"I fear the man of a single book"( tek kitaplı adamdan korkarım". bir çok üniversitelerde de her zaman kullanılan bir slogan. Resim bence oldukca anlamlı, çok beğendim :)
Kimse yanlış anlamasın beni, eğitim söyleyince sadece üniversite okumayı kastetmiyorum. İnsan kendisi okumakla, araştırmakla kendini geliştirebilir
"Eğitim her zaman ağır gelir" deyimine katılıyor musunuz? Okuyan insan her zaman kazanır mı?
Bunu ateistler, inananlar için söylerler. Lakin çıkış amacı omudur, bilmiyorum. "İlim müslümanın yitik malıdır, onu nerede bulsa almalıdır." "İlim taleb etmek, her kadın ve erkek müslümana farzdır." Hadis "Hiç düşünmezmisiniz?" "Allah düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor." "Sen onlara katı davransaydın, onlar, arkalarını dönüp giderlerdi" "eşlerinize güzel sözler söyleyin," "ayrıldığınız eşlerinize, mehirlerini verin, onlara hediyeler verip, gönüllerini alın" diyen, yumuşak davranmayı, düşünmeyi ve hep ilmi aramayı öğütleyen, bir dinin mensubu olduğum için, üzerimemalmıyorum bu sözü. Eğitim, zorunlu ise, her zaman ağır gelir, bu doğru ama istekle öğrenmek, örenmek istemek ağır değildir. İdrak ve iradeye bağlıdır, meyvesi de çok tatlıdır.
Hayatını bir ideolojiye, bir inanca bağlı olarak tek bir kitap ile yaşayan herkes toplum için tehlikelidir. Toplumsal gelişme insanların birçok farklı, hatta birbirine karşıt fikirleri bilmesi ve kendi zihinlerinde olumlu, olumsuz yönlerini bulması, aralarında bunun beyin fırtınasını yapabilmesi ile mümkün olabilir. Az okumuş toplumlarda fikir alışverişi deüil tartışma ve kavga olur. Farklı kaynaktan edinilen bilgiler, farklı bakış açılarını görmeye, düşünmeye ve empati kurmaya yarar. Empati hoşgörünün başlangıcıdır. Empati kuramayan insanlar dinsel, ideolojik görüşlerinin ne olduğu farketmeksizin yobazdırlar.
resim harika konu harika fikirler harika tebrik ederim emeğine sağlık :) evet inanıyorum eğitim her zaman ağır gelir. Bir insan kendini geliiştirdiği sürece hem toplumda hemde kendi sosyal ilişkilerinde ağırlığı koyabilir daha az hata yapar olaylara durumlara anında tepki verebilir ve çözüm odaklı olur. İş kendisinde bitiyor tabiki. Ya resme gerçekten hayran kaldım süper ve anlamlı :-D
şu japonlar gibi olamadık gitti :) sende güzel sorular buluyorsun maşallah eğitim ve kendi geliştirrmenin faydaları işte :) kalem her daim silahın olsun :)
Orda tek kitap derken incili yani, sadece ilime dine bağlı yaşayan sadece onu öğrenen insandan korkarım demek istiyor ki gerçekten öyle sadece ilimle birşeyler basarilabilecegine inanmıyorum insanın kendini geliştirmesi gerekiyor ve bunun için sorgulama yetisi kazanmali ve kazandığı bu sorgulama isteği kişinin araştırmacı biri olmasını tetikleyecek
Türkiye'nin şu zamanında okuyan her insan kazanamıyor. Bunun sebebi yine insanlar. Okumak eğitimli bir birey olmak için yetersiz kalıyor. İnsanın kendisine her an bir şeyler katması gerek. Ayrıca heykel de çok manidar.
okuyan her zaman kazanmaz.. en güzel örneği yine kadınlar ne yazık ki.. fizik özellik, maddiyat gibi bir sürü faktör var.. elin barzosu kızı götürürken sen de arkadan ''okuyom ben yyaaaa'' diye kalırsın.. haa cehaletin gider ama el arabasına devam edersin :)
ya benm çevrede çok tanıdıklarım vardı epey çalışkandılar yadırgamıyorum ama sosyal hayatları neredeyse sıfıra indirgemişlerdi. a sosyal olmaktansa o okadarda abartmazdım. arrkadaşar çevresi pekolmazdı yalnızlıkta bir yere kadar.
En İyi Cevaplar