Hakkari Üniversitesi'nin rektörü olan Ömer Pakiş'in oğlu Halit Ziya Pakiş, üniversiteye araştırma görevlisi olabilmek için ALES ve yabancı dil sınavlarına girdi. Sonuçlar o kadar kötüydü ki 31 kişilik listede 29'uncu sırada yer aldı.
O sınav sonuçlarına göre üniversiteye araştırma görevlisi olmak için başvuranlardan 19'u, transkrip belgesinde “mühür üzerinde imza olmaması, kaşenin imzasız olması” gibi gerekçelerle elendi. Kalan 12 kişiden 8'i sınava girmedi. 4 kişi ise üniversitenin yazılı sınavında 5-15 gibi puanlarla elendi. Elenen adayların notları 84, 79 gibi yüksek puanlardı ve hepsi rektörün oğlundan çok daha başarılıydı. Sonuçta, rektör oğlunun önünde olan tüm isimler eften-püften gerekçelerle saf dışı bırakıldı.
Kamu Denetçiliği Kurumu skandalı tespit etti, sınavın iptalini istedi. Ancak rektörlük sınavı iptal etmedi.
Kamu Denetçisi Arif Dülger, Meclis Komisyonu'nda şu değerlendirmeyi yaptı: “Gerekli titizlik gösterilip eksiklikler tamamlansa, kazanan iki aday, sınava girecek ilk 20 kişi içerisine bile giremiyor.”
Komisyon'un AK Partili üyeleri dahil tüm üyeler, skandala tepki gösterdi ve konuyu YÖK'e iletmeye karar verdi. AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, “Rektör Bey nerede olursa olsun buraya gelemez, bu şeyi savunamaz. Bunu savunacak bir yüzü olacağını zannetmiyorum” dedi.
Sizce üniversitelerde de akademisyenler torpille alınıyor mu?
Ülkede her şey torpille yürüyor bunda şaşılacak bir durum yok bazıları Yüzüne söylüyor. 1 buçuk seneden beri iş arıyorum. Stajlik için gittiğim yer bile biz tanıdıklarınız alıyoruz dedi Yüzüme hiç olmazsa dürüstler bu konuda diğerleri sanki torpil olmadan alıyor mu ki? Ben o kadar emek sarf ediyorum okuldan mezun olan diğer arkadaşım benim kadar cabalamadigi halde tanıdığı sayesinde çok iyi yerde işe girdi. Akademisyen olan mı giremeyecek yani. Artık işçiyi bile torpille alınmaya başlamış artık bundan sonra hiç şey beni şaşırtmaz.
Valla torpilsiz temizlik iscisi olamiyoruz bu memelektte dunya kadar universite mezunu insan dallarinin disinsa sacma sapan kus kadar paralara calisiliyo. Hani fetode alinan atanan kazanlarsa temizlendi Şu an hanhi orgut is basinda hangi cemaatik torpili sokuyo merak etmiyor degilim 😅
Yeni mi anlasilmis? Bizim unide arastirma gorevlisi olanlarin 5 te 4u isme ozel alinmisti. Biri kendini asmis bir kizdi, o hakkiyla girdi zaten kafayi gomdu calisti docent olmus. Digerleri yard doc, doktorali ogretim gorevlisi olarak kalmis kalirlar da zaten.
Haksız olanlar girmeye aklı yetmeyenler torpille alınıyor benim. hocalarim okuldan atılıyor ve iki sene sonra ablam dahi işten çıkacak bunların yaptığı yasa yüzünden. Araştırma görevlisi olmayi gerçekten hak edenlerin çoğu ihraç ediliyor. Zamanında birkaç üniversite dışında kimse ses çıkarmadığı için üniversitelere de el atmış durumdalar. Bizim sesimizi duyan olmadı başka gençler belki duyurabilir..
En İyi Cevaplar