanlış yazmadıysam, o daha çok işine yarar.
Ben bir ara kullanmıştım ki zaten ingilizcem iyidir ve pratik yapıyordum. Evet, gayet güzel şekilde öğreniliyor. Tabi sadece buradan değil, ingilizce hikaye kitapları, ingilizce alt yazılı diziler ve bir de insanlar ile karşılıklı konuşmak çok daha iyi olur.
Öncelikle bu gibi programlara gereksiz demek çok saçma günümüzde yabancı dil gelişimine en çok sanal ortam yardım ediyor. Duolingo ile bir temel atabilirsin. Daha sonra voscreen ile acemiliğini giderirsin. Sonra da bir arkadaş bulur konuşursun. Olay bu 😉
'' Tamamen '', çok iddialı bir kelime. İngilizce'yi tamamen öğrenmek istiyorsanız; iyi bir dilbilgisi alt yapısı ve devamında İngilizce konuşulan bir yerde kalmanız gerekecektir. Ancak o şekilde olur. Programın ise faydası olacaktır elbette.
Uzun suredir duolingo'dan ingilizce ogreniyorum. Cok faydasini gordum. Gerek cumle kurma mantigi gerekse kelime dagarcigi konusunda bir hayli yararli. Dusunme, direkt basla.
şu an testlerin yarısındayım ve bir hayli anlıyorum. testlerin tamamını bitirdiğimde ise rahatça derdimi anlatabilecek seviyeye gelebileceğimi düşünüyorum.
Valla ben 6 ay önce başladım 0 bilgim vardı sadece duolingo ile 6 ay içerisinde konuşacak kıvama geldim. Tüm bölümleri bitirdiğim için şu an başka bir uygulama indirdim orada cuzzi bir fiyat ile yabancılar ile konuşup sohbet edip pratikler yapıyorum.
senin ingilizce seviyen nedir hangi seviyeye çıkarmak istiyorsun özellikle hangi alanında uzman olmak istiyorsun (reading-writing-speaking) bilemiyorum ama sıfırdan başlayıp orta seviyeye gelebilmek için çok faydası var sonuçta speaking biri ile konuşmadan gelişmez reading kitap veya makale okumadan gelişmez writing ise kompozisyonlar yazmadan gelişmez
@Kahves Hımm. Film çevireleri yapıp anlamsız bir şekilde konuşamıyorum. Çok yetersiz hissediyorum. Yurtdısı da Şu an için imkansız güvenilir bir site varsa bildigin üye olabilirim
En İyi Cevaplar