İzmir'de 10. sınıfta öğrenci olan Emir Akdaşçi ve Ege Özlem, mevcutta kullanılan çimentonun üretiminde doğaya çokça zehirli gaz saldığını tespit etti, daha çevreci çimento üretmek için 4 aylık çalışma yürüten gençler sonunda başardılar. TÜBİTAK'a sundukları proje eksik evrak nedeniyle reddedildi. Bu sonuca rağmen pes etmeyen gençler projelerini yurt dışına gönderdiler ve ABD'den Harvard, Paris'ten FIAP Jean Monnet, Montreal'den Mc Gill University ve Toronto'dan Ryerson University'den davet aldılar. Gençler ünlü bilim insanlarıyla tanışacakları için heyecanlı olduklarını ifade ettiler.
TÜBİTAK'ın reddettiği projenin sahibi gençleri Harvard davet etti. Eğitim alanında gençlere yeterli destek veriliyor mu?
😂😂😂😂çimento gz salsa ne olcak tabiki destekliyorum gençleri ama Sigara dumanı dışarı salınıyor Araba gazları dışarı Her gecen gün araba nüfusu artıyor Ağaçlandırma oranı düşüyor Çimento gaz salsa ne olcak Ama tabiki buda bir başarı Tübitak saçmalamış 😀
Tabiki verilmez. Ülke ileri gitsin istemiyor kimse, çünkü ozaman sorgulama başlar ve bu insanları yönetemessiniz. Cahil kalsınlarki yönetilebilsin. 20 yaşındaki çocuklarda bunu göremiyor ailelerde cahil anlatmıyor gelinen durum bu.
BUDA 2017 BÜTÇESİNDEN RESMİ GAZETEDE OLAN YAYIN YALAN DİYEN OLABİLİR RESMİ GAZETE SAYFASINDAN BAKABİLİRLER: **Diyanet İşleri Başkanlığı’na ayrılan yaklaşık 6,8 milyar TL, aralarında ekonomi, kalkınma, enerji ve tabii kaynaklar, bilim sanayi ve teknoloji, çevre ve şehircilik, sağlık, kültür ve turizm bakanlıklarının da yer aldığı on bir bakanlığın her birine ayrılan bütçeden fazladır.
Biz ülke olarak hala eksik evraklarla uğraşıyoruz. Alıp projeye ve taslağa baksana. Bizdeki mantık bu kadar hala ösymnin 15 dk zamanına takılıyoruz. Nedir bu gereksiz disiplin anlayışı?
Adamlar kabul etmemek için bahane arıyorlar çünkü kabul etseler projeleri nasıl yürürlüğe koyacakları hakkında en ufak bilgileri yok. Hayvanat bahçesi müdürünü TÜBİTAK’a atayan bir devletin mensubuyuz.
daha nize türk bilim adamları yabancı ülkede çünkü bizim toplumumuz zengin oğlan fakir kız öpüşmeli sevişmeli filmlere daha çok dikkat ettiği için nice zeki insanlar kaybediyoruz toplumumuzun kafalarını donlarından çıkarması gerek artık
Elle yapilan zimpara recinesini otomatik, firesiz dozajlayan makina yaptiginda devlet 'Biz bunun nasil uretime faydali oldugunu anlamadik' diye reddediyor, destek vermeyebiliyor.
İnternette bir yorum okumuştum. Torpille bir yere gelen insanlar yüzünden üstün zekalı gençlere haksızlık yapılıyor. Bu yüzden her kademesinde aptalların yetersizlerin olduğu bir ülke olduk.
@SonMuhterem güneş enerjisiyle çalışıyordu alttan döşenmiş sulama sistemi vardı. Istediğin saatte zamanda ayarliyordun sulama yapıyordu felan. Çok da hatırlamıyorum 4 sene oldu.
Aaa öyle deme ışıklı ekmek dolabı şahaneydi bence yüzyılın buluşuydu hele ki hoşaf aman yarabbi avrupa bizi kıskanıyor harvırdda neymiş bizim imam hatiplerimiz yeter 😑😑😑😑😑
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > TÜBİTAK'ın reddettiği projenin sahibi gençleri Harvard davet etti. Eğitim alanında gençlere yeterli destek veriliyor mu?
En İyi Cevaplar